rerere 0 Napisano Luty 17, 2009 hej wszystkim. ostatnio robilam sobie badania, ot tak dla pewnosci bo dawno juz ich nie robilam, ale niestety wyniki chyba mnie przerazaja...:( nie znam sie na tym kompletnie, ale tak jak grzebie sobie w necie to az boje sie isc do lekarza i cos od nigo uslyszec....a wiec przechodze do rzeczy OB- 9,0 mm/h WBC-6,8 RBC- 3,89 (i to mniemniepokoi bo pokazuje ze za malo) HGB- 11,6 (rowniez za malo) HCT- 32,0 % (tak jak wyzej) MCV 82.0 fL MCH- 29,8 pg MCHC- 36,2 g/dl RDW- 14,5% PLT 541,0 (podwyższone) MPV- 8,3 fL PCT 0,45% (podwyższone) badanie moczu: odczyn pH 7.0 leukocyty- ślad (!) przejrzystość- niezupełny (!) krwinki białe- 6-8 w polu widzenia i tak sobie szperalam, szperalam i zauwazylam ze te niedoboty lub podwyzszone wystepuja w ciąży...a ja zupelnie nie jestem na to przygotowan, w szoku jestem do tej pory i az sie boje pomyslec ze to moze byc prawda. dziekuje wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dosia30 Napisano Luty 18, 2009 Kochana, masz po prostu lekką anemię. Pędz do apteki bo preparaty żelaza. Anemia w ciąży pojawia sie raczej w późniejszych tygodniach ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Luty 18, 2009 Dokładnie jak napisała koleżanka-anemia i to nie duża. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rerere 0 Napisano Luty 18, 2009 dzieki dziewczyny, bylam dzis u lekarza i powiedzial mi ze mam niedokrwistość..no i kazala isc wkoncu do ginekologa..:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach