Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda starucha

26 lat, zmarszczki, utrata jędrności

Polecane posty

Gość młoda starucha

Cześć Dziewczyny :) Starałam się znaleźć coś w archiwum na ten temat ale nie dotarłam do żadnych konkretów. Mam 26 lat, od dawna sine doły pod oczami - jednak one są chyba genetyczne w moim przypadku. Do tego mam okropne zmarszczki mimiczne, które są widoczne nawet gdy mam grobową twarz a jak się uśmiechnę to już prawdziwa masakra - "cudowny" wachlarz wokół oczu - bardzo głęboki, wokół ust to samo, bruzda między oczami to nie jakaś tam zmarszczka ale prawdziwa dolina. Do tego jestem szczupła także na twarzy, skóra jakby straciła jędrność i wyglada to naprawdę okropnie. Wygląd mam ogólnie młodzienczy - można powiedzieć, że wygladam na 16-nastke ale hmmm bardzo zmarszczoną ;). Próbowałam różnych kremów ale efekt mizerny nawet jakby odwrotny od zamierzonego. Już nie wiem co robić. Może macie jakieś sprawdzone kosmetyki ?? Bardzo Was proszę o rady

Myślę że jest to wynik czegoś głębiej. Jak się odżywiasz? Olbrzymi wpływ na urodę ma odżywianie! Pijesz dużo płynów? (nie alkoholu! on faktycznie dodaje zmarszczek). Palisz?

Gość młoda starucha
linka555 dzięki za zainteresowanie. Palę naprawdę okazjonalnie - przy piwku a rzadko wychodzę. Alkoholu też często nie piję. Jeśli chodzi o płyny to od dłuższego czasu dbam o to by mieć zawsze jakąś wodę lub sok w zasięgu ręki. Na solarium nie chodzę - wogole mam uczulenie na słońce :o (na klatce piersiowej). Moja skóra twarzy może być troszkę zmęczona woskowaniem - mam nadmierne owłosienie ale także na tle genetycznym, jak to mówią lekarza taka moja uroda :o. Jesli chodzi o odżywianie to faktycznie może nie jest najlepiej. Tzn nie jadam fast foodów, staram się odżywiać zdrowo ale cóż jadam niewiele - po prostu nie sprawia mi to przyjemnosci jem tyle by zaspokoić głód - zawsze tak miałam. Dlatego jestem szczupła co przy pomarszczonej twarzy przy usmiechu np robi to okropne wrażenie :(. Acha dym tytoniowy może mieć na mnie wplyw zyję w środowsiku nałogowych palaczy i w domu i w pracy i wśród znajomych. Staram się wzbogacać dietę, pić soki, wysypiać sie (choć to trudne jestem typowy nocny marek), biorę witaminki. Chciałabym też wzmocnić cerę od zewnątrz ale żaden krem nie zrobił jeszcze nic, no może niektóre nawet pogarszały sytuację.

Gość Antii89
Znam to;/ tylko ze ja mam 20 lat. Nie pije, ie pale, nie chodze na solarium a tu zmarszczki mimiczne... Na razie stosuje olej konopny jest przeciwzmarszczkowy no ale dopiero od 2 tyg.... Kremow przeciwzmarszczkowych jeszcze nie mogę.... W sumie mnie wiekszosc kremow i tak zapycha:(

Gość miskaaaaaaaaa
a ja mam okragle policzki, ktore mam wrazenie zaczynaja opadac :o moze dlatego ze nakladam zawsze na twarz krem bambino, on jest ciezki:/