Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoszpytaniem

pytanie do kobiet- krepujace

Polecane posty

Gość ktoszpytaniem

mam do was dziewczyny krotkie pytanie, moze was zdziwi ale ja po wyleczonej niedawno infekcji zrobilam sie bardzo higieniczna - jednak mysle w granicach normy;) mianowicie, jak sobie radzicie z taka sytuacją: bierzecie rano prysznic, wkladacie swieza bielizne ale pozniej korzystacie z toalety (nie siku, tylko to drugie) i co wtedy? znow sie podmywacie, uzywacie husteczek nawilzajaych dla dzieci, czy w ogole sie nie przejmujecie, bo ja dzis walsnie zaczelam... bakterie z odbytu sa grozne dla pochwy, a ze odleglosc niewielka nie wiem co z tym poczac... ja po zalatwieniu czuje sie naprawde brudna... jak sobie z tym radzicie? ps. wycieram sie papierem zeby zaraz nie bylo docinkow, jednak to mi nie wystarcza... boje sie ze cos przez to zlapie amam dosyc infekcji:(

Są takie nasączane chusteczki do higieny intymnej - myśle ze w sam raz na takie sytuacje :)

Gość ktoszpytaniem
odnoscie tych *chusteczek, one sa dosyc mokre, czy po przetarciu sie nimi nalezy znow wytrzec sie papierem :o sorry za zbyt obrazowy opis:P

Gość GOLDFENIKS
Jak to co się robi po wyjściu z toalety? Podmywasz się przede wszystkim po tym drugim. Przynajmniej ja tak robię, bo inaczej nie czułabym się świeżo...

Gość ktoszpytaniem
najchetniej tak bym robila, ale moi rodzice maja inne zdanie, zaraz bylyby docinki itp. uwazaja, ze co za duzo to niezdrowo... wkurza ich ze tak dlugo zajmuje lazienke, jeszcze jakbym sie podmywala po 4 razy dziennie to by nie wytrzymali ech tacy nerwowi:P

Gość ktoszpytaniem
bialy oleander - napisz prosze jakich uzywasz chusteczek? ja mam jakies dla dzieciakow z biedronki;)

z tymi rodzicami to Cię rozumiem :P dla takich osób powstały chusteczki ;) myślę, że jest to wystarczające :)

Gość ktoszpytaniem
podmywam sie rano i wieczorem a jak 2 razy sie zalatwie to razem bedzie 4 nie? :D

Gość po siusianiu
przeważnie się tylko podcieram dokładnie papierem lub chusteczki, ale niekoniecznie. Po kupce podmywam się zawsze, poza domem też chusteczki. Ale używam tylko tych dla dzieci (zależy gdzie mi się uda najtaniej kupić - Lidl, Netto) - bo te "dla dorosłych" są szczypiące!

cleanic intimate :) teraz mam rumiankowe .. ale kupiłam nowe opakowanie nagietkowych ale jeszcze nie wypróbowałam.. mi bardzo przydają się podczas @ :)

Gość po siusianiu
do a fe - ja akurat robię kupę kilka razy dziennie - co w tym dziwnego? Przeważnie po każdym posiłku lub gdy mój brzuch "uzna", że zjadłam coś niepożądanego - np. lekarstwo - od razu lecę do toalety.

Gość ktoszpytaniem
dziekuje bialy:) mowi sie, ze zbyt czeste podbywanie sie niszczy flore bakteryjna... ale skad mamy wieziec co to znaczy czesto? czy 4 razy dziennie to za duzo? moglabym sie podmywac z naciskiem na tyl a przod tylko schlapac woda przy okazji, moze nic by sie nie stalo z ta flora heh

Gość po siusianiu
Ja się myję "normalnie" - płynem do higieny intymnej, gąbką - nie mam żadnych dolegliwości z tego powodu. Chusteczkami można ile się chce - przecież dzieci też się nimi wyciera kilka razy dziennie. Biały oleander - a te chusteczki cię nie szczypią? Bo ja nie mogę.....

a co do tej ich wilgotności jeszcze to owszem suche to one nie są- jak chyba każde, ale nie jest to taka wilgotność żebyś zaraz musiała papieru użyć.. bardziej masz wrażenie 'świeżości' :) zresztą sama spróbujesz.. a z tą florą bakteryjna to faktycznie dobre pytanie gdzie jest ta granica :P

Kup sobie takie chusteczki nasaczone i nimi mozesz podcierac pupe, one dobrze czyszcza. Mozesz kupic nawet jakies tanie do twarzy i nimi sie wycierac. Jesli sa zbyt nasaczone to potem wytrzyj papierem. Wycieraj nimi raczej tylko pupe, a to drugie suchym papierem bo rzeczywiscie nie za dobrze, zeby tak co troche wymywac z pipki wszystkie bakterie.

Gość ktoszpytaniem
po siusianiu- jakiego uzywasz plynu? ja mam ziaje, jak dla mnie najlepsza

Gość po siusianiu
a macie doświadczenia z takim nawilżanym papierem toaletowym? Widziałam w Rossmanie, ale się nie skusiłam....

na szczęście nie .. a nie masz tam np zbyt podrażnionej skóry ?? a co do gąbki to chyba nie za dobrze.. bo tyle się mówi, że w niej jest duuuuuuużo szkodliwych bakterii i do higieny intymnej się nie nadaje raczej... :>

Gość po siusianiu
Słyszałam o gąbce - ale jak na razie (odpukać) nic się nie dzieje, zresztą często ją zmieniam. Wiadomo - u każdego inaczej :-)

ja jak mnie doszły o tym słuchy to zaraz przestałam, ale do czasu kiedy używałam też nic się nie działo :)

Gość ktoszpytaniem
ja gabki uzywalam jak bylam mlodsza, nie wiem czemu ale brzydzilam sie tam dotykac hehe. Teraz tylko reka, gabka to siedlisko bakterii lepiej uwazac:)

Gość ktoszpytaniem
skad sie to bierze to ja nie wiem hehe dobrze, ze tamte czasy minely;)

Gość ktoszpytaniem
rowniez pozdrawiam:)

Gość ojej co za brudaski
wogole co to za pytanie oczywiscie ze powinno sie umyc po tym :O

Gość hshs
w rossmanie przy papierze toaletowym jest taki papier toaletowy nawilzony wyrob tej firmy bardzo fajna sprawa :) polecam

Gość ktoszpytaniem
ojej co za brudaski - rozumiem ze w szkole siadasz pupa do umywalki i sie podmywasz tak? sa sytuacje kiedy nie mozna tego zrobic a i w domu mycie kilka razy dziennie np 4 nie dla wszystkich jest uznane za norme - czytaj rodzice:/