Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawska

tipsy akrylowe a uczulenie

Polecane posty

Czy możliwe jest że dostałam uczulenia od \"tipsów\" tzn środków używanych do ich przylkejenia? Zrobiłam je tydzień temu a od paru dni mam na twarzy czerwone swedzoce plamy okolice oczu, policzki, nos). Nie sposób nie dotykać twarzy chociazby nakładjąc krem.

Oczywiście. Ja mam uczulenie, ale u mnie pojawia się tylko na dłoniach - małe pęcherzyki wypełnione płynem i bardzo swędzące. osmaruj sobi hydrocortyzonem i wypij wapno, powinno szybko zniknąć.

Własnie tak robie 3 razy dziennie wapno i hydrokortizon na noc. Zastanawiam się czy nie pozbyć sie tipsów skoro tak się dzieje.

Nie ma potrzeby zdejmowania ich, bo samo noszenie nie uczula. Uczulenie powstaje przy zakładaniu i uzupełnianiu. Ja sama wykonuję stylizację żelem i zakładam rękawiczki lateksowe. Najgorzej było jak robiłam sama sobie, ale zrobiłam tak, że obcięłam tylko opuszki w rękawiczkach tak, żeby wystawał sam paznokieć i w ten sposób robię sama sobie też w rękawiczkach :) A miałaś kiedyś akrylowe pazurki? Może akryl by cię nie uczulał.