Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coś w duszy gra

Typ kolorystyczny

Polecane posty

Gość coś w duszy gra

Czy ktoś mógłby mi doradzić jakim jestem typem kolorystycznym i jakie kolory mi pasują? Prześle zdjęcie.

Gość Roxanka13
Charakterystyka typu jesiennego * jasna, prawie alabastrowa cera o złocistym odcieniu, lub odcieniu brzoskiwiniowym albo złocisto-beżowym * włosy w kolorze rudym, jeżeli kolor nie jest zdecydowanie rudy może to być blond lub brąz ze złotym połyskiem Podkład: * transparentny w ciepłych odcieniach beżu * piegi nie powinny być zakrywane lecz nieco przypudrowane * latem można pozwolić sobie na nałożenie na twarz brązowego pudru w kolorze gliny gdyż jesienny typ prawie się nie opala Pomadka do ust: * kolory to ciepła, stonowana czerwień, kolor rdzawy, miedziany, pomarańczowy * pastelowy kolor to nasycony łososiowy * kolory powinny być intensywnie ciemne gdyż jasne powodują że cera staje się jeszcze jaśniejsza i bledsza * zamiast perłowych należy stosować kolory o złocistym połysku Cienie do powiek: * odpowiednie są wszystkie ciemne, ciepłe kolory: rdzawy, pomarańczowy, pomarańczowo-żółty, ciepły niebieski oraz odcienie zieleni nie wpadające w błękit i turkus Kredka do oczu/kajal: * odpowiednie kredki w kolorach brązu , ciepłej nasyconej zieleni * niebieski, fioletowy Brwi i rzęsy: * brwi pociągamy kolorem brązowym Róż: * nie powinna być malowana różem o niebieskawym odcieniu * ładnie wygląda nałożony na policzki puder w odcieniu gliny Ubranie: * typ jesienny ma do wyboru wiele ciepłych, nasyconych kolorów