Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minijo

Brak okresu po tabl anty

Polecane posty

Gość minijo

Kochani pomóżcie mi!! Mam 27 lat i mam 150 wzrostu i ważę 42kg. Na poczatku brałam tabl diane 35 przez ok 2 lata i zgrubłam (47kg) do dziś wszystko powróciło do normy waże 43kg i zrobiłam przerwę i czekam 2 miesiące na okres i nic . Czy ktoś z Was ma podobnie ?? Doradźcie mi coś Pozdrawiam

zrob test i idz do gina na badania czesto sie zdarza, ze po dluzszym braniu tabletek pozniej okes sie spoznia - gin powinnien Ci przepisac cos zebys dostala okres - jesli oczywiscie nie jestes w ciazy

Gość minijo
Nie jestem w ciąży. Brałam tabletki na uregulowanie miesiączki na miesiąc a kiedyś zawsze dostawałam co 2 miesiące

Gość minijo
hallo jesteście

Gość agszfa
ja mam podobnie brałam mikro21 i po nim nie dostawałam okresu z odstawienia lekarz mi zmienil na cilest po pierwszym opakowaniu dostalam normalnie a po kolejnych znów brak okresu no może jednodniowe plamienie i to wszystko teraz kończe 4te opakowanie i zobacze czy dostane okr czy nie, moze to dlatego ze jestem bardzo szczupła waże 47,48 kg mam 34 lat lekarz nic specjalnego mi nie powiedział tylko tyle ze tak sie zdarza już sama niewiem no i że powinnam w tym przypadku robić przerwe co pół roku.

Gość makutra
Podziwiam ginekologa, który raczył Ci zapisywać Diane przez DWA LATA. Nawet lekarze podają, że nie powinno się ich stosować dłużej niż 6 miesięcy, po tym okresie najlepiej zmienić je na inne. Co do Twojego pytania - po tak długim zażywaniu tabletek, możesz mieć zupełnie rozregulowaną gospodarkę hormonalną. Potrzebuje ona czasu, by się pozbierać, w końcu zabrakło hormonów, które były dostarczane z zewnątrz przez tyle czasu. Twój organizm musi się uregulować - może to trwać kilka miesięcy. Idź do swojego lekarza i powiedz, że nie masz okresu, powinien przepisać luteinę lub inny preparat, który wywoła okres. Niektórzy lekarze nie zalecą nic, każą czekać i oni też pewnie mają rację - ciągłe "dorzucanie" hormonów z zewnątrz nigdy nie pozwoli organizmowi pracować samodzielnie.

Gość minijo
Mnie się wydaje że waże mniej i mogę dostać rzadko okres np co 2 miesiące bo te tabletki sa sztuczne daja na uregulowanie miesiączki. A po za tym zrobiłam przerwę i czekam na okr już 2 miesiące.

Gość makutra
Ale co ma waga do okresu? Jeśli jesteś zdrowa, nie masz anemii ani anoreksji, to powinnaś mieć okres normalnie. Kto Ci powiedział, że jeśli mało ważysz, to będziesz mieć okres co dwa miesiące? Współczuję Ci, jeśli trafiłaś do lekarza, który na wyregulowanie okresu daje Ci Diane 35 (tak zrozumiałam z Twojej ostatniej wypowiedzi), na rynku jest wiele różnych, lepszych tabletek o zdecydowanie mniejszej dawce hormonów. Idź do lekarza i powiedz, że odstawiłaś tabletki i nie masz normalnego okresu już tyle czasu. Pewnie Ci powie, żebyś jeszcze poczekała, albo wyśle na badania hormonalne lub przepisze preparat na wywołanie okresu (przyjmuje się go kilka dni). Na forum nikt Ci nie powie, czemu nie masz okresu ani nie wyliczy, kiedy będziesz go mieć. Od tego jest lekarz.

Gość minijo
Makutra dzięki za info. Chyba że będę musiała iść ginekologa, bo sama ni masz racje od tego jest lekarz najlepiej wie.