Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam w zyciu cel

Moja wlasna Dieta... napewno sie uda!

Polecane posty

Gość wwrrr
A mnie sie bardzo podoba dieta, coby sie tylko monotonia nie wkradła, ale autorka wydaje sie na tyle rozsądna, że sobie poradzi. A te rady że za dużo chleba, że płatki itp - nie wmuszajcie jej na siłe niskowęglowodannowej diety, i tak schudnie, a przecież nie musi strasznie dużo w jednym momencie. Ciekawe, swoją drogą, że niektórzy krytykują autorkę, o tych głupich 600 kcal ani słowa nie napiszą ;) Powodzenia, Mam w zyciu cel 🖐️

Gość wwrrr
a właśnie, a propos tych płatków, jak konkretnie je robisz?

Gość Mam w zyciu cel
Wrrr dziekuje. :)

Gość Mam w zyciu cel
znaczy ja tee platki bede jadla z mlekiem. np. tee NesVita tam pisze ze wody dolac ale podbno tam nie czuc prawie mleka wiec bede z mlekiem jesc. Tee inne platki ekologiczne i zdrowe tez jem je z mlekiem. :) Sa przepyszne i wiem ze nie tucza tak ja ten innee platki. Nie radze kupywac Nestle fitness gdyz one tucza naprawde.!

Gość wwrrr
Fitness maja cukier, wiec nie ma sie co dziwic [ale i tak je lubie ;)] Czasem zaluje, ze nie lubie za bardzo platkow owsianych. Btw, wrzuc jeszcze troche warzyw, bo malo, i bedzie idealnie, zobaczysz. P.S. Grejpfrut, nie grejfrut ;)

w troche ponad 2miesiące, teraz też mam tak zamiar. co do chleba to wtedy jadłam go sporo! bo zależało od wielkości kromek jeżeli małe to4 a jeżeli duże to 2 i to zazwyczaj na śniadanie alno na 2śniadanie. od jutra zaczynam i będę pisać co zjadłam, zdawać relacje i mam nadzieję, że będziecie mi mówić co robie ewentualnie źle, co powinnam zmienić;)

Gość Mam w zyciu cel
Ale jakie moge jesc warzywa ??? :) A przepraszam. :) ale juz sie tak przyzwyczailam pisac ten 'grejfrut' hehe

Gość Mam w zyciu cel
kasiadw1 to na jaka w koncu diete przechodzisz?? :) I zycze powodzenia. :) ja napewno bede tu pisac. macie moje slowo.

założenia będę miała takie: Sniadanie: kanapki z chlebem, kapustą pekińską, ogórek lub pomidor, wędlina+ zioła 2Sniadanie: to samo tylko z waflami ryżowymi Obiad: ważywa z mięsem kurczak lub tuńczyk w sosie własnym, lub np serek wiejski z kapustą pekińską ogórkiem lub pomidorem. Kolacja: jabłko lub nabiał serek wiejski, kefir, maślanka tak robiłam wtedy i tak zrobię teraz:)

Gość wwrrr
warzywa jakie lubisz, szpinak na ten przyklad ;) , brokuly [z mrozonek np.], nawet ostatecznie pomidory i ogorki[jestem co do nich sceptyczna o tej porze roku], cebula, papryka, co tylko lubisz i zdobedziesz Eh, tez sie musze wziac nieco za siebie, powoli zbieram sily...

Gość Mam w zyciu cel
kasiadw1 aha. :) Twoja dieta tez wyglada rozsadnie. :) Napewno sobie poradzisz. wwrrr aha. :) pomiodrki uwielbiam. :) a kalafiorek [mrozonka ] moze byc ?? A kiedy masz zamiar przejsc na jakas dietke ? :)

Gość Cytrynka_007
Nestee no z 15 kg :) a ty ? bedziemy sie wspierac ?

Cytrnka ja mam co najmniej 20kg:(bedziemy sie wspierac podaj mi swojego maila moze bysmy na gg popisaly ile masz lat?ja 21

Gość Cytrynka_007
21 lat :) ok moj a-mail wiktori20@wp.pl i podamy sobie GG

cytrynka wyslalam ci nr gg spr sobie i odezwij sie jeszcze dzisiaj

Gość jestem z Tobą
przypomniałam sobie coś - jak przeszłam na dietę, powiedziano mi, że grejfruty bez ograniczeń! no i jadłam, jadłam jadłam i po dwóch tyodniach wylądowałam u lekarza z podrażnionym żołądkiem. Sam grejfrut - nie jest ok, ale grejfrut zjedzony od razu po posiłku jest super, bo pobudza i to bardzo kwasy trawienne, ma dużo witaminy C i jest zdrowy pamiętaj, nie obiadaj się grejfrutami bez opamiętania

Gość Mam w zyciu cel
To kto sie do mnie przylacza ? :) Czy jednak zostalam sama jak zwykle... Bo inni wola byc na dietach 'cud'

Gość Mam w zyciu cel
A dlaczego akurat po posilku ??

