Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaa judytka

CO JA MAM ROBIC?PROSZE POMOZCIE

Polecane posty

Gość zalamanaaa judytka

Bylismy wczoraj na imprezie.Ja,On,jego kumple.Ostatki,opijanie urodzin chlopaka.Obiecal,ze nie upije sie tak,jak zawsze.Ze bedzie ze mna.A uchlal sie jak swinia,ledwo na nogach stal,jego kumple musieli go do auta prowadzic i cala impreze bawilam sie z nimi.Eh.Obiecywal ,ze sie nie upije.Blagal o to,zebym mu uwierzyla,zafala.Ze sie zmienil.Ale niestety :(Na dodatek,wczoraj ktos mi napisal pogrozke na gg,ze na tej imprezie mnie zgwalci.Jakis maniak ;/Mowilam o tym chlopakowi.Mial mnie pilnowac.Jego kzyn powiedzial mi ,ze moj chlopak za duzo pije,ze to wina towarzystwa.Jego kumple nie maja dziewczyn,jedyna rozrywka to uchlac sie.Wylaczylam tel.Na gg zniklam.Napisalam mu ostatnie slowa i koniec :( Co ja mam robic ;(?

Gość ejbisi
Słusznie zrobilas, może jak z nim zerwiesz to się otrząśnie skoro prośby i groźby nic nie daja :/

Gość zalamanaaa judytka
No wlasnie mam taka nadzieje.Ze moze teraz zrozumie,jak tak policze z 2-3 dni.Ale on jutro ma urodziny.I nie wiem co robic :(

Gość CzemuNie
Jeżeli nie chcesz żyć z alkoholikiem to uciekaj od tego faceta. Poszukaj w internecie informacji na temat tej choroby. Z Twojego opisu ewidentnie wynika, że ma z tym poważny problem (pomimo obietnic nie potrafił powstrzymać się od picia nawet gdy poinformowałaś go o Twoich obawach związanych z Twoim bezpieczeństwem). Jeżeli go bardzo kochasz, porozmawiaj z nim na temat leczenia odwykowego, terapi dla AA. W każdym miescie odbywają się takie terapie. Twój facet potrzebuje fachowej pomocy. Ale musisz pamięać, że jeżeli on sam nie widzi w tym problemu i nie chce DLA SAMEGO SIEBIE (nie może robić tego tylko dla Ciebie albo dla innych ) podjąć leczenia to nie za wiele się zmieni. On cały czas będzie się upijać a Ty cierpieć, wystydzić się za niego ( bo inni widzą w jakim stanie jest Twój facet). Przeczytaj również o osobach współuzależnionych (czyli partnerach oraz dzieciach osób nadużywających alkoholu), zobaczysz do czego może Cie doprowadzić życie w takim związku. Mój ojciec jest alkoholikiem. Nie doprowadz do tego aby ojcem Twoich dzieci była taka osoba - to jest dramat dla całej rodziny.

Gość zalamanaaa judytka
Dziadek mojego chlopaka byl alkoholikiem i wlasnie woda go zabila.I wszyscy koledzy mojego chlopaka sie smieja,ze wdal sie w dziadka.Ja rozumiem wypic dla humoru.Ale on caly czas pil wodke;/I to 100 a nie 50 ;/ Mowilam mu ,,Nie pij,bo obiecales''.A on na to,ze wie.I nagle patrze,a on lezy i koledzy go nieprzytomnego wynosili :( Inni patrzeli na mnie ze wspolczuciem,eh.Ciezko jest odejsc.Ale nie odezwe sie do niego.To koniec :( A o leczeniu mowilam mu.Zasmial sie,powiedzial,ze robie z niego alkoholika.Obrazil sie na dodatek.

Gość zalamanaaa judytka
Teraz rozmawialam z jego kolega.Bo zapytal jak po imprezie.I wiecie co?Powiedzial mi ,ze wlasnie ida kaca leczyc flaszka :( Masakra,nie mam sil juz ...

Gość CzemuNie
O gasz! Ma poważny problem. Uciekaj od niego!

