Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynka malutka

niemowlak a tesciowa

Polecane posty

Gość Wez kulaa
sie opamietaj! 7 miesiecy to kawal chlopa! Hahahahaha a wlasciwie usiasc by trzeba bylo i plakac nad takimi zalosnymi matkami jak ty.

Na teściową jest jeden sposób- jak będziesz musiała zostawić z nią dziecko zawsze zanoś to co ma zjeść obojętnie czy to będzie zupka czy serek czy nawet głupia czekoladka. Ja tak robiłam - mały miał zawsze ze sobą swoją torbę, a w niej wszystko czego mu trzeba było czyli pieluchy, herbatkę, kawałek kinder czekoladki, jabłko itp. Po prostu wszystko to co mogłoby wpaść babci do głowy dzięki temu byłam spokojna o to co je, a teściowa nic nie podejrzewając dostosowała się do tego. Nie dziw się dziecku, że nie chce wrócić do kaszek itp. Jak Ty byś codziennie jadła prawie to samo, a nagle ktoś dał by Ci posmakować nowości to też byś się buntowała. Musisz to jakoś przetrwać.

Gość dziewczynka malutka
ech... pomalu daje rade

Gość Aga_sh
moja córeczka ma 6,5 miesiaca, narazie gotuje sama obiadki, przeaznie piersi z kurczaka albo poledwiczke z warzywami- kalafiorek, marchewka, seler, pietruszka, brokul, kawalek buraczka itd. Nie dodaje ani maselka ani soli. Coreczka lubi rowniez zupki ze sloiczka, jogurty od 6 miesiaca albo deserki. Na kolacje daje jej kaszke. Czasami sprobuje cos z naszego obiadu ale bez przesady. Na zupke ogorkowa czy skwarki to za wczesnie, zoladek takiego malenstwa jest jeszcze slaby i nie radzi sobie z takimi ciezkostrawnymi produktami, wiec mamy nie meczcie dzieciaczkow!!!

Gość oihfugshdfv
jakbym słyszała opowiesci o mojej teściowej...Zastawiam go tam czasem jak nie mam wyjscia,bo w weekendy wyjezdzam do szkoły.Mały ma 10 m-c,ale przysięgłam sobie,ze będę go jak najdłużej odżywiać zdrowo...tzn,poki co bez soli,przypraw i tluszczu.U nas w domu mama nauczyła nas zdrowo sie odżywiać i tez tak zazwyczaj jadamy,a u teściowej wszyscy wpieprzaja tyle,że jak ja tam jeżdzę to po prostu żal za dupe mnie ściska.Nie dość,że tyle tego wszystkiego jest-5 rodzajow kotletów,udek,bigosy itp itd to jeszcze wszystko tak ocieka tłuszczem i solą,że aż to sie w glowie nie mieści.Ja mam niestrawności po ich jedzeniu.No i oczywiście jak mnie nie ma to ładują w niego to żarcie niesamowicie...oczywiście mi tego nie mowią,bo kategorycznie zabraniam,ale widzę po ilości i jakości kupek,jakie robi po wizycie u babci...no i po tym,ze na drugi dzień nie chce nic u mnie jeść...Ale po jakimś czasie wszystko wraca do normy.

Gość kaja888888
moja texciowa tylko raz dala po cichaczu mojej corce cos bez pytania. powdeizlaam jej w sposob bezczelny bo w inny do niej nie dociera ze ona z moim dzieckiem moze sie tylko bawic bo jak zobacze ze karmi ja bez mojej zgody to za sieie nie recze. teraz mam ja z glowy :) doskonale rozumiem twoja zlosc , badz ostra bo na szmaty tesciowe nic innego nie dziala uwierz juz z nia swoje przeszlam :D