Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koktail

czy do domowych pączków dodaje się białek? Czy tylko żółtka?

Polecane posty

dzięki bardzo :) bo w jednych przepisach są same żółtka a w innych z białkami.. a białka mają być ubite?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1/2 kg mąki 80 g drożdży półtorej szklanki ciepłego mleka 1 Litr oleju do smażenia 8 żółtek szklanka cukru cukier waniliowy cukier puder kostka stopionego masła smażona skórka pomarańczy sól 2 łyżki spirytusu dżem Naturalne dobre przetwory Pyszne i zdrowe, całkowicie naturalne przetwory domowe www.aledobre.pl lub powidła jako nadzienie chce korzystać z takiego tylko tych białek nie ma ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nic nie ubijasz, normalne białko (choć zależy od przepisu, mam tu jedno pod ręką - 6 żółtek, jedno jajko)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja ma takie: 1kg mąki 10dkg drożdży 10-15 dkg cukru ok.0,5 l mleka 6żółtek, 1 jajko sól 5-6łyzek oliwy lub oleju cukier waniliowy 1 kieliszek spirytusu sok z cytryny i skórka tłuszcz do smażenia 40dkg marmolady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja mam skórke z pomarańczy.. przesmażoną.. myślcie że moge tak po prostu obrać pomarańcze, pokroić w koste skorke i podsmażyć:D?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
skórkę najpierw trzeba wymoczyć, po kilku dniach starać sie to coś białe z wewnętrznej strony skórku usunąć dopiero wtedy z cukrem smarzyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×