Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasciciel

KOT ! PROBLEM !! HELP !!!

Polecane posty

Gość wlasciciel

Jestem posiadaczem kota. Zostal wziety ze schroniska jako dachowiec ale jak sie okazalo takowym nie jest. Jesli chodzi o charakter to nie narzekam ale mam problem. Kot ten ma baaardzo specyficzna sierc. Myslalem z poczatku ze gubienie sierci jest sezonowe i mija z czasem do nastepnego linienia ale w tym przypadku jest to masakra. Cale mieszkanie jest w klakach, sa one wszedzie na meblach, podlodze, odziezy-szczegolnie czarnej...zadne zabiegi nie pomagaja np odkurzanie, mycie, zbieranie, zbieranie specjalna szczotka do siersci. Jestem juz zalamany i boje sie ze niedlugo bede musial oddac kociaka choc nie wyobrazam sobie tego :( Kot ma tak specyficzna siersc ze nawet w trakcie glaskania mozna zbierac siersc garsciami...POMOCY!!!

Jedynie wyczesywanie cokolwiek tu pomoże.

Gość dokarmiająca...
zamiast isc z tym do weterynarza na badanie wlosow to chcesz go oddac? ludzie sa niepowazni :o wypadanie siersci jest czesto postacia jakiejs choroby :o napisz o tym na www.miau.pl tak ci doradza napewno!

Gość koczkiem
biedny kot :o ze schroniska go ktos przyganal a potem zas odda do schroniska :o:o jakby ciebie tak matka oddawala do domu dziecka i po miesiac zanowu zabrala, a potem oddala bo twoje kupy by smierdzialy :o tacy ludzie powinni miec zakaz zblizania sie do zwierzat :o

Gość wlasciciel
nie napisalem ze chce go oddac do schroniska skad go wzialem-za kogo wy mnie macie ;> Jesli wogole bede o tym myslal to jedynie do ciotki na wieś gdzie bedzie miala opieke i wiecej przestrzeni!!! Siersc nie wypada tak jak np u czlowieka przy bialaczce bo ona ciagle ma jej wiecej. Probowalem ja czesac ale zadna szczotka nic nie dawala a mialem juz ich kilka :(

Gość co zre ten kitolec
jak whiskasy i kitekaty to nie dziwne ze sie leni

Gość co zre ten kitolec
kup witaminy jakies u weta i pozadne zarcie suche

Gość buuuuuuuubucha
moj kot sie lenił bardzo poszlam do weta i sie okazalo ze ma braki duze w witaminach stad ta siersc! wet bierze siersc pod mikroskop i bada a potem powie co dalej.. moja sie nie leni tak bardzo jak wczesniej :) a co do wsi to chyba nie wiesz jak na wsiach zyja zwierzeta :(

Gość miaaauuu
ludzie!! nie mowi sie ze sie kot "LENI"!! tylko linieje! do weta marsz! pewnie da jakies witaminy z dodatkami na siersc, a poza tym codziennie trzeba dlugowlosego kota czesac

Biedny kot!Nie wiedziałeś że koty linieją?Trzeba sobie było kupić rybki a nie przynosić futrzaka!!!Jesteś nieodpowiedzialną osobą,kot to nie zabawka.

Gość to zalezy od tego
wypadanie siersci może mieć wiele przyczyn zacznij od zmiany karmy na lepszą i wizyty u weterynarza może byc też skutkiem stresu, wtedy samo minie po kilku tygodniach

Gość Ariadna424r5
Witam, mojemu rocznemu kociakowi bardzo wypadała sierść (można powiedzieć - garściami) weterynarz polecił mi kropelki EFA-OLIE, które to stosowaliśmy 3 miesiące i po tym czasie objawił się cud - kot przestał się lenić! Gorąco polecam ten produkt bo to jedyna rzecz, która skutecznie zwalcza ten problem, zamiast niepotrzebnie wydawać pieniądze lepiej od razu zlikwidować problem. ps. jeśli ktoś ma wątpliwości proszę zasięgnąć opinii dobrego weterynarza pozdrawiam

Gość gość
moze tez byc sprawa karmy choc z doswiadzczenia wiem ze ja trafiles na taki egzemplarz to pozostaje tylo wspolczuc ja mam to samo z psem masakra

Gość gość
Mielismy persa ,puszystego bardzo i zdrowego.Codzienne czesanie,ale okresowo to siersc naprawde byla wszedzie.Zostal z nami do konca.