Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiaw322

moj syn uderza glowa w sciagne

Polecane posty

Gość sylwiaw322

chodzi o to ze jak sie z nim bawie to z całej siły udezra mnie swoja glowa w moje i sie z tego smieje jak go zaboli to placze tak samo jest ze sciana robi rozped i wali z calej sily glowa w sciane potem placze jak sie uspokoi to robi to samo chodzi mi o to ze niewiem jak go tego oduczyc i boje sie ze zrobi sobie krzywde juz nieraz mial siniaka na glowie ale on i tak udezra glowa w co sie da

Gość tylko lekarzmm
czy on sie rozwija prawidlowo? pytam powaznie czy nie rozwija sie jakas choroba umyslowa,idz do lekarza.

Gość HALINKA1950
nie bój sie- mój tyz tak mioł-ale tylko se więncy rozumu nabiól do głowy- nic mu nie bedzie. nima sie co niepotrzebnie przejmowac. dej se spokój.

Gość sylwiaw322
tak rozwija sie prawidlowo

Gość moja córka jak się
zdenerwuje to bije sie roczkami bo głowie. Pytalam lekarki, radzilam sie psychologa. Powiedzieli że to nic złego. Trzeba ją uczyć ze nie tak powinniśmy radzić sobie ze zlością i wkoncu to minie. Male dzieci mają w sobie ogromne pokłądy energii i czesto zmieniają ja na agresje albo autoagresje. Trzeba to odpowiednio ukierować.

Gość sylwiaw322
tak ale moj syn nei bije glowa w sciane jak sie zdeberwuje tylko jak np. ja sie z nim bawie i on wtedy bije glwoa w sciane mi sie wydaje ze dla niego to jest zabawa bo jak go nei zaboli to sie smeije z tego

Gość moja córka jak się
to powiedz mu ze "ściane to boli" i "główke to boli" i nie wolno tak robić trzeba poglaskać główkę. Musisz mu tlumaczyc. To jest dziecko. moze zobaczylo cos w jakiejs bajce i teraz powtarza albo samo na to radośnie wpadlo. Wyjasnij za kazdym razem jak tak robi że to jest źle bo głowke to bedzie bolalo i pewnie mu przejdzie. Myśle ze on sie popisuje i chce uwage zwrocić na siebie.