Gość jestem z Tobą
napiszę ci jak ja to rozumiem - po posiłku substancja ktora wydziela grejfrut ma co mielic, a na pusty żołądek tylko go sobie drażnisz (oczywiście w nadmiarze) - tak mi powiedział lekarz

Gość jestem z Tobą
widziałam, że wcześniej dziewczyny się zastanawiały jakie warzywa można jeść - nie można jeść strączkowych - grochu, fasoli oraz kukurydzy pęcznieją w brzuchu marchewka - ma bardzo mało kalorii, ale się ją ciężko trawi - dlatego jest polecana ludziom, którzy mają rozwolnienie

Gość Mam w zyciu cel
aha. :) To Dzieki bardzo. :) To sie juz moja dietka troche zmienila. Chyba musze jeszcze raz jakas zrobic podobna. A jakie saa warzywa najlepsze? Papryka moze byc czerwona ??

Gość jestem z Tobą
papryka jak najbardziej, a z mięsa tylko drób (to samo się tyczy wędliny), żadnej wieprzowiny, wracając do warzyw - do drobiu pasują bardzo niskokaloryczne i wszędzie dostępne pieczarki jak Ci się znudzi - seler, brokuły, szpinak i przede wszystki cukinia

Gość Mam w zyciu cel
A mam jedno pytanie... Co ty myslisz o tych dietach co jest po 600 kcal.?? Bo duzo sie rowniez o nich naczytalam ... i prawie wiekszosc kobiet [ rowniez i nastolatki] przechodza na takie diety... Ja osobiscie nie widze w nich zadnego rozsadku , gdyz sama kiedys byma na takiej i osoboscie NIE polecam.... Ale nie wiem moze tylko na mnie tak dzialaja tee diety.. ze szybko chudne i szybko powracam do poprzedniej wagi... Bo widze ze zdrowo sie odchudzac kobiety juz nie chca... i bardzo ciekawi mnie twoja [wasza ] opinia. :)

Gość jestem z Tobą
dalej: kalafior, brukselka, kapusta pekińska, sałata, rzodkiewka, szparagi i kapusta kwaszona z owoców: nie dobrze: banan,winogrona reszta ok, ale jak pisałam bez ograniczeń (!!!!) grejfrut, melon(o tak) i arbuz (teraz nierealne)

Gość Mam w zyciu cel
Aha. :) Ale pieczarki przeciez sie robi na patelni a smazone rzeczy sa niezdrowe....

Gość jestem z Tobą
co do diet-cud mam swoje zdanie - pewnie, że chudniesz, ale na jak długo???? tydzień, dwa??? a potem wszystko wraca ja mam 1200 kcal, zobaczymy, na razie działa na 500 kcal bym nie przetrwała, w pracy, domu - duo do zrobienia - nie chce się zle czuc i przysypiac co chwile a poza tym - mysle o zajsciu w ciaze za pol roku, nie chce sobie robic spustoszenia z organizmu

Gość jestem z Tobą
absolutnie nic na patelni!!!!! oszczedzasz czas (nie musisz stac przy garach) - wrzucasz wszystko do worka foliowego specjalnego do piekarnika i tak się robi - bez tłuszczu, tylko w swoim własnym sosie jak nie masz piekarnika -robisz na garnku lub patelni na wodzie i kurczaka i pieczarki

Gość Mam w zyciu cel
A no tak. :) jejku jaka ja ciemna hehe

Gość jestem z Tobą
spoko, mi wszystko lekarz powiedział, dlatego taka "mądra" jestem ale wiesz co? działa i dużo lepiej się czuję!!!! więc powodzenia a jakby co pytaj

Gość Mam w zyciu cel
Dzieki. :) Napewno bede pytac. :) Bo jak narazie to jest moja pierwsza taka 'madra' i 'racjonalna' dieta :) I nawet nie wiem ile bede pochalaniala dziennie na niej kcal... :P