Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akzi1980

brak ochoty na seks czy to normalne???

Polecane posty

Gość akzi1980

przez 2 lata jak walczyliśmy by mieć dziecko (mieliśmy z tym problemy) i leczyliśmy się seks mi nie sprawiał żadnej przyjemności mojemu mężowi zresztą też bo to było w ten dzień i o tej godzinie. Teraz kiedy już od roku jest z nami pociecha jakoś przeszła mi ochota na seks czy to normalne??

Gość jojojojojojjjjjjj
hmm chyba nie normlane... ja tak miałam jak jadła tabletki anty.. może masz coś z hormonami nie tak? może dlatego też nie mogłaś zajść? coś za wysoko czy za nisko - idź do gina - powiedz mu co i jak i powinien zaradzić bo po co się tak męczyć jak teraz żyjesz jeśli można temu zaradzić...

Bardzo normalne. Kiedy staraliście się o dziecko nie myśleliście o seksie jako o czymś przyjemnym tylko jako sposobie zrobienia dziecka i to jest podstawowy błąd, bo podobno jest o wiele trudniej w ten sposób zajść w ciążę ( możliwe, że przez jakąś barierę psychiczną ). A teraz całkiem możliwe, że jesteś po prostu zmęczona i nie w głowie Ci seks, dziecko to duży obowiązek i podobno po porodzie przechodzi już taka ochota na seks ( nie zawsze oczywiście ). Myślę, że musisz po prostu się odprężyć i nie zakładać z góry, że nie masz ochoty bo to także może mieć wpływ na spadek libido. Nie martw się to jest całkiem normalne i pewnie z czasem przejdzie :) , dużo zależy od Twojego nastawienia.

Gość akzi1980
nie rodziłam ( bo co zaszłam w ciążę to roniłam) adoptowaliśmy więc ta opcja odpada. Dziewczyny ja nie jestem zmęczona ja pracuję w biurze nie przemęczam się a bycie z córeczką przez 3 godziny po południu to relaks.

Akzi1980 nie martw się. Myślę, że z Tobą jest wszystko dobrze. Czasem tak jest, że spada libido. Możliwe, że się tak nastawiasz i za dużo o tym myślisz i przez to nie masz ochoty. Jeżeli bardzo Cię to martwi to tak jak napisała moja poprzedniczka idź do lekarza i powiedz mu, że Cie to nie pokoi, pewnie coś zaradzi. A może spróbuje czegoś nowego. Teraz istnieje wiele różnych żeli i innych rzeczy które wpływają na ochotę.