Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolenka

Dziecko teraz albo nigdy co robić

Polecane posty

Gość fasolenka

Z Facetem jesteśmy postawieni pod ścianą musimy podjąć decyzje dziecko teraz albo nigdy co robić?:(

Gość fasolenka
jest chory więc teraz jest ostatnia szansa, mamy dopiero 20 lat ...

Gość to dobry wiek
ja tez mialam 20 lat jak urodzilam i ciesze sie bardzo

Gość fasolenka
ale teraz nawet nie mamy warunków mieszkamy osobno moi rodzice nie będą w stanie nawet nam pomóc ewentualnie jego rodzice, strasznie sie boje:(

Gość TERAZ TERAZ

opisz waszą sytuację. tzn. uczycie sie? pracujecie? razem mieszkacie? jak długo jesteście razem?

Gość fasolenka
jesteśmy juz ze sobą trzy lata, ja w tym roku piszę maturę, a on jest na pierwszym roku studiów, pracuje tylko w weekendy więc kasy też takiej większej nie mamy. Jest chory na żylaki w powrózku nasieniowym, są bardzo rozległe.

Gość anabbbbbbellll
wolałabym dziecko teraz i byc biedna niz nie miec go nigdy

Gość michaelka890
a jestes pewna tez chcesz z nim byc? jesli tak to teraz

Gość fasolenka
jesteśmy tego pewni że chcemy być razem. bardzo się boję że sobie nie poradzimy aczkolwiek chce mieć z nim dziecko

Gość gitarrrra
nauka i postęp medycyny..... wszystko idzie do przodu

Gość abcdabcdabcd
żylaki można leczyć, mo mąż miał na to zabieg i teraz jest wszystko w porządku z nim a ja jestem w 7 mc

Gość ejbisi
Może niech odda nasienie do banku spermy albo gdzieś gdzie je przechowają, a potem sobie strzelicie in vitro.

A może niech Twój chłopak zamrozi plemniki. Wtedy będziecie mogli mieć dziecko kiedy tylko chcecie.

Gość fsdvfdv
Zaaaaaaaraz.... to ty to dla chłopaka chcesz zrobić a sama jesteś zdrowa?? Lepiej weź na wstrzymanie, ucz się, pracuj i potem wyjdź za mąż i spraw sobei dziecko ze zdrowym mężczyzną. No... ale jeśli aż tak go kochasz to zacznijcie starania już.

Gość qqqq123
a pozniej sie rozstaniecie i co zostaniesz z dzieckiem sama, ja nie decydowalabym sie na dziecko za wszelka cene, zreszta istnieje zaplodnienie in vitro, przeciez nasienie nadal bedzie mial tak czy nie ? a jak nie to tyle dzieci czeka na dom w domach dziecka, zreszta nie powiedziane, ze z nim bedziesz, moze spotkasz innego i bedziesz miala swoje dziecko

Nie bardzo się na tym znam, ale chyba można oddać nasienie do jakiegoś banku i wykorzystać je później.Poszukaj informacji w necie - to było by dla was dobre rozwiązanie.

Gość lepiej zapytaj
twoich rodziców najpierw czy wobec twojej sytuacji finansowej byliby w stani Tobie pomóc, bo tak w ciemno nie wiedząc nic i nie być jeszcze w ogóle samodzielnym to trochę to egoizm i głupota. Twój facet nie jest nawet twoim mężem , nie zarabia tylko się uczy. Jak ty sobie to wyobrażasz ??????? Dziecko, dzieckiem ale do cholery trzeba je mieć za co utrzymać, żeby miało co jeść w ogóle. To nie jest lalka.

Gość fasolenka
eh no dobra :) to zaczynamy starania:) dobrze że rodzice są po naszej stronie:)

bardzo trudny dylemat, bo warto po pierwsze wziac pod uwage wasz wiek, po drugie wasze plany zyciowe, po trzecie mozliwosci zaspokojenia potrzeb przyszlego dzieciaczka tak jak napisala gitara, nauka idzie do przodu , a dodatkowo, moze warto rozwazyc w przyszlosci (o ile wciaz beda przeszkody biologiczne) adopcje lub invitro kluczowe moga sie tu okazac wasze relacje z rodzicami, wiele wiele czynnikow pod rozwage

Gość fryzjerstwo razy 300
porozmawiajcie szczerze z rodzicami, bo to oni beda wam pomagac, powodzenia!

Gość fasolenka
nie no rodzice są po naszej stronie, jego rodzice mają jak najbardziej mozliwości aby nam pomóc, nie mam wątpliwości co do naszego związku. boli mnie tylko to że jesteśmy tacy młodzi i planowaliśmy trochę inaczej nasze życie

boli mnie tylko to że jesteśmy tacy młodzi i planowaliśmy trochę inaczej nasze życie no wlasnie, dobrze dobrze sie zastanowcie, zeby w chwilach przyszlej klotni, kryzysu, dziecko nie bylo zarzewiem wojny takiej decyzji z pewnoscia nie mozna podjac w 5 minut, sluchajcie rodzicow znaja was (w przeciwienstwie do nas tutaj) i sa z pewnoscia madrzejsi

Gość Anitkaaa
A tych zylakow nie mozna zoperowac? Sa po obu stronach czy po jednej? Czy lekarz twierdzi ze chlopak bedzie bezplodny?

Gość fasolenka
mówi że to jest ostatnia szansa o ile w ogóle si,ę jeszcze uda. ma po dwóch stronach. jeszcze jutro idzie do innego lekarza

Gość nie stać was na dziecko
więc nie bądź egositką

Gość fasolenka
chyba coś w tym jest :(