Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka totalna

jestem w ciazy i nie wiem co robic

Polecane posty

Gość zalamka totalna

mam niecale 17 lat i tylko raz spalam z tym chlopakiem. on jest scigany listem gonczym i nie wiem gdzie teraz jest nawet kiedy dowiedzial sie o ciazy powiedzial ze to nie jego dziecko co mam zrobic???????????????????????????? chyba mam depresje

Gość pobożne życzenia
A ja Ci i tak zazdroszczę......

Właśnie... Najpierw sie myśli a potem działa... Gumki majątek nie kosztują....

Gość zalamka totalna
ale czego mi zazdroscisz???? ze dziecko bedzie bez taty ze mnie starzy z domu wywala a dyrektor ze szkoly??

Gość gggsssssik
co to za gówniary w dzisiejszych czasach! masakra! już się żygac chce od czytania tych waszych lamentów! Jak ja miałam tyle lat co ty to nawet o seksie nie myslałam, była nauka, szkoła, przyjaciele, wspólnie spędzany wesoło czas, wycieczki rowerowe, wyjście do baru czasami, grill na działce... a dziś? co się dzieje? do czego wam się tak spieszy z tym seksem? Przykro mi nie pomogę ci, uważam, że za głupotę trzeba płacić!

zazdrosci Ci tego ze zaszlas w ciaze idiotko :/ wrr jak mnie wkurzaja takie laski jak ty :/ trzeba bylo myslec wczesniej a nie teraz.. teraz jest juz za pozno!

Gość mamuśkaaaa
czemu ją krytykujecie? przecież ona taka nowoczesna, jeszcze parę dni temu pewnie pierwsza krytykowałaby, gdyby mówić jej co powinna a czego nie należy. Jest tu gdzieś taki topik pt. nie chcę mieć dzieci bo ich nie cierpię, gdzie takie "nowoczesne" odżegnały mnie od czci i wiary za moje średniowieczne poglądy.... Oczywiście niekoniecznie musi to dotyczyć Ciebie autorko. Nie masz z kim pogadać - mamy, starszej siostry, ciotki?

Gość zalamka totalna
to chyba nie byl dobry pomysl zeby pisac o tym na forum.niektorzy sa bezlitosni i niczego nie rozumieja a ja nie mam sily niczego tlumaczyc takim zamknietym umyslom.chcialam jedynie prosic o jakies wsparcie bo boje sie tego wszystkiego jak powiedziec o tym w domu co ze mna bedzie jak zareaguje moja rodzina.kiedys matka powiedziala ze wyrzucilabym mnie z domu gdybym byla w ciazy.... caly czas o tym mysle.nie widze zadnej przyszlosci.zaluje ze dziecko bedzie miec takiego ojca ale kijem wisly nie zawroce....................

Brzydula a co ja jej mam powiedziec ze bedzie dobrze? wkurza mnie to ze takie wlasnie laski dopiero po fakcie zastanawiaja sie co dalej... :/ istnieja takie tabletki jak np postinor duo, powinni o tym wszedzie mowic cholera bo polowa spoleczenstwa nie wie ze cos takiego istnieje! wrrr oczywiscie to tylko i wylacznie w naglych przypadkach.. jest jeszcze antykoncepcja no ludzie nie zyjemy w sredniowieczu :/

Ciekawe że na ten wątek same \"porządne\" weszły, żenujące jesteście rozkoszując się dziewczyny nieszczęściem,

Gość zalamka totalna
nie mam nikogo bliskiego komu moglabym sie zwierzyc. kolezanki nie wchodza w gre bo rozniosloby sie w 5 minut. czy moga mnie wyrzucic ze szkoly?ktos tu pisal ze nie ale chce sie upewnic.boze taki wstyd z brzuchem juz nie wspomne ze beda mnie palcami wytykac a nauczyciele mi zyc nie dadza i to do tego ojciec sie wyparl ze to jego dziecko nie wiem gdzie jest nawet moze w wiezieniu......................... nie mam siostry a ciotki wszystkie sa pokroju mojej mamy :(

