Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

jakie powinny byc wymiary gondoli żeby dziecku nie było ciasno

Polecane posty

mam pytanie do mam które mają już dzieci ,jaki powinny byc wymiary gondoli żeby dziecku nie było ciasno i żeby nie okazało się że po 4 msc wózek jest za mały

Gość moze ja cie troche uspokoje
nie chce mi sie wyciagaz z pawlacza wozka i mierzyc :-P ale powiem Ci, ze my mielismy roana i byl okey, wiekszej gondoli juz nie znajdziesz. teraz chcialam kupic x-landera, ale niestety chyba dla lalek robia te wozki, nie wiem, czy noworodkowi byloby w nich wygodnie :-P

Gość za dużo wymagasz
z 6 miesiecy ci pojeździ dziecko w gondoli. Teraz jak ciepło bedzie to nawet 6 miesięcy nie pojeździ. Jaką kupisz to będzie ok. Na zime to trzeba dużą bo te kombinezony koce śpiwory itd, ale na wiosne-lato to każda jest dobra.

tak, pora roku ma znaczenie.... my malucha przesadzilismy do spacerowy jak mial 4 i pol miesiaca. oczywiscie byl na lezaco, ale mial chlodniej (dziecko urodzilo sie na poczatku lutego). jednak w godnolce lubil sobie spac w domku i tak sobie lulal gdzies do 7 miesiaca. w x-landerze nie mialby na to szans.

Moja gondola ma ok 80 cm i mały jeszcze w niej jeździ a ma 7 miesięcy. Przesadzę go w najbliższym czasie. Zaznaczam, że jeszcze się mieści. A nie należy do filigranków.

Gość za dużo wymagasz
skąd takie wymiary? chicco ma 82 na 46 na 65 a gondolka jest ciasnawa.

Za dużo wymagasz? Mnie pytasz? Ale 82 to jaki wymiar? Długość? Może zewnętrzna. Bo ja mówię ok 80 długość wewnętrzna. A gondola Chicco jest zdecydowanie mniejsza od mojej.

Patrzę właśnie jeszcze na stronę Chiccco. Rzeczywiście, może on wygląda na mniejszy :). A ile twoje dziecko ma długości?

Gość okoko nie ciebie
tylko kogoś kto napisał, ze gondolka ma mieć 20 cm głębokości buhahaha

Aha to przepraszam. A powiedz mi, bo zakładam że masz spacerówkę z zestawu. Jak ci się sprawdza w obecnych warunkach? Czyli po śniegu?

Gość okoko nie ciebie
nie jeździ po śniegu wcale. Mam inny wózek na zime. Ten będzie w sam raz na wiosne.

ja własnie myślałam o wózku roan albo jedo ballerina? lub bartatina. jestem doiero w 14 tyg ale dzis rozmawialiśmy sobie z mężem i nie bardzo było nam wiadomo jakie te wymiary powinny być:)

Jedo jest wezszy od roana...dlatego osobiscie polecam roana, kortine lub marite, marita ma mniejsza torbe, ale ciekawsza spacerowke, mozesz tez wybrac kortine ze spacerowka marity :-) Jezeli nie przeszkadza Ci, ze nie ma skretnych przednich kol i ma sztywna rame, czyli w bagazniku troche miejsca zajmie, to jest to naprawde dobry wozek.

Widze, że są podobne wizualnie z Bartatiną. Jedna rzecz na plus Jedo że mają dużo wiekszy kosz na zakupy. Z tego mam wrażenie, że wszystko powypada. Natomiast prawda taka, że Jedo też zajmuje bardzo dużo miejsca w bagażniku.

obejrzalam sobie jedo na allegro...ma bardzo ciekawe wzornictwo... ja mysle, ze najlepiej jest pojechac do hurtowni i wymacac te wozki...... i wtedy podjac decyzje

w sumie dla mnie najważniejsze żeby wózek był w miarę lekki bo mieszkam na 4 piętrze...ale roan wygląda fajnie wizualanie i widać że jest funkcjonalny

znalazlam jeszcze jeden plus kortiny.... jak jest oslonka na wozek i taka stojka zaslaniajaca budke... roan ma duza, pamietam ze przy wietrze moglam ja postawic i dziecku bylo cieplo. no ale to jest wazne u zimowego noworodka.

leciusienki to on nie jest.... ale chyba kazdy wozek z gondola i dzieckiem troche wazy.....

Wiesz co niestety ale ten typ wózka jest cięzki. Niestety jest naprawdę mało lekkich wózków. 12 -14 kg to nie jest jakoś mega dużo :).

Gość oxy
ja ostatnio oglądałam roan i podoba mi się, ale zastanawiam sie czy wygodnie sie składa i czy taki duży spokojnie mieści się do bagażnika

będę musiała znaleźć sobie jakiś patent na wnoszenie wózka, w najgorszym przypadku po kilku msc będę wyglądała jak Pudzian:D

Nie ważne jaki wózek weźmiecie. Ja ze swojej strony zdecydowanie poleacam wam wziąc wózek bez fotelika. Tylko fotelik jeśli dziecko będzie dużo jeździć wziąć od razu stacjonarny taki porzadny do 18 kg. Te foteliki dodawane do wózków, przynajmniej te niemarkowe są najczęsciej marnej jakości

Raczej nigdy się nie zastanawiałam nad wymiarami gondoli, reszta chyba jak większość osób dorosłych. Najczęściej kupuje się na oko, albo pyta się sprzedawcy podając mu wiek dziecka. W kazdym razie taka gondola, top naprawdę świetna rzecz i wydaje mi się, że warto jak najbardziej coś takiego mieć.

Gość gość
nie no na te wymiary gondoli trzeba jak najbardziej patrzeć bo niektóre wózki bardzo są malutkie i potem dziecku może być najzwyczajniej w świecie ciasno, ja akurat mam gondolę ponad 80 cm i wydaje mi się, że na rynku ciężko o takie rozmiary, my mamy barlettę z adamexu więc polski producent i cały wózek jest zdecydowanie na duży plus

Gość gość
Tez mam barlettę od adamexu i ten wózek ma chyba najszerszą gondolę jaką widziałam. Dzidziusiowi jest wygodnie i masz dużo przestrzeni. Jesli zależy ci własnie na tym, to tez polecam ten wózek.

Gość Mimimimimimi
my mamy isabel marine z pico baby i gondola jest gigantyczna w środku. sama bym tam wlazła :D wózek generalnie jst śliczny i bardzo jestem zadowolona. ma mnóstwo bajerów a w gondoli mozna regulować zagłówek więc dziecie nie leży ciągle zupełnie na płasko. buda wgondoli też jest wysoka przestronna ale dobrze zabezpieczona róznymi daszkami które można odwinąć w razie potrzeby. bardzo lubię ten wózek i jak potrzebujesz dużej wygodnej i pięknej przy okazji gondoli to serdecznie polecam :)

Gość Grazynakt
Podobno adamex produkuje wózki z jedynymi z większych gondoli, one są też dobrze wentylowane, to bardzo ważna rzecz i warto zwracać na to uwagę, podczas zakupu wózka.