Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam mam córeczke która ma 12 dni, od wczoraj zaczeła napinac nieco brzuszek w taki sposob iż nieco się skóla tak jakby w kuleczke nie płacze , ale tez śpi bardzo niespokojnie wyrazinie widać ze coś jej dolega . Karmie ja piersią a w nocy dodatkowo dokarmiam ją około 30 ml mleka gdysz z piersi ma mało .Kupke robi okolo 3-4 razy dziennie niewiem co jej może być... prosze o pomoc ! Dodam moze jeszcze fakt ze mała z wielkim trudem kszyczy robi to z wielkim wysiłkiem prubowałam dawac jej herbate z kopru włoskiegi i mleko bebilon comfort ale mała niechce tego pić wyrazinie jej nie smakuje małej tez niechce sie odbijac po jedzonku nosze ją i poklepuje po pleckach ale to nic nie daje ;-( może mi ktoś pomoże pewnie to kolka sama nie wiem prosze o pomoc Z góry dziekuje

To bardzo możliwe, że to kolka. Z tego co mówisz dużo zamieszania robisz w jej diecie w 12 dniu życia. Naprawdę nie masz pokarmu? Nie wierzę... Powinnaś dużo pić, bo to na podstawie płynów w organizmie i stymulacji przez ssanie tworzy się pokarm. 12 dni po porodzie pokarm jest w najlepszym czasie, aby go dostosować do dziecka. Jeżeli będziesz karmić w sposób mieszany, jest prawie pewne że pokarmu będziesz mieć coraz mniej. Przyczynami kolek jest zazwyczaj zła dieta mamy karmiącej piersią. Sprawdź co jesz i wyrzuć ze swojego jadłospisu zakazane produkty: http://porady-poloznej.pl/dieta-mamy-karmiacej-piersia/ Na kolki dla dziecka jest wiele sposobów. Przede wszystkim masowanie brzuszka dziecka - poprawia przesuwanie gazów w jelitach i uwalnia z nich napięcie. Brzuszek trzeba masować ruchami okrężnymi wokół pępka, lub można uchwycić brzuszek całą dłonią i delikatnie przesuwać jego zawartość z prawej na lewą. Zawsze po posiłku trzeba nosić dziecko do momentu odbicia się powietrza. Można delikatnie ogrzewać brzuszek dziecka suszarką do włosów - uspokoi je ciepło i szum suszarki. W ostateczności można podawać herbatki (koperek, anyżek lub kminek).

Pewnie ma kolke ,masuj jej brzuszek ,uginaj lekko nóżki w strone brzucha ... polecam Plantex ,tylko dowiedz się w aptece od ilu to można dawac bo ja już nie pamiętam... Jak nie może spać ,włącz odkurzacz ...moja od razu przy takim jednostajym dźwięku zasypiała :)