Gość zalamanaaa judytka
Nie potrafie :( Za bardzo Go kocham i ciagle wierze,ze jednak sie zmieni.Jego kuzyn powiedzial mi ,ze moj chlopak ma zle towarzystwo.Ze na wsiach tak jest,ze wodka to rozrywka.W ciagu tygodnia moj chlopak ciezko pracuje,zadne % nie wchodza w gre.A przychodzi impreza,spotkanie w weekend i juz wodka idzie w ruch i to w duzych ilosciach :( On mowi ,ze teraz tak wszyscy.Eh.To naprawde bardzo dobry chlopak,inaczej nie bylabym z nim juz 3 lata.Tylko te % :(

Gość Arcadius
Moim zdaniem powinnas go zostawic wiem latow sie pisze grzej zrobic ale uwierz mi jesli tak pije to mi przykro ale chyba nie chcesz zeby twoje dziecko mialo ojca alkoholika.Podam Ci przyklad moja mame tez ostrzegali rzed ojcem uwazaj bo on pije itp on mowil jej ze nie ebdzie itp a teraz mam ojca alkoholika i serce mi peka jak na niego patrze.UwAZAJ

Gość troche go rozumiem
bo ja jestem tą osobą w związku którą ciągnie do alkoholu. Chociaż obiecuje mojemu facetowi że tym razem sie nie napije, wróce do domu trzeźwa itd to zwykle kończy się tak że wracam na czworaka. Wiem, żałosne :-o Ale niestety silniejsze ode mnie. Powiem Ci tylko że ja nigdy nie chciałam zawieść mojego faceta, przykro mi, że nie umiem sobie z tym poradzić. On narazie ma do mnie cierpliwość ale nie wiem jak długo jeszcze :-o

Gość zalamanaaa judytka
Ja mialam cierpliwosci duuzo i nawet jego kumple sie dziwia,jak ja to wytrzymuje.Ze inna to by go kopnela i poszla do innego.Ale ja tak nie potrafie :( On zawsze pozniej mnie przeprasza,wrecz na kolanach przychodzi ,kiedys nawet kwiaty kupil...Wiem,ze jest mu pozniej zle,ale to sie pozniej znow powtarza.Raz tylko zrobil to dla mnie i nie pil,ale wtedy byl kierowca na impreze.I widzialam ,ze sie glupio bawi.

Gość zalamanaaa judytka
A teraz mam do niego najwiekszy zal,bo kurcze...Ktos mi grozil,ze mnie zgwalci,balam sie,mial mnie pilnowac i co ?Nachlal sie,ze ktos moglby mnie zgwalcic,zabic i on nic by nie wiedzial i nawet nie ochronilby mnie :( O to mam do niego najwiekszy zal ....

Gość zalamanaaa judytka
Ale pija codziennie?Wiecie,mooj chlopak pracuje w warsztacie u taty,wiec nie moze zaskoczyc i idzie grzecznie do pracy,ale tak sobie mysle.Ze gdyby mieszkal ze mna,nie pracowal u taty,to kto wie,czy tak grzecznie i sumiennie by pracowal ...

Gość CzemuNie
=> Nie potrafie Za bardzo Go kocham i ciagle wierze,ze jednak sie zmieni.Jego kuzyn powiedzial mi ,ze moj chlopak ma zle towarzystwo.Ze na wsiach tak jest,ze wodka to rozrywka.W ciagu tygodnia moj chlopak ciezko pracuje,zadne % nie wchodza w gre.A przychodzi impreza,spotkanie w weekend i juz wodka idzie w ruch i to w duzych ilosciach On mowi ,ze teraz tak wszyscy.To naprawde bardzo dobry chlopak,inaczej nie bylabym z nim juz 3 lata.Tylko te %

Gość zostaw go
Chcesz męczyć się przez całe życie z alkoholikiem,założyć rodzinę z kimś takim...WIEJ jak nie chcesz zmarnować sobie życia,a nawet jeśli namówisz go na leczenie i z tego wyjdzie,zawsze będziesz myśleć czy do tego nie wróci TERAZ MASZ JESZCZE WYBÓR ,a miłość,co ci po miłości do takiego człowieka,tylko wstydu się przez niego najesz.

Gość CzemuNie
On kocha tylko alkohol. Zabijać alkoholem kaca ? Jutro też będzie mieć kaca po dzisiejszym dniu. :( Straszne. Uciekaj! Już nie jedna myślała, że dzieki niej on przestanie pić. A co zrobisz jak zaliczysz z nim wpadke ? W imieniu tego dziecka protestuje! Nie chce mieć takiego ojca! To wyrok na całe życie !