Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka35

Odchudzanie po 35-ce -

Polecane posty

nareszcie podobne problemy do moich... :) sflaczały brzuch i cellulit po trzech ciążach - w każdej ok 30 kg, :) teraz ważę jakies 66-67 kg mam ok 160cm i czuje się jak flak:)

Gość *1968*
Mam Córka 14 lat,wiek buntu,syn 11lat.Mówią że jestem szczupła i piękna:D Maż twierdzi że tylko piekna;) Zmarszczek troche mam i też się boję że będzie wiecej

Mnie też mówią, ze nie muszę się odchudzać, a mnie wcale to nie motywuje dlatego już nikomu nie powiem, że się odchudzam, a za 3-4 miesiace opadną im szczęki ;-)

Gość ulkaaaaaaa
Dziewczynki w sumie sflaczały brzuch i celulit mozna ukryc pod ubraniem ale moj mąz ciagle mi dogaduje..Ja juz psychicznie tego nie wytrzymuje.Pozaym mam prace gdzei wyglad i schludny stój to podstawa , wiec same pomyslcie jak moge sie czuc przy moze i lekiej nadwadze.Nosze rozmiar 38 , zawsze nosiałąm, nie liczac ciazy 36, tzw mske.Wiem ze z racji wielu zwalnia mi sie metabolizm i nie bede juz wazyła tylko co wczesniej..ale zmiana nawykow zywieniowych to w naszym wieku podstawa.Dlatego zaczne od diety a potem przyzwyczaje sie do nowego jadłospisu.Cwiczenia wykonuje codziennie ale celulit i tak jest.Nie wierze w zadne super kremy i balsamy, w oklady z wywaru kawy owsze, bo usuwaj toksyny i wode .Jak do tej pory stosuje tylko oliwke dziecinna i krem niwea.Pije duzo mineralki, jem 2 posiłki dziennie i to chyba jest zle.Macie jakis pomysł na dzisiejszy jadłospis?

ja kupowałam kolagen za 185 zł. i nic, nawet synowi na trądzik nie pomagał, tylko straciłam kupę kasy

Gość ulkaaaaaaa
Olka ja nie chce Cie wpedzic w depresje, bo sama mam juz dosyc tych diet , głodowek, ciagłego wazenia kg a najbardziej docinek męzai kolezanek z pracy.Szczerze powiem ze mnie osobiscie podobaja sie kobiety z okraglosciami, a ja cholera musze wygladac jak szkapa_(..sorki za wywody ale mam juz dosyc

Gość *1968*
Ja postanawiam zacząć od zeszytu-bedę w nim zapisywać wszystko co zjadłam.To mi chyba pomoze ustalić godziny posiłkow-bo teraz jem cały dzień

Gość ulkaaaaaaa
Monia sprobuj raz na dzien przed kapiela wieczorna wysmarowac uda, brzuch i posladki naparem z kawy naturalnej , lekko ciepłe sie nakłąda i masuje najlepiej gabka ruchami okreznymi.Efekt jest widoczny ale nie od razu

ulkaaaa, a Ty chcesz schudnąć dla siebie, czy dla innych? Moja dita polega na MŻ, tzn. mniej żreć ;-) Ja potrafię pochłonąć wszystko w ilosciach hurtowych!!! Poza tym bardzo mieszam, tzn. jem na. na obiad kotlet z frytkami (wiem, że to grzech) a zaraz potem snicersa, albo ciacho. Muszę, tak jak pisze ulkaaaa, zmianić i to drastycznie nawyki żywieniowe. Pozwolę sobie na wszystko ale w odpowiednich proporcjach i nie mieszając wszystkiego.

ulkaaaa, jakie proporcje tego naparu? Spróbuję!!!

ulkaaaa, najgorsze co może byc to jedzenie 2 posiłków na dzień, wiem to z doświadczenia, tylko pogarszaja przemiane materii, obecnie jem 6 posiłków, z regularnościa ok 2 godzin, ale banan czy jogurt czy np. szklanke soku tez trzaktowac nalezy w tym wypadku jako posiłek, gwarantuje utrate wagi, w wolnym może tempie, ale skutecznie, uwierz, jeśli nie masz dużo do zrzycenia to najlepiej zacznij własnie tak sie odzywiać, ja licze ponadto kalorie, staram sie nie przekraczac w ciągu dnia 120kal, jeden posułek to ok. 200-250 kal. to zalezy co zjadam obiad czy sniadanie czy przekąske, rozumiesz?

Monia, masz rację z tym jedzeniem 2 posiłków. Trzeba jadać regularnie i przekąski też traktować jako posiłek. Organizm musi cały czas trawić, żeby przemiana materii była zachowana. Jestem za taką dietą.

