Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobićjamam

okres w bardzo młodym wieku czy to normalne?

Polecane posty

Gość corobićjamam

witam dziewczyny mam pytanie odnośnie okresu ... dostałam go jak miałam 8 lat i potem miałam kilka razy i przerwę prawie 1,5 roczną gdzieś czytałam że mogę zachorować na raka przez to że tak szybko miesiączkowałam ? czy to prawda bo się boje ?:(

Gość Winogronko...
napewno bardzo wczesnie bedziesz juz miala menopauze

menopauzę miałam już w 38 roku życia a miesiączkować zaczęłam w 9 roku życia-mam 3 dzieci ,stosuję htz i nie słyszałam o zagrożeniu rakiem z powodu wczesnego pokwitania

Gość corobićjamam
a czy wczesna menopauza nie jest zła ?

w jakim sensie zła?? nie mamy wpływu na wiek kiedy rozpoczynamy miesiączkować,ani kiedy miesiączka zanika-ja nadal miesiączkuję,tylko pod wpływem terapii zastępczej-nie mam doleglowości menopauzy,czuję się dobrze i jestem zdrowa

Gość corobićjamam
bo ja się boje menopauzy ponoć kobieta czasami odbija .,. nie mówię że Tobie ale bywa tak prawda ? to dlatego że nie leczą tego ? przepraszam że pytam ale moja mama nie chce ze mną rozmawiać :( i zostałam sama :(

ile masz lat?? odbija tym paniom które nie kontroluja poziomu hormonów i idą na żywioł z menopauzą,a wystarczy powoli wyciszać czynność jajników ,przyjmować hormonalną terapię zastępczą i życie jest naprawdę komfortowe-nie potrzeba antykoncepcji,ciało jest jędrne-spadek hormonów powoduje utratę jędrności skóry-nie masz się czego bać,ale musisz dbać o siebie,kontrolować zdrowie.

Gość corobićjamam
mam 15 lat i zbytnio nie znam się na tych sprawach ale czy to pewne że menopauzę będę przechodzić tak szybko ? chciałam iść do ginekologa aby rozwiał moje wątpliwości ale się wstydzę strasznie :(

Gość corobićjamam
trudno być kobieta ...:( tu rak piersi tu szyjki macicy grzybica menopauza mięśniaki w pochwie jak to wszystko czytam to aż się boje przyszłości ..:(

bardzo dobry pomysł z tym ginekologiem,powinnaś pójść-nie masz się czego wstydzić,on jest od tego,aby ci wszystko wytłumaczyć-pozdrawiam