Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KupujacaNaAllegtrol

Ale jestem wkurzona na sprzedającego z allegro!!!

Polecane posty

Gość KupujacaNaAllegtrol

znalazlam na allegro osobe ktora sprzedaje tanio kolczyki. Tak po 3-7 zlotych. Kupilam sobie okolo 15 par roznych. Zaplacilam 50 zeta. Dzisiaj przyszla paczka. Niektore kolczyki mialy powyginane sztyftym inne jakies odpryski, rysy. A wiec za te pary kolczykow ktore byly ok wystawilam pozytywny komentarz, za te ktore mialy jakas wade, wystawilam neutralny komentarz. No i p[are godzin pozniej sprzedajacy odpowiedzial na moje neutralne komentarze negatywem. I pisze ze pod lupa chyba ogladalam kolczyki i wymagam ze kolczyki za 2 zlote beda takie jak za 200 zlotych. Wkurzyl mnie strasznie! Bo ja mu dalam neutrala to ten sie odplacil i dal negatywa! Bardzo to przezywam, bo nie widze swojej winy, a jestem wrazliwa i wszytsko biore do siebie.

Gość czuly romann
nie martw sie / DOstaniesz kutasa do papy tak jak niemowle dostaje smoczek i łzy przestana ci plynać

Gość whiteline***
takie jest allegro ze za neutrala masz negatywa nie znasz zycia?

Gość no tak to bywa
oj za komenty od 1 sprzedajacego zarobisz tylko 1 negtywny punky wez mu odpisz pod jego komentami cos wstylu "to chamski negatyw odwetowy, sprzedajacy nie ujawnil ze kolczyki maja rysy i teraz... " nie zostawiaj negatywa bez odpowiedzi

Gość KupujacaNaAllegtrol
Prosze tylko o powazne odpowiedzi,

Gość czuly romann
dokladnie mozesz pod negatywem cos napisac , ze zostal on za neutrala wyslany .

Gość czuly romann
a jesli sprzedawca ma kilka negatywow , to nikt twojego negatywa nie potraktuje od niego powaznie . Ludzie uwaznie czytaja kto daje negatywa. JEzeli negatyw jest od osoby ktora sama ma kilka negatywow , a ty masz na przyklad tylko 1 negatywa od tej osoby to jej negatyw jest nic nie wart .

Gość shishka
Ostatnio miałam podobną sytuację, z tym, że ja skorzystałam z prawa zwrotu towaru i nie mogłam się doprosić zwrotu kasy. Jak w koncu otrzymałam przelew, wystawiłam neutralny komentarz. Napisałam jak bylo. W odpowiedzi dostałam negatywa i komentarz - oczywiscie stek bzdur. Wkurzył się bo mu "zaśmieciłam konto" miał do tej pory same pozytywy. Poszła wymiana ostrych maili. Pan w końcu doszedł do wniosku, że należałoby uniważnić komentarze. Skorzystałam.

Gość KupujacaNaAllegtrol
Odpowiedzialam, tylko ze te odpowiedzi pojawiaja sie u mnie w w komentarzach w wyjasnieniu a nie u niego.

Gość no tak to bywa
no u ciebie maja byc pod jego komentarzem, iini przeczytaja ze to negatyw odwetowy za neutrala i beda wiedzieli ze nic zlego nie zrobilas i jestes powazna dokladnie jak ktos pisal, analizuje zawsze negatywy i po nich widac czy ktos jest normalny czy oszust, ja raz dalam neutrala bo o swoj towar musialam dlugo walczyc, facet wyslal dopiero jak napisalam mu ze jesli do jutra nie wysle to ide na policje zglosic kradziez, i dalam mu neutrala tylko dlatego ze towar dostalam, a on mi pozytywny , :P az sama bylam zaskoczona bo oczekiwalam co najmniej neutrala

Gość czuly romann
jezeli ten allegrowicz ma wiecej niz jeden negatyw , a to twoj pierwszy negatyw , to napisz w komentarzu : O dostalam pierwszego w zyciu negatywa i to od osoby ktora ma juz na koncie kilka negatywow . Nie dosc ze towar doszedł zepsuty, to nieuczciwy sprzedajacy msci sie za moj neutralny komentarz.

Gość shishka
zaproponuj unieważnienie komentarzy, powinien sie zgodzic

Gość no tak to bywa
czuly roman ma dobry pomysl, a ile masz autorko punktow?

