Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra23.

Potrzebuję rady

Polecane posty

Gość Sandra23.

Jestem z chłopakiem 1,5roku,sypiamy ze sobą od niedawna,wspomniał o mieszkaniu razem po studiach ale nie podjęłam tematu.a teraz się zastanawiam czy to nie za wcześnie myśleć o wspólnej przyszłości? Chciałabym wiedzieć czy widzi nas razem w przyszłości ale nigdy tak naprawdę nie rozmawialiśmy o planach.Mieszkamy b.daleko od siebie ale poznaliśmy się na studiach,które kończymy za rok.Zaskoczył mnie,że włączył program o ślubach ale powiedział,że 'takie programy oglądają chyba osoby oczekujące zaręczyn'

Gość Sandra23.
I że głupotą jest żenić dzieci w wieku 18-19 jak wpadną bo potem się często rozwodzą.Jest nam cudownie ze sobą,ale chyba pasowałoby też pogadać poważnie czasami,jak go do tego zachęcić? Od razu piszę,że nie chodzi mi o jakies łapanie męża etc.

Gość nikt nicc
?

Gość To czy bedziecie juz
razem mieszkać zależy tylko od tego jak czujecie jedni sa gotowi na próbe po dwóch latach znajomosci inii juz po pół roku planuja slub trudno cos radzic jedno tylko wiem na 100% a mam doswiadczenie życie osobno jest lukrowate razem dopiero to jest to po czym poznasz go zobaczysz jak zachowuje sie rano po wstaniu czy sprząta po sobie jak wydaje pieniadze czy nie szasta na byle co czy pomaga w zwykłych zajęciach domowych typu zakupy gotowanie sprzatanie Wiem jedno po takiej lekcji zycia będziesz wiedziec czy chcesz z nim być:)))

Gość Sandra23.
to jak będzie z ta radą?

Gość Pozatym pamiętaj
od poczatku ustalcie jak za co sie utrzymujecie tzn kto płaci za czynsz jedzenie ubrania itd jak tego nie ustalisz od początku kto za co płaci będą prędzej zgrzyty ,musicie od początku ustalic reguły Po tym zobaczysz czy jest słowny , pracowity on natomiast tez wiele dowie sie o Tobie:))) Tylko dobrze sie zabezpiczcie przed ewentualna ciążą bo jak mniemam na razie jeszcze studiujecie i byłoby wam ciężko wychowywac dziecko,więc zabezpieczcie się i spróbujcie zycie:)))

Gość Jeżeli chcesz zaręczyn
to ok zaręczyny to nie slub to jest taka deklaracja ale bez konsekwencjii w końcu pierścionek mozna zawsze oddac a z obraczka to juz gorzej dlatego warto wypróbować kogos nim sie powie TAK:)))

Gość Sandra23.
spytał czy z nim zamieszkam ale ominełam temat bo mnie kompletnie zaskoczył,marwtiłam się czy on o nas wogóle mysli czy mysli o naszej przyszłości po studiach ale chyba tak bo jak nie to chyba zdaje sobie sprawe ze na odległośc to nic nie wyjdzie.A teraz cisza i od 3tygodni nic nie wpsomina o mieskzaniu razem,marwtie sie czy sie nie rozmysli przez to ze olałam ten temat:o sama do temtu nie powrócę... co do zareczyn to chciałabym ale za jakiś rok,nie wiem czy o tym mysli nigdy nie rozmawialismy na ten temat,ale wspólne mieszkanie to chyba dobry pomysł na razie mamy rok czasu na znalezienie pracy zeby wogóle była taka mozliwość