Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka2510

DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN W CIĄŻY

Polecane posty

Gość malinka2510

witam mam pytanie dotyczace temperatury w pierwszych dniach ciazy czy zawsze musi byc ona podwyzszona ??? bo czytalam juz wypowiedzi dziewczyn które sa w ciazy a temperatura wcale im sie nie podwyzszyla odczuwały tylko napiecie w brzuchu kłucie w jajnikach i lekki ból piersi pytam o to bo sama staram sie o dzidzie od wrzesnia 2008 i dalej nic :( i nie wiem czy jest sens robic test od mozliwego zapłodnienia mineło 11 dni

Gość malinka2510
hmm a tak ci to bardzo przeszkadza ???

Gość Well well well
Ja miałam od pierwszego dnia ciąży wysoką ponad 37st.

Gość malinka2510
pomózcie bardzo prosze bo nie chce sobie robic znowu nadzieji i sie rozczarowac JEDNA KRECHĄ :(

Temperatura podwyzsza sie po owulacji i spada tuz przed okresem. Jezeli pozostaje podwyzszona wiecej niz 18 dni, mozna podejrzewac ciaze. Ale aby miec pewnosc, ze jest ona wyzsza, nalezy ja mierzyc codziennie rano, przed wstaniem z lozka, do godz. 7.30, w pochwie najlepiej.

Dla każdej kobiety podwyższona temperatura jest inna, ja np mam zawsze bardzo niską ok. 36,2 a w czasie owulacji 36,6-36,8. U innej kobiety 36,6 to niska, a 37,3 w owulację. A Ty mierzysz sobie codziennie temperaturę? Jaką masz przed okresem a jaką w trakcie owulacji?

temperatura może być podwyższona o zaledwie 0,2 st C, więc możesz jej nawet nie odczuć. podwyższenie temperatury jest normą i każda ciężarna to przechodzi - u jednych jest to 0,2 st więcej, u innych temperatura przewyższa 37 st C. podwyższenie jest spowodowane wzrostem stężenia progesteronu, a to normalna reakcja organizmu na ten hormon.

Gość malinka2510
mierzyłam temp przez 7 dni w ustach i wahała sie ona od 37.2 do 37.8 aloe pózniej spadła i teraz jest 36.8 37.00 przy czym przy takiej metodzie mierzenia i w dodatku termometrem cyfrowym to temp normalna to 37.00 a co do okresu to mam bardzo nieregularne cykle bo ostatni okres mialam w listopadzie 2008 takze ciezko jest mi sie jakos okreslic jak wyglada u mnie temp. przed okresem i po

Takie mierzenie przez kilka dni nie ma żadnego sensu, trzeba mierzyć od początku cyklu. Skoro nie miałam @ od listopada, to powinnaś pójść do lekarza po lek na wywołanie.

Gość malinka2510
hmm sprawa wyglada u mnie tak ze biore caly czas tebletki na uregulowanie cykli ale staram sie o dzidzie i od sierpnia 2008 przestalam brac tabletki i u mnie wygladalo to tak ze jak bralam tabletki to mialam okres a jak bylam na przerwie kilku miesiecznej to okresu nie bylo takze i moj lekarz powiedzial mi ze chociaz przez 6 miesiecy mam próbowac zajsc w ciaze o własnych siłach