Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam bardzo nieregularny okres. Tak nieregularny, że czasem nawet co 2 miesiące. Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych, ani nie stosuje plastrów. Myślicie, że mam jakieś problemy z hormonami i dlatego ten okres jest tak nieregularny ? Dodam, że nigdy nie miałam regularnego okresu. Ginekolog stwierdził, że po prostu już tak mam, a Wy co o tym sądzicie ? Chciałam zrobić badanie hormonalne to ginekolog stwierdził, że one są bardzo drogie i będę mogłam dopiero z nich skorzystać gdy np. nie będę mogła zajść w ciążę przez 2 lata. Jakie mogą być przyczyny tak nieregularnego okresu ? Może jakieś inne badania zrobić ? Z góry dziękuje za odpowiedź.

moja koleżanka zawsze miała nieregularną miesiączkę do tego była gruba i nabawiła się PCO, prawie wcale sie nie leczyła no i teraz na 31 lat nie nie może mieć dzieci. znajdż bobrego lekarza i niech ci unormuje mesiączkę i zbada jakie są tego powody bo po tem może być za późno, ile masz lat i z jakiego jesteś miasta??

Mam 20 lat. Już dawno powinnam mieć uregulowany cykl - czy się mylę ? A jaka była przyczyna nieregularnego okresu Twojej koleżanki ?

Gość tu znalazłam FLIRT
na jakiegos konowała trafiłaś. Idź do endokrynologa i z nim porozmawiaj na temat swojej dolegliwości. Albo sama do jakiegoś laboratorium i zrób podstawowe hormony w tym TSH tarczycy. Koszt to ok 60 zł w Warszawie. W mniejszym mieście pewnie taniej. Co za kretyn z tego lekarza. Bo jego sugestia to - spadaj, mam cię gdzieś

Gość tu znalazłam FLIRT
wirtualnie nikt ci nie pomoże. Idź do tego endokrynologa. To lekarz od hormonów właśnie. Jeśli on nie pomoże, to chyba nikt...

Czy badania hormonalne są drogie i nierefundowane ( nie licząc kobiet starających się o dziecko przez kilka lat ) ? Czy do endokrynologa trzeba iść prywatnie ? Jakie badania powinnam zrobić ( które z nich są darmowe, a za które muszę zapłacić ) ? I czy muszę mieć skierowanie do endokrynologa ? Przepraszam, że zadaje tyle pytań, ale to dla mnie bardzo ważne.

Gość o 10.24 napisałam
jaki koszt prywatnych badań hormonalnych. Chyba przeoczyłaś. Nie wiem czy w twojej przychodni jest endokrynolog, ale skoro masz głupiego gina to idź do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz o swoim problemie i poproś o skierowanie do endokrynologa i wcześniej na badanie hormonów, bo pójdziesz już z wynikami. A iść do niego po skierowanie na badanie, to trochę bez sensu i potem znów czekać na następną wizytę. Podejrzewam że do specjalisty trzeba czekać z pół roku na NFZ dlatego lepiej byłoby prywatnie. Popytaj w twojej miejscowości jakie sa koszty prywatnego ginekologa-endykrynologa. W Warszawie to 150 zł więc dość drogo. Ale myślę, że w tak ważnej kwestii twojej przyszłości (chodzi o ewentualną bezpłodność) oszczędzać nie powinnaś. No - chyba, że nie zamierzasz mieć dzieci

No właśnie bardzo chce mieć dzieci za około 3-4 lata ( chcemy być ustabilizowani finansowo ). Widziałam to co napisałaś wyżej tylko po prostu myślałam, że podajesz mi jakieś niepełne badania hormonalne, ponieważ mój ginekolog stwierdził, że kosztują około 400 zł. Teraz wiem, że to po prostu on jest jakiś 'dziwny' i niedoinformowany. Bardzo dziękuje za pomoc. Porobię wszystkie niezbędne badania, aby mieć pewność co mi dolega i czy w ogóle coś mi dolega.

Gość sposobem na sprawdzenie
nie wiem skąd wziął taką sumę. Przecież aby dojś do tego co jest przyczyną tak nieregularnych miesiączek wystarczą 3 podstawowe hormony kobiece i tarczyca. W każdym laboratorium będą wiedzieli o które chodzi. I jak pójdziesz z tym do endokrynologa, to będzie już wiedział o co chodzi. Powodzenia i nie daj się zbyć rodzinnemu z tym skierowaniem do specjalisty. Bo oni najchętniej odsyłają pacjenta żeby mieć święty spokój

Balbinka. Ja też miałam nieregularne miesiączki więc poszłam do lekarza. Zmartwiło mnie to tym bardziej że pojawiło się brązowe palmienie, cykle dochodziły nawet do 40 dni, i nie mogłam zajść w ciążę. Poszłam do lekarza i po ogólnym wywiadzie i usg stwierdził u mnie brak owulacji. Zlecił mi komplet badań hormonalnych (koszt prywatnie całości wcale nie jest taki duży bo u mnie 140zł). Ponadto zaczęłam brać luteinę i po niej miesiączka pojawiła się po 26 dniach i do owulacji też doszło. Głowa do góry. Koniecznie idź do dobrego lekarza. Rozregulowana miesiączka nie jest niczym dobrym, koniecznym jest sprawdzić, ponieważ może być objawem różnych przypadłości. Jeśli to zaniedbasz możesz mieć w przyszłości probelmy z zajściem w ciążę

Balbinka wybierz się do ginekologa-endokrynologa i poproś o wykonanie badań. Mogę polecić lekarza z Poznania.

Gin też może zlecić te badania, więc jesli nie masz takiego lekarza w okolicy to możesz najpierw udać się do niego