Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zmywarkaaaa

zmywarka- namaczanie

Polecane posty

Go艣膰 zmywarkaaaa

Czy w zmywarce przy ustawieniu namaczania, namacza si臋 ile chce? Ja od niedawna posiadam zmywark臋 i dzisiaj wypr贸bowa艂am namaczanie przed myciem i d艂ugo si臋 namacza艂o i nic... wi臋c w艂膮czy艂am zmywanie. Czyli w zmywarkach namaczanie nie trwa okre艣lony czas tylko mo偶na go wy艂膮czy膰 i w艂膮czy膰 mycie? Ile namaczacie naczynia?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmywarkaaaa
ale to napisalam :-o Mam nadziej臋 偶e wiecie o co chodzi ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p艂ukanie a nie namaczanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmywarkaaaa
nie, namaczanie przed myciem ;-) tak mam przynajmniej w instrukcji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p艂ukanie a nie namaczanie
moja zmywarka nie ma takiej opcji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matko samochodu czy telewizora
u mnie namacza sie przed d艂uzszymi programami, ale ja nie mam wp艂ywu na czas namaczania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmywarkaaaa
ja mog臋 ustawi膰 namaczanie przed np. kr贸tkim myciem. Wcze艣niej namacza艂am r臋cznie ale chcia艂am wypr贸bowa膰 namaczanie w zmywarce i p贸藕niej w艂膮czy膰 szybkie mycie ale co艣 d艂ugo si臋 namacza艂o wi臋c przestawi艂am na mycie. Dlatego zastanawiam si臋 teraz czy to namaczanie mam sama wy艂膮cza膰

Udost臋pnij ten post

u mnie w domu zmywarka ma trzy tryby - mycie bardzo brudnych naczy艅, mycie takich normalnych( w zasadzie korzystamy prawie tylko z tego), i p艂ukanie-nadaj膮ce si臋 w zasadzie tylko do np od艣wie偶enia naczy艅 d艂ugo nieu偶ywanych, do innych cel贸w go nie wypr贸bowywali艣my... ka偶dy ma z g贸ry narzucony czas( ale nie potrafi臋 Ci powiedzie膰 jaki)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matko samochodu czy telewizora
no zmywarka musi mie膰 sw贸j czas namaczania skoro na ca艂y cykl zuzywa kilkanascie litr贸w wody ;)

Udost臋pnij ten post

To namaczanie a w艂a艣ciwie sp艂ukiwanie jest w celu usuni臋cia warstwy \"brudu\" z naczy艅, kt贸re wsadzasz do zmywarki i z g贸ry wiesz, 偶e nie b臋dziesz ich szybko zmywa膰, wi臋c w艂anczasz sobie program p艂ukaj i masz pewnos膰, 偶e przez ten czas resztki obiadu nie przyschn膮 Ci na \"amen\" w oczekiwanie na zmywanie (np. na drugi dzie艅 lub d艂u偶ej) no a je艣li d艂u偶ej to nie b臋d膮 Ci te resztki ple艣nie膰 na naczyniach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmywarkaaaa
Ja mam program normalny, intensywny- z dwoma zmywaniami wst臋pnymi, mycie zasadnicze,2 p艂ukania i suszenie, pozniej oszcz臋dny- zmywanie zasadnicze,p艂ukanie, suszenie, Delikatny, Szybki- zmywanie zasadnicze i p艂ukanie. Namaczanie mog臋 ustawi膰 osobno. Dzisiaj w艂膮czy艂am program szybki a wcze艣niej da艂am na namaczanie ale jako艣 dziwnie to sz艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zmywarkaaaa
Czyli to namaczanie powinno d艂u偶ej trwa膰... ja w艂膮czy艂am namaczanie i po 20min wy艂膮czy艂am i w艂膮czy艂am zmywanie szybkie :) zobacz臋 jak si臋 naczynia umyj膮 bo jeszcze s膮 w zmywarce :p Ostatnio my艂am te偶 w tym szybkim myciu ale wcze艣niej zamoczy艂am naczynia w misce z wod膮 i p艂ynem i bardzo 艂adnie si臋 umy艂y a to szybkie mycie trwa 30min.

Udost臋pnij ten post

moja zmywarka posiada program "sp艂ukiwania", kt贸ry trwa ok 8 min nigdy jednak go nie u偶ywam, gdy偶 staram sie zrzuca膰 z talerza wszystkie resztki przed w艂o偶eniem go do zmywarki..ustawi艂am program, kt贸ry jest energooszcz臋dny i zu偶ywa bardzo ma艂o wody(a naczynia s膮 zawsze domyte-nawet je艣li czekaj膮 2 dni)

Udost臋pnij ten post