Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałaCzarnaMini

SCHIZOFRENIA

Polecane posty

Gość MałaCzarnaMini

Od paru miesięcy mam stany lękowe, boję się zupełnie bez powodu, jestem w stanie sobie wmówic różne rzeczy, wpadam bez przyczyny w histerię, najdrobniejsze niepowodzenie sprawia, że płaczę. Poza tym mam urojenia słuchowe.. Podejrzewam u siebie schizofrenię . Czy to jest możliwe..?

Gość MałaCzarnaMini
ale ja własnie nie jestem smutna, nie mam dołów, za to słyszę jakiś głos, chociaż inni tego nie słyszę, mam dziwne urojenia, także wzrokowe..

Gość hfkhdkhkhfk
jezeli to nie zart to jak najszybciej zglos sie do psychiatry-z tym mozna zyc a jezeli zart to kiepski-pracuje z ludzmi cierpiacymi na te chorobe i to nie jest zabawne

Gość od diagnozy jest lekarz
psychiatra. idz i opowiedz mu o swoich doznaniach;]

Gość MałaCzarnaMini
to nie jest żart, naprawdę się nad tym zastanawiam... czy to jest u mnie możliwe, p objawach, które podałam wyżej ?

Gość to zalezy czy
omamy wzrokowe badz sluchowe odrozniasz od rzeczywistosci. jesli nie to prawdopodbnie jest to schizofrenia

Gość hfkhdkhkhfk
omamy wzrokowe w schizofreni wystepuja baaardzo rzadko, raczej maloprawdopodobne Ile masz lat? to wazne

Gość MałaCzarnaMini
17 o wiele częściej mam omamy słuchowe.. prawie codziennie. naprawdę ciężko funkcjnouję z tym.. obawiam się sama nie wiem czego... próbowałam miesiąc temu popełnic samobójstwo, podciąc żyły, bo 'coś mi kazało'. uratował mnie chłopak..

Gość MałaCzarnaMini
problem w tym, ze nie odrozniam ich od rzeczywistosci.. ja naprawde SŁYSZĘ to, czego inni nie

Gość Dobra teraz wystawie CI diagno
masz schizofrenie. udaj sie do lekarza psychiatry, odpowiedz mu o tym. przepisze leki

Gość hfkhdkhkhfk
troche wczesnie ale w tym wieku tez moga pojawic sie objawy schizofreni Tu na forum nikt ci nie pomoze-musisz isc do psychiatry i to jak najwczesniej-to wczesne stadium jezeli faktycznie cierpisz na te chorobe-leki zadzialaja bardzo szybko i bedziesz "normalnie " funkcjonowac.Przy tak wczesnym wykryciu choroby i przy dobrze dobranych lekach prawdopodobienstwo remisji jest tez bardzo male A wiec do lekarza

Gość MałaCzarnaMini
boje sie, ze ktos sie o tym dowie... nie moze sie nikt dowiedziec... nie bede pitarfila zyc z taka swiadomoscia..

Gość MałaCzarnaMini
co mam powiedziec psychiatrze ? czy muszę miec zgodę rodziców albo czy oni w ogóle muszą się dowiedziec ? nie chcę tego .

chyba ktos tu myli pojecia. w medycynie remisja (łac. remissio) to okres schorzenia, który charakteryzuje się brakiem objawów chorobowych.

Przecież lekarz Cię nie zdradzi i nie rozbębni na całe miasto :O Poza tym jestem pewna,że nie nazwą tego schizofrenią.

Jak co masz powiedzieć psychiatrze? To co nam tu-że dziwnie ostatnio się czujesz,o tych omamach wzrokowych i słuchowych,zresztą nie martw się-on będzie Ci sam zadawał pytania.

Gość hfkhdkhkhfk
Musisz porozmawiac z rodzicami-tego nie da sie ukryc, poza tym przy przyjmowaniu lekow bedziesz czula sie ok i pewnego dnia juz ich nie wezmiesz a nie dostrzezesz kiedy przekroczysz granice i remisje masz jak w banku-duzo gorsza-musisz miec kolo siebie kogos kto bedzie ci pomagal Schizofrenia to nie zaden wstyd-choroba jak kazda inna-wiaze sie miedzy innymi ze zmianami chemicznymi w mozgu-trzeba te rownowage przywrocic od tego sa leki To nie jest wina danej osoby ze zachorowala tak samo jak nowotwor czy inne dlugoterminowe choroby Nic sie nie martw ale najblizsi musza wiedziec a inni nawet sie nie domysla jesli bedziesz przyjmowala leki I mysl o sobie a nie o tym co inni pomysla-twoj komfort i twoje zdrowie najwazniejsze

Psychiatrze mowisz wszystkie swoje objawy, dolegliwosci, doznania. Nie musisz miec zgody rodzicow. Sama mozesz sie zarejestrowac do psychiatry. Lekarza obowiazuje tajemnica lekarska. Nie warto tego tajić w sobie, bo samo nie minie. Rodzicie Ci napewno pomoga. A lekarz najpierw zdiagnozuje i jezeli rzeczywiscie to schizofrenia to dostaniesz "leki na schizofrenie"

Sorry-ale po takich objawach to na 100% nie jest schizofrenia.I na pewno tak tego nie zdiagnozują.

Ale leki oczywiście na pewno jej jakieś dadzą.

Gość hfkhdkhkhfk
Dobra teraz wystawie CI diagno-oczywiescie mialam na mysli zaostrzenie nie remisje sorki -to z pospiechu i poznej godziny Dzieki :)

Gość MałaCzarnaMini
dzięki za pomoc... w takim razie umówię się do psychiatry, ale.. po prostu już się boję... zaluje czasami, ze wtedy moj chlopak mnie uratowal..

Gość DR PSYCHOL
jedne nie slysza inne za duzo slysza leczcie sie przez cale zycie leczcie sie i nic wiecej nie robcie lykajcie leki. miejcie leki, i chodzcie do psychiatrow oni jaK BOGI WAS ULECZA bedziecie uleczone przez samo zetkniecie sie i rozmowe z psychiatrami i uzycie lekow przez nich przepisanych ULECZY CIEBIE

Autorko-nie masz czego się bać,zobaczysz:)

Gość paseczkowa krowa
mój ojciec ma schize, przykra choroba, mysle że masz te objawy co on. zgłos sie do lekarza bo sama sobie nie poradzisz

Gość DR PSYCHOL
A JAK MUSI ZALOWAC TWOJ CHLOPAK ZE CIE URATOWAL CALE ZYCIE Z PSYCHICZNA NIE WIEM CO LEPSZE WIZYTA U PSYCHIATRY CZY ZYCIE Z TAKA PRZEJEBANE OBIE MOZLIWOSCI

Gość kolejny swir
Te, dr psychol - a Tobie co zdiagnozowano? :D