Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskaaaaaaaaaaaa

samodzielna nauka jezyka - czy to mozliwe??

Polecane posty

Gość miskaaaaaaaaaaaa

samodzielna nauka jezyka obcego w domu, czy to w ogole mozliwe? czyktos uczac sie w taki sposob doszedl do opanowania jezyka w stopniu zawaansowanym, w mowie i w pismie?? z czego korzystanie, jak czesto sie uczycie?? z gory dzieki za pomoc:)

a czemu nie ja w zaszłym roku zaczęłam naukę hiszpańskiego samodzielnie w domu i nawet nieźle mi to idzie ;) szczególnie przydatne do samodzielnej nauki są rożne kursy komputerowe

Gość miskaaaaaaaa
to super:) mi ciezko jest sie zmobilizowac, mjsze miec bata nad soba bo inaczej nic z tego nie bedzie... nie mam jednak kasy na prywatne lekcje... w takim razie jak sie zmobilizowac do nauki??

Gość bury kot
Musisz byc systematyczna , jezeli codziennie poswiecisz 30-50 minut na aktywna nauke jezyka da to duzo lepsze efekty niz raz w tygodniu 4-5 godzin. Codziennie - to jest wazne. Czytaj tez na glos rozne teksty - bedziesz lepiej mowic. Dobre jest tez sluchanie : telewizja, radio itd. aby sie osluchac. No i oczywiscie gramatyka , slowka ... Powodzenia !

Gość miskaaaa
dzieki bury kocie:) ze wszystkim sie zgadzam, jednak mam pytanie- rozumiem, ze sluchac nalezy nagran na wlasnym poziomie zawaansowania lub tylko troche wyzszym? mi np. nic nie daje sluchanie przypuscmy bbc (wiadomosci itp). Moj poziom angielskiego jest podstawowy wiec polowy lub nawet wiekszosci wypowiedzie po prostu nie rozumiem.

Gość marcinek_ok
Mnie się zdarzyło podczas nauki do matury korzystać z magazynów od Colorful Media i powiem, że to fajna alternatywa, jak kogoś nuży nauka. Mnie nużyła ;P Ale z takim magazynem było o niebo lepiej – mega ciekawe teksty, napisane fajnym żywym językiem, zdałem maturę na 90 proc ;P Swój magazyn kupowałem poprzez serwis www.magazynyjezykowe.pl . Mają też inne wersje językowe jak coś. Joł!