Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama córeczki

Higiena intymna dwulatki

Polecane posty

Gość a może jak ją szczypie
płyn - BALNEUM HERMAL

Gość a może jak ją szczypie
albo taki - Topialyse Gel-Cream Lavant

Gość pytająca przyszła mamunia
a własnie,jaksie zabrac do mcia intymnych miejsc dziewczynkii chłopca, powiedzmy 2,3 latka?mozecie opisac bo ja sobie nie wyobrazam tarcia ręką jej krocza.

ja mam 2,5 latke z ktora bylam u ginekologa z powodu problemow z zaczerwieniami. Zabronila myc czynkolwiek poza woda. Ja uzywalam Lakcydu - wydawal mi sie naturalny ale PH u dziewczynek jest inne niz u nas i nie mozna tego uzywac.. Jesli sa jakies zabruszenia ktorych nie wymyla woda kazala brac patyczek do uszu naniesc troche oliwki i oczyscic. Majteczki zalecala prac w szarym mydle. Pozdrawiam:)

Gość gośćkkkk0
dzieciaczka można podmywać czystą wodą, np. w biobidecie. takie deski mają specjalny program do mycia najmłodszych, dzięki temu dziecko uczy się dbać o higienę, a obsługa urządzenia jest na tyle prosta, że szybko nauczy się samo korzystać z tej nakładki (oczywiście jeśli umie już korzystać z wc).

Gość alexontheline
Nie można u dziecka stosować płynów do higieny intymnej takich jak dla dorosłych .... przecież to inne PH, są specjalne płyny specjalnie dla dzieci, dostosowane do ich potrzeb, ja polecam z babycap taki mamy i doskonale się sprawa, mało tego, taki sam widziałem też dla chłopców tej samej marki

Gość gość
Moja córeczka ma 2,5 roku używam tylko i wyłącznie mydła Bambino do mycia całego ciała jak również do okolic intymnych córci.

Gość gość
Ale jak można nie używać mydła do mycia krocza skoro codziennie wieczorem kąpię córeczkę i całe ciało myje jej mydłem więc i tak to mydło rozpuszczone jest już w wodzie w wannie.