Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ajazlc

kosmetyki naturalne

Polecane posty

Cześć kobietki. Piszę do Was, bo mam kilka pytań. Chiałabym zacząć stosowanie kosmetyków naturalnych, ale nie do końca wiem, jekie są dla mnie odpowiednie. Czy macie jakieś do polecenia? Czytam aktualnie jakąś stronkę GoldenOil, ale nigdy tego nie stosowałam, wiec nie bardzo wiem ile w tym prawdy. Czy któraś kobietka może pomóc?

Gość ambiwalenccja
www.mazidla.com polecam hydrolaty oleje... sa podane przepisy jak ukrecic tonik czy krem:) generalie polecam przeniesc się na www.wizaż.pl i poczytać co nieco o biochemii urody!:)

dzieki za podpowiedz, a probowalaś juz sama cos takiego robic> jakies efekty?

Gość ambiwalenccja
sama jestem na etapie stosowanie olejow i hydrolatow;) jeszcze nie mieszalam... Ale dla mojej problematycznej buzi to wybawienie:) moge ja nailzac bez obawy o zapychanie:) Te robione kosmetyki sa duzo lepsze na pewno bo przynajmniej sama wiesz co w nich jest... A przede wszystkim nie ma w nich chemii:) Jedynym klopotem możebyc trwałość...:P

Gość sunrise girl
Hej! Ja znam tę firmę! Stosowałam kilka kosmetyków:) też kiedyś szukałam naturalnych specyfików do pielęgnacji ciała, bo normalne nie radziły sobie z moja skórą. Trafiłam na stronę Golden oil i wypróbowałam już: Sól morską do kąpieli, maseczkę błotną oraz Szampon i kondycjoner do włosów. Polecam te kosmetyki jako sprawdzone. Niedługo spróbuję innych.

jeżeli nie wiesz od czego zacząć, to wypróbuj kosmetyki firmy LAVERA, WELEDA albo LOGONA. ja też na początku nie wiedziałam od czego zacząć ani gdzie kupić, ale odkąd trafiłam na te produkty, moje problemy z cerą (mieszana ze skłonnością do trądziku) się skończyły. jednak te kosmetyki nie tylko wykazują działanie lecznicze, lecz również mają wspaniały zapach i konsystencję. i naprawdę jest w czym wybierać... balsamy są bardzo lekkie (nie ma tego uczucia ciężkości i lepkości co w przypadku kosmetyków tradycyjnych, które zawierają parafinę). naprawdę warto spróbować. jednak kupując certyfikowane kosmetyki naturalne (czy tez ekologiczne) najlepiej się zdecydowac na sklep online (wydasz o wiele mniej pieniędzy niż w sklepie ze zdrową żywnością). ja polecam stronę www.lavera.com.pl (strona dystrybutora - można tu przeczytać o wszystkich seriach i kupić wszystkie produkty tej marki, aczkolwiek jest tam drożej) oraz www.greenline-sklep.pl (mają dużo niższe ceny i dodatkowo kosmetyki innych marek: (poza Laverą) równiez Weleda, Logona czy Sante. Oba sklepy oferują darmowe próbki :)