Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość g_osia

Welon a ciąża

Polecane posty

Gość g_osia

Mam takie pytanie, biore slub koscielny w czerwcu a jestem w 4 tygodniu ciazy. Nie wiem czy moge zalozyc welon. Ja bym bardzo chciala ale wiem ze tradycja raczej zakazuje tego... Co o tym sadzicie?

Gość evvvunia
moim zdaniem mozesz! skoro nslub w czerwcu a ty jetses w 4tygodniu to znaczy ze ei beirzesz sluby ze wzgledu na dziecko tylko z milosci bo bylo planowane jeszzcze zanim dowiedzialas sie ze jetses w ciazy. ja nie wdze przeszkód!!!

To zależy od ciebie :) Teraz dziewczyny w 9 miesiącu ciąży noszą welon i jakoś nikomu to nie przeszkadza. No, może poza moherkami :)

Gość g_osia
no wlasnie slub planowalismy juz od wrzesnia... a welon i suknia kupione ... ale to nic poszerzy sie :)

Gość statystyczna olka
heh teraz w 99% panny młode to nie dziewice a w 50% sa w ciąży czasem nawet bardzo zaawansowanej i wkładają welon wiec i ty sie nie krępuj :)

Gość g_osia
ok dzieki wam za rady :) i za zyczenia :*

Gość no pewnie ze zakladaj
moja kolezanka szla w ciazy w welonie do slubu i nikt nie patrzyl krzywo teraz welon chyba traktuje sie jako dodatek, a nie symbol

Gość purpleday
Jakby kolor sukni zależał od ilości stosunków przedślubnych to większość kobiet by szła do ślubu w czerni i berecie na głowie :)

Gość może mu podpadłaś
a co ma welon do ciąży? Zawsze wiedziałam, że wianek na głowie to oznaka niewinności :) Przecież kiedyś mówiło się, że kobiety tracąc cnotę, traciły "wianek" a nie welon :)

To faktycznie, wianek był symbolem cnoty, a biała suknia stąd ze biały to kolor czystości, niewinności, podobnie jak np. zielony jest kolorem nadziei :) Tak że głowa do góry :) A że ślub teraz to się nie dziwię, z dzieckiem trudno byłoby coś zorganizować, a w końcu zaplanowany tak czy inaczej ;) Tylko w czerwcu jak rozumiem to już 6. miesiąc będzie (czy 5.?), tak ze uważaj na siebie i nie ściskaj się za bardzo. I koniecznie z lekarzem pogadaj! Musisz liczyć się z tym że zawsze może kazać Ci leżeć...