Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczęśliwa mężatka...

Może ktoś mi coś poradzi

Polecane posty

Chodzi o to, że planujemy z mężem rozpocząć starania o dziecko. Przez ostatnie miesiące nie mogłam o czym innym myśleć jak o pragnieniu dziecka. a teraz zaczynam mieć wątpliwości czy damy rade , czy to już odpowiedni czas, czy nam się uda a może będę miała problemy z zajściem w ciąże, a co jak poronię, albo dziecko urodzi się chore. Mam tysiąc myśli na minutę. Nawet zastanawiam się czy ja wogóle chce mieć dziecko:(

Gość mam podobnie24
tylko ze ja jestem w drugiej ciazy i mam pełno watpliwosci chcialam dziecka a teraz nie potrafie sie cieszyc:O

Gość oxy
jak na moje oko to normalne. Ja bardzo chcialam dzidzię, a jak się okazało że jestem w ciąży to się rozpłakałam i powiedziałam, że chcę.....do mamy hehe :) I strachy są, i obawy i wszystko inne, I wiesz co - chyba każda z nas ma obawy i nachodzą nas "strachy" - to ważna decyzja i wielka odpowiedzialność

a czy moje wątpliwości mogą świadczyć o tym , że coś ze mną nie tak?

ja też pragnęłam dzidzie ale jak zaczełam się przyglądać wszystkim mamą to sama juz niewiem czego chcę

Gość oxy
wszystko z Tobą ok :) Właśnie dlatego, że jest ok - to przeżywasz, bo zdajesz sobie sprawę z wagi decyzji

Gość Well well well
Im dłużej będziesz odkładała starania o dziecko, tym trudniej będzie zajść w ciążę. Każda kobieta ma obawy czy dziecko będzie zdrowe. Jeśli masz udane małżeństwo to do szczęścia potrzebne jest wam tylko dziecko :) Nie ma nic piękniejszego niż taka mała istotka krzątająca się po domu! :)

a co w takiej sytuacji poczekać jeszcze z tą decyzją czy rozpocząć starania

Gość mam podobnie24
przed pierwsza ciaza mialam zupełnie inne obawy niz teraz po prostu wiem co mnie czeka, wiem ze dziecko to nie tylko słodki bobas spiacy w wozku:O boje sie jak dam rade z 2dzieci:(

Nie ma nic piękniejszego niż taka mała istotka krzątająca się po domu! Piękne zdanie:) Może ja jestem głupia ale tak zamierzam wybrać się do gina żeby sprawdzić czy wszystko ok i powiedzieć mu o swoich planach ale mam stracha, że pójde i okaże się że coś ze mną nie tak albo coś takiego

no właśnie dziecko zmienia całe życie staje się najważniejszą istotą

Gość oxy
Bądź dzielna :) Wszystkie jakoś dajemy radę :)

Gość Well well well
Wiesz moja bratowa tez dlugo nie mogla się zdecydowac. Bała się czy da radę, czy będzie dobrą matką itd itp. W ogóle nie czuła się żeby być matką. Wreszcie po trzydziestce podjęła decyzję a teraz to świata po za smykiem nie widzi :) Dziecko zmienia psychikę kobiety.

A ile macie lat? Ja we wrześniu biorę ślub i już mamy postanowione,że od ślubu zaczynamy starani..tyle ,że ja mam coraz więcej obaw podobnych do Twoich.... Ja mam rocznikowo 21 a moj narzeczony już skończone 26 lat, no i on już bardzo chce bo zanim nam się uda zajść w ciąże to troche minie i jak się dziecko urodzi to on będzie miec 27 lub 28 lat i mowi ,że nie chce być tatą pierwszego dziecka w wieku 30 lat:P No i ja też bardzo już chcę dziecka, ale właśnie boję się ,że sobie nie poradzimy no i tego żeby dziecko nas od siebie nie oddaliło, bo jak czytam na kafe to dużo takich przypadków jest...