Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tulolika

Strach

Polecane posty

Gość tulolika

Czy wy też tak jak ja boicie sie porodu? Ja przez to spac po nocach nie moge:(

Gość tulolika
upup

Witam. Ja też szalenie bałam się porodu na początku ciąży, ale z czasem, po przeczytaniu książek i artykułów ( też w internecie) o tym, jak radzić sobie z bólem porodowym, oswoiłam się z tym i już ostatnie tygodnie byłam spokojna. Z resztą nie było się czego bać, bolało, owszem, ale jak tylko zobaczyłam Maluszka, od razu o tym zapomniałam, mogłam rodzić kolejne dziecko jeszcze tego samego dnia :D. Poczytaj sobie jakieś artykuły, zwróć szczególnie uwagę na oddychanie i ćwiczenia w trakcie porodu, jakieś przyciady itp., bo to bardzo pomaga. I nie martw się. Zobaczysz, że będzie dobrze.

Gość
No cóż. Poród jest nieunikniony gdy jesteś w ciąży:). Ja tez sie bałam. Ale przeżyłam:) Ból porównywałam potem do bólu jak na okres ale 100 razy mocniej. Fakt - zaraz po urodzeniu dziecka wszystko przestaje bolec. "jak ręką odjął". Ale myśl sobie, że bedziesz w szpitalu, będą lekarze, położne po to zeby Tobie pomóc. Powodzenia:)

Gość tulolika
Mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Oczywiście czytam i mam jakiegos pecha bo zawsze trafiam na forum ma zwierzenia kobiet któe były rozcinane, potem chodzic nie mogły itp. Strasznie panikuje:(:(

Ja się nie bałam w ogole.. w sumie to nie wiedzialam co mnie tam bedzie czekac... nie sluchalam "dobrych" rad, zadnych opowiesci od kolezanek.. bo kazdy porod jest inny :) I dlatego podeszlam do wszystkiego na "luzie" :) Praktycznie caly czas sie smialam, nawet w momentach najgorszego bolu :) Ale w duzej mierze to zasuga swietnej opieki medyczne, poloznej, ktora przez te wszystkie godziny siedziala ze mna, trzymala za reke i zabawiala, zebym sie nie stresowala :)

anabelka widzę że jednak poród miałaś ok:) kiedyś sięjuż spotkałyśmy na jakimś topiku:)pozdrawiam i ślicznego masz synusia:)

Gość tulolika
zastanawiam sie czy nie zdecydować się na cesarke:(