Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona_buzia

SZARA ZMĘCZONA TWARZ, ZABIEGI, PORADY, KOSMETYKI

Polecane posty

Gość zmeczona_buzia

:)Dziewczyny chciałabym aby wszystkie rady były dostępne w jednym miejscu. Zakładam ten topik z nadzieją, że będziecie zaglądać. ODE MNIE.. Maseczka z ogórków - najlepiej nam znana Na zmęczona skórę twarzy skutecznie podziała maseczka z ogórków. Podziała ona kojaco, oraz rozjaśni cienie pod oczami. Cienko pokrojone plasterki układamy na twarz, szyję oraz dekolt i przykrywamy je delikatnie wilgotną gazą. Po 20 minutach ściągamy i płuczemy (skórę) letnią wodą. Maseczka z selera doskonale odświeży zmęczoną cerę. Rozmieszaj dwie łyżki drobno utartego selera z dwiema łyżkami utartej marchwi, dodaj łyżeczkę oliwy, wymieszaj i nałóż na twarz i szyję. Spłucz maseczkę ciepłą wodą po upływie 20 minut, a następnie osusz delikatnie ręcznikiem i wklep krem nawilżający. przepis na gładziutką i jasną buzie: Do garnka wlej 0.25 litra mleka i ugotuj w nim ziemniaka. Gdy będzie miękki, rozgnieć go w garnuszku, a do powstałej papki dodaj jeszcze żółtko. Maseczkę ostudź i nałóż na twarz na 10 minut. Zmyj letnią wodą. albo szybciej Ożyw cerę - Nałóż na twarz kilka plasterków surowego ziemniaka, a następnie nakryj je wilgotną chustką. i poleż parę minut:) Kup w drogerii specjalną maskę żelową, schłodź w lodówce i nałóż na powieki, a obrzęki w okół oczu ustąpią. Maseczka oczyszczająca - Maseczka mleczno-rumiankowa świetnie oczyści Twoja cerę. Napar z rumianku mieszamy z mlekiem w proszku. Maseczkę nakładamy na twarz i szyję a następnie po 20 minutach od nałożenia skruszamy ją palcami, a twarz zmywamy ciepłą wodą. z jabłuszkiem Wystarczy utrzeć małe jabłko na tarce z gęstymi otworkami, wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej i kilkoma kroplami soku z cytryny oraz kilkoma kryształkami alg. Maseczkę nakładamy na twarz na 15 minut, a następnie zmywamy na przemian zimną i ciepłą wodą Jeśli gotowe to wszelkie maseczki eneregtyzujące, z białej i zielonej herbaty oraz kawy.maseczki najlepiej w saszetkach :):):)

Gość zmeczona_buzia
Pijemy dużo wody mineralnej niegazowanej (1,5 l dziennie) oraz starajmy sie pic takze soczki z marchwii. jeśli gotowe to patrzymy na date przydatnosci, chodzmy na spacerki........nie palimy papierosow :P :) ograniczmy picie kawy, na dluzszym dystansie organizm sie przyzwyczai, a nawet staniemy sie bardziej spiace. wybierzmy sie do apteki (żelazo). since pod oczami mozna potraktowac kostka lodu, albo zimna lyzka. oraz wszelkie kosmetyki z z kofeina, moze jakis roll on.. jeszcze nie probowalam, ale naprawde warto robic sobie maseczki, szczegolnie te ktore daja uczucie chlodu i ożeźwienia

Gość gość
Tutaj może się sprawdzić wizyta u kosmetyczki. Mogę polecić zabieg rewitalizacji skóry który robiłam u dr Szczepańskiej w Warszawie. Bardzo dobrze zadziałał na stan mojej cery, twarzy wygląda teraz znacznie lepiej, zmarszczki się zmniejszyły i jest też dużo lepiej nawilżona.

Gość gość
Jeżeli mieszkanie w Warszawie to polecam wam udać się do gabinetu medycyny estetycznej www.estheticzone.pl Tam wykonują świetne zabiegi odmładzające i kosmetyczne twarzy. Warto zapoznać się z ich ofertą.

Gość gość
Mam jak na razie bardzo dobre doświadczenia z Beauty Skin ( https://www.beautyskin.com.pl/). Dobierają zabiegi pod człowieka i wiedzą jak je robić żeby efekt był trwały i naturalny. Co do tej naturalności to zwłaszcza chodzi mi o różnego typu zabiegi pielęgnacyjne na skórę twarzy. Mam naturalnie elastyczną skórę, taką świeżą młodą bez tego brzydkiego sztucznego efektu – naciągnięcia.