Gość ulkaaaaaaa
Ola ja kupuje duza pake kawy takiej taniej w biedronce i jak mam czas wieczorem parze w kubku pol litrowym w proporcji poł kubka kawy oczywiscie mielonej i poł wrzatku..Co do diety to jestem juz tak nimi osłabiona ze mam dosyc wszystkiego.Presja meza i otoczenia tez mnie zabija..dodatkowo osłabienie antybiotami plus dentysta..Głodowki tak mi sie odbiły na zdrowiu..no i teraz mam.Ja jadłam, bo od dzisiaj zaczynam z Wami inne zycie"..2 posiłki dziennie i tez łaczylam wszystko..meieso, ziemniaki. ktore uwielbiam i wszystko inne co gotowałam dla domowników.Najlepiej jadło mi sie tuz przed snem..ale teraz postanowiłąm..ostatni posiłek przed 18 i przynajmniej 5 dziennie..Jakie sama nie wiem?

kobietki, mam pomysł dla nas wszystkich, ustalmy pewne zasady, dobre dla wszystkich oczywiście w miare mozliwości zdajmy sobie relacje z naszych postepów, dobrze jest miec stopkę, naprawde jestem za dieta mż, ale w odpowiednich dawkach i porach, 6 posiłków co 2 godziny do 19 najpóźniej ok. 1000-1200 kal może byc więcej jesli któras potrzebuje, do tego ćwiczenia, każda wg własnych upodobań, co wy na to?

A stosujecie jakieś tabletki na odchudzanie, albeo spalacze tłuszczu?

ja jestem na takim odżywianiu i nie głodze sie jestem wesoła, jem nawet słodycze

Monia, moze umówmy się, że każda z nas będzie następnego nia pisała co zjadła, co zrobiła (ćwiczenia, masaże, balsamy). Zobaczymy, moze to nas zmobilizuje.

Dzis już zjadłam: - mussli tropikalne z 150ml chudego mleka, - do pracy wziełam na II śniadanie ryz z warzywami, pycha!!! - mam zamiar poprzestać na 1-2 pączkach - rosół z Żółtkiem - sałatka owocowa lub pieczywo Wasa z twarożkiem. Aha, soatałam batonik od ucznia, który ma dzis urodziny i zjadłam go!!! To może 1 pączek.

Gość ulkaaaaaaa
Gdzie sie zakłada stały, czarny login, bo nie wiem? Co do pomysłu to jestem za..i moze wspolne codzienne posiłki? tzn przyzadzanie ich ..wiadomo ze razem jesc ich nie mozemy..a szkoda:-(

no i schudłam 3 kilo zapomniałam dodac, ale ćwicze 3 razy w tygodniu a zajęło mi to trzy tygodnie tak więc ok 1 kg na tydzień, wydaje mi sie to zdrowe ale kazdy ma swoje zdanie, jesli ktos musi schudnąc dużo to i szybciej chudnie na początku, jesli mniej do schudnięcia, to organizm wolniej reaguje, tak słyszałam... :)

trzeba wejść w preferencje tam wszystko pisze, mozna też załozyć stopke

ja juz dzis po 1 pączku, ale to z powodu tradycji:) w ciągu tych 3 tyg. jadam mniej wiecej ta: 8.00 2 kromki ciemnego pieczywa (takie kwadratowe, wiecie) albo z pomidorem, albo z szynka albo z połowa kubeczka serka granulowanego wiejskiegi, takiego w smietanie, cały kubek to ok. 170 kal. tez można zjeść + kawa 10. 00 jogurt activia mam problemy z wzdęciami- mozna inny ale mały 12.00 drugie sniadanie bez pieczywa, sałatka, albo jakis rodzaj śledzi, zalezy na co mam ochote, biore w słoiczku z domu 14.00 owoc 16.00 obiad, duzo warzyw, mięsko czasem ziemniaki - schabowego i ryby nie panieruję, nie używam sosów, no cos w tym stylu, ale jadam nawet spagetti..;) tylko w miare nieduże porcje oczywiście 18.00 to zalezy, owoc, czasem pije drinka;) zalezy tez ile zjadłam w ciągu dnia 18.00

wypróbuje napar z kawy ale na twarz tez sie to stosuje? mnie najbardziej martwi skóra na twarzy, coraz mniej jędrna:( ja jestem ze śląska

olka, kurcze ja niedaleko... Zabrze i do tego Makoszowy to dzielnica od strony Gierałtowic, niedaleko do Mikołowa!!! :) często robie zakupy w Auchan w Mikołowie!!!!

Gość andi41
83kg 19.02 a bedzie 70 powoli mam czas

monia to mam nadzieję, ze się kiedys umówimy na kawę w Auchan, bo ja też przynajmniej 2 razy w miesiącu robię tam zakupy. Ale super!!