Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZCZEROSC WYMAGANA

Ile z was w czsie ciazy

Polecane posty

Gość mama w październiku
a coli od czasu do czasu jakiś łyczek od męża ściągnę :)

Gość mamusia new order
ja cała ciaze paliłam papieorsy i trawke dwa razy jadlam kwasa, piwko codziennie przynajmniej po 2. wodki sie wystrzegalam bo podobno nie mozna. uroodzilam sliczna zdrowa córeczke.

Gość nieznajaca sie na pawianach
dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy jak mnie wzielo na piwo. nie spodziwalam, ze sie uda tak szybko, w pierwszym cyklu po odtsawieniu tabletek. wczesniej od piwa mnie odrzucalo a tu nagle moj facet pije i mi tez sie zachcialo. na drugi dzien zrobilam test. potem niestety zaczely sie mdlosci i pierwsze trzy miesiace schudlam 8 kilo od ciagle wymiotowania. do piwa mnie juz nie ciagnelo ale teraz po ciazy bardzo chetnie, pol piwka sobie strzele od czasu do czasu.

Gość magda pe el
nie paliłam przed ciążą, w ciąży też nie ;) Zanim się dowiedziałam o ciąży- było jedno duże piwo; po zrobieniu testu- zero alkoholu, NIC. Colę raz spróbowałam wypić, ale miałam po niej zaparcie :O Kawy nie lubię. Piłam herbatę. No i jadłam zbyt dużo słodyczy :(

pilam kawe, rzadko 2 dziennie, nie palew wogole ale zdarzylo mi sie wypic ze 3 redssy, kilka lampek szampana pre te 9mcy

A mnie samo odrzuciło od palenia już w czwartym czy piątym tygodniu (teraz jestem w dziewiątym tygodniu), dodam że to jest moja druga ciąża i w pierwszej mnie niestety wogólnie nie odrzuciło ale starałam się nie palić, no przyznam się że przez całą moją poprzednią ciążę może z paczkę wypaliłam. Teraz to papierosy mi cuchną i wcale nie mam na nie ochoty, jak od kogos czuje dymek to tez mi nieprzyjemnie. Dziennie pije 1-2 kawy ricore bo zawiera mniej kofeiny i od czasu do czasu małe piwko bezalkoholowe. Cola lub inne gazowane swinstwa tak co drugi dziej jedna szklaneczke, poprostu nie moge sie powstrzymac :-) A i z raz w tygodniu puree ziemniaczane z boczkiem i cebulą, to z Knorra- uwielbiam

Kawy nie piję wcale, papierosów nie palę, przez całą ciążę wypiłam 2 łyki szampana na weselu koleżanki. Bardzo dużo piłam Coli:)

Ja w ogole nie pale i nigdy nie palilam, bo smrod papierosow mnie odrzuca :P Lubie jednak biale wino i czasem piwko z sokiem, ale w czasie ciazy calkowicie z tego zrezygnowalam i nie jestem jakas swieta. Uwazam po prostu, ze lepiej dmuchac na zimne i chce zrobic wszystko, co w mojej mocy, zeby moje dziecko rozwijalo sie jak najlepiej. Gdyby nie daj Boze okazalo sie, ze cos z dzieciatkiem jest nie tak, a ja bym pila winko, nawet zadko, to bym sobie nigdy nie wybaczyla, ze pewnie to moja wina i co za mnie za matka, ktora te kilka miesiec dla dobra dziecka nie potrafi zrezygnowac z kieliszka wina. Ot po prostu w czasie ciazy nie pije w ogole alkoholu dla swojego wlasnego sumienia, choc wiem, ze male ilosc nie powinny byc szkodliwe, ale ja tam wole dmuchac na zimne. Jestem w 15 tygodniu tak w ogole :)

Acha i dodam, ze kompletnie odrzucilo mnie tez od kawy i co dziwne od herbaty (po oby haftuje dalej niz widze ;) ), wiec pije kakao :D Co do reszty...hmm, na cole mialam pare razy ochote, ale za kazdym razem bolal mnie zoladek, zreszta jak po kazdym gazowanym napoju, wiec tez poszlo wszystko w odstawke. Suma sumarum: odzywiam sie raczej zdrowo, ale czasem zachce mi sie czekolady lub ciasta :D

Troszeczkę piwa, miałam na nie szaloną ochotę. Papierosów wcale. Po winie wymiotowałam.

Palenie rzucilam jak sie dowiedzialam, że jestem w ciąży - nie palę do dzisiaj (2 lata). W calej ciąży, wypilam może z pół piwa, mimo, że wczesniej -litrami :P A co do kawy - wiecie, że dopiero 3 kawy dziennie są szkodliwe w ciąży???? Jedna czy nawet dwie - nie szkodzą, można pić.

mnie od papierosów odrzuciło jak jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem, ale zaliczyłam w tym czasie dwie konkretne imprezy. Na szczęście była to bardzo wczesna ciąża, więc lekarz kazał mi się tym nie zamartwiać. A teraz (18tc)? Do fajek nadal mam wstręt, nawet jak ktoś w pobliżu pali to bardzo mi zapach przeszkadza. Czasem wypije Karmi malinowe, ale tam alkoholu tyle co nic, kawę rozpuszczalną piję rano i mam ochotę na colę, ale wystrzegam się jej. Zdecydowanie za dużo słodyczy.