Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aluminium

Koloryzacja wlosow. Help!

Polecane posty

Gość aluminium

Hej ;) Mam 15 lat i gdzies tak 3 miesiace temu zafarbowalam wlosy szamponem koloryzujacym palette. Czekoladowy braz chyba. Byl to szampon do 24 myc. Ale ten shit trzyma mi sie na glowie az do tej pory i pojawily sie odrosty :( Moje naturalne wlosy to jasny braz, takie zwykle mysie wlosy. Po tej szmponetce staly sie czarne!! Na szczescie troche wyblakly jednak nadal sa ;/ Nie wiem co mam teraz zrobic.. Bo nie ma nawet mowy o tym ze bede chodzila z odrostami na 5 cm bo to wyglada strasznie ;p musze zafarbowac wlosy tylko po 1 nie wiem na jaki kolor.. Mam bardzo ciemna oprawe oczu, ale nie moze to byc jakas wielka zmiana bo w szkole sie czepiaja idioci :p a po 2 nie wiem czy za 20 lat nie bede miala siana jak zaczne farbowac juz w tym wieku. Chociaz o wlosy dbam, uzywam odzywek, masek i jedwabiu. Co o tym myslicie? Farby bardzo niszcza wlosy? I co mam zrobic?

Farby niszczą, ALE: 1. przy odpowiedniej pielęgnacji można utrzymac ładny wygląd 2. farby u fryzjera mniej niszczą włoski :] Niestety, wypłukanie ciemnej pallette to wyzwanie, którego nie podejmują się i fryzjerzy... Popros mamę albo koleżankę, żeby nałożyła farbę pasemkami: na ciemne i odrosty. Kolor powinien byc takie między naturalnym a ciemnym, np bardzo ciemny blond. Powolutku włoski będą odrastac, a pasemka łagodzic granicę. ;) Też wychodziłam z ciemnej pallette :classic_cool:

Aha, i kolor schodzi najbardziej przy przeciwłupieżowych, ale jak nie masz potrzeby, to może nie ryzykuj .

Gość aluminium
A jake farby polecacie? Bo potzrbuje takiej ktora jak najmniej zniszczy wlosy :) slyszalam os o garnier ze jest oki ale nie znam sie na tym kompletnie. I ile kosztuje zafarbowanie wlosow u fryzjera?