Gość czuly romann
musisz rowniez wiedziec ze negatyw od sprzedajacego jest mniej wart niz negatyw od kupujacego . To zwykle sprzedajcy oszukują . Kupujacy nie moze oszukac , bo jak nie zaplaci to nie otrzyma towaru . Dlatego sprzedajacy boja sie o wiele bardziej negatywow dostac niz kupijacy. Ludzie sugeruja sie wlasnie tym kto wystawia negatywa .

Gość tuffuncja
Nie martw sie nie twoja wina. Absolutnie nie proponuj uniewaznienia komentrzy. NIech ludzie wiedza co za towar ma ta osoba! Ja na przyklad cenie osoby ktore sa w stanie napisac prawde ze towar u kogos jest zly itd i nie sie boja odwetu. Ale jest niestety duzo ludzi kotrzy sie boja dac komentarz negatywny bo dostana wzamian. LUDZIE JAK KTOS ZASLUGUJE NA NEGATYWA TIO DAWAJCIE NEGATYWA

Gość maam pytanie
czy ten sprzedawca to Heaven_jewellery???? Pytam bo on ma takie tanie kolczyki i wlasnie mam zamiar kupic u niego kilkanascie par:O Prosze o info droga autorko:)

Gość kupujacaNaAllegtor
Nie, to nie ten sprzedajacy

Gość wikt Volt
z tego co zauważyłem to Zarząd Allegro popiera sprzedających i od sprzedających mają prowizję i na sprzedających zarabiają , natomiast kupujących to mają totalnie w D.... , kupiłeś i zaplaciłeś i możesz się domagać aby nie otrzymać CEGŁY w przesyłce , Allegro się tylko uważa za POŚREDNIKA pomiędzy sprzedającym i kupującym , gdy przesyłka jest inna w realu niż było na fotkach to napisz zażalenie do Pana Boga . Panem Bogiem jest oczywiście Sprzedający. Kwadratura Koła. Licytujesz to co widzisz na fotografi napisał sprzedający , czyli można sfotografować kota w worku a przesłać sam worek do klienta i wszystko jest zgodne z prawem. Njlepsze rozwiązanie , nie kupować na Allegro i wtedy zwiną swoje kramiki i nic nie zarobią , życzę Allegro aby poszło w pizdu. !

Gość KupujacanaAllegtro
Skad moglam wiedziec ze to dziadostwo. Facet mial 300 pozytywow! A na zdjeciach kolczyki wygladaly cudnie.

Gość podaj jego nick
to ocenimy.

Gość ozdobińska
ja nigdy w życiu nie kupiłam nic na all ani innych domach wysyłkowych podziwiam was za odwagę, kupować coś co widzę na zdjęciu i wysyłać pieniądze ja muszą to widzieć w realu, pomacać, zobaczyć z czego zrobione i zdecydować o kupnie

Gość ewewqwee
ja kupuje tyle lat i jestem zadowolona, ejszcze nikt mnie nie oszukal ani nie wyslal jakiegos gowna ;) teraz tylko juz 2 tyg. czekam na przesylke, chyba poczta zawinila, bo sprzedawca ma same pozytywy ;)

Gość ellllaja
ILE czasu ma osoba na zapłacenie na allegro na konto za wylicytowany przedmiot. Bo ja czekam ponad tydzień i nic. Proszę o odp. pozdrawiam.

Gość tyle ile napisalas moze 10 dn
napisz do kupujacego ze jak w ciau 5 dni nie odnotujesz zaplaty wystawiasz nega i prosisz o zwrot prowizji moze zwyczajnie zapomnial

A dlaczego nie złożylaś reklamacji, tylko od razu wystawiłaś negatywy?

Rzadko kupuje na allegro, bo nie lubię kupować opierając się tylko na zdjęciu i opisie. Jeśli coś byłoby nie tak, od razu wrzucę negatywa i nie zastanawiam się.

Gość kupujacanaallegtro
Bo u niego jak reklamujesz to placi sie za odsylke i ponowna wysylke to ja mam w du.. takie cos.

Tak jest wszędzie-za przesyłkę się płaci, jest to prawnie uwarunkowane. Wiadomo jak jest, gdy kupuje się na Allegro. Ja bym odesłała wszystko, żeby zwrócił całą kasę.

Gość ozdobińska
ja mieszkam w dużym mieście i jak chcę coś kupić to mam wszystko pod nosem może dlatego nie kupuję na all na bazarach są stragany z biżuterią i też mają rewelacyjne kolczyki, naszyjniki, korale, z kolorowego szkła, kamieni,srebro, bursztyny, cuda rozmaite, nie trzeba kupować w necie normalnie wertujesz setki sztuk i wybierasz sobie i widzisz to na żywo, nie ryzykujesz, nie stresujesz się