Gość zalamka totalna
ide sie upic z tego wszystkiego

zalamka totalna no trudno stalo sie.. teraz musisz sie wziasc w garsc.. dziecko to tak naprawde nie koniec swiata, rodzice pewnie nie beda zadowoleni ( ale napewno nie wyrzuca Cie z domu w koncu jestes ich corka ) i pewnie nie beda sie do ciebie odzywac przez jakis czas, ze szkoly cie nie wyrzuca bo to nie te czasy.. faceta znajdziesz sobie innego ( moje kumpele tez byly samotnymi matkami a teraz maja fajnych facetow ktorzy sa z nimi pomimo wszystko ) sorry ze tak naskoczylam na ciebie ale to jest juz troche denerwujace

Gość zalamka totalna
co za perfidny podszyw.nie mam zamiaru pic niczego!!!!!! ide stad ludzie., nie moge sobie miejsca znalezc. pojde przed siebie na jakis spacer.dziekuje nielicznym ktorzy na mnie nie naskoczyli

Lady lowe to jest zycie i nigdy nie wiadomo jak sie komu ulozy.Teraz raczej takie porady juz nie pomoga Zalamka dasz rade.Bylam mlodsza.A ze szkoly nie moga Cie wyrzucic z powodu ciazy

Gość mamuśkaaaa
pogadaj z mamą pewnie Cię na początku nie pochwali, czeka Cię parę mocnych słów i tak naprawdę należy Ci się. Przygotuj się na to, bo zasłużyłaś!!! Ale przejdzie jej i na pewno Ci pomoże. Ja bym mojemu dziecku pomogła we wszystkim czym tylko mogła. Moja rada - pokory i bicia się w piersi a będzie dobrze! Głowa do góry!

Gość jest ścigany listem gończym
powiadasz? no to uważaj bo ABW może zapukac do ciebie o 6 rano.:P

Lady czlowiek uczy sie na bledach. Zalamka latwo nie bedzie ale to ty pokierowalas swoim zyciem.Dasz rade

Spokojnie, ciąża to nie koniec świata. Wszystko się zapewne poukłada, ale na początku na pewno będzie ciężko. Wydaje mi się, że powinnaś zacząć jednak od powiedzenia rodzicom. Muszą się dowiedzieć od Ciebie, bo inaczej będzie wam wszystkim jeszcze trudniej, pojawi się wiele niewiadomych. Jeśli nie chcesz im powiedzieć tego w twarz i boisz się ich reakcji, to napisz np list \"Drodzy rodzice, zaszłam w ciążę. Mam nadzieję, że pomożecie mi w tych trudnych chwilach. Chciałabym z wami porozmawiać wieczorem.X\" Albo coś w tym stylu. Co do ojca dziecka... nawet się z nim nie kontaktuj więcej, bo z takim człowiekiem nic dobrego Cię nie czeka. Tak na dobrą sprawę dziecko nie potrzebuje ojca, tylko dobrego ojca. Jeśli ma to być byle jaki facet z którym zdarzyło Ci się począć dziecko przez przypadek, to lepiej niech się dziecko wychowuje w niepełnej rodzinie. Pytałaś o szkołę: na pewno nie mogą Cię ot tak wyrzucić. Jeśli chodzisz do dobrej szkoły, to dyrekcja może Ci sugerować zmianę (że niby demoralizujesz czy coś), ale nie mają podstaw, żeby Cię wydalić. Jednak niewykluczone, że sama nie będziesz w stanie kontynuować w stanie zaawansowanej ciąży i z małym dzieckiem. Więc jeśli nie możesz liczyć na to, że rodzice będą Ci bawić dziecko jak będziesz w szkole, może lepiej w porozumieniu z dyrekcją (i z pomocą rodziców) przerwać naukę na rok. Możesz też ubiegać się o indywidualny tok nauczania, w wyjątkowych sytuacjach życiowych szkoła na to pozwala (a ciąża 17-latki na pewno jest taką sytuacją). Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że dasz sobie radę. Nie poddawaj się, bo dziecko to nie koniec świata... znam kilka osób, które urodziły w wieku 17 lat i wyszły na prostą Pozdrawiam

Gość zalamka totalna
nie sadzialam ze raz spiac z chlopakiem moge zajsc w ciaze :( a rodzice na pewno tylko nie pogadaja i mi pomoga bo juz mi matka mowila ze jak zajde w ciaze to moge sie z domu wyprowadzic :( kiedys jak mialam 15 lat to bylo podejrzenie ze jestem w ciazy z chlopakiem z mojego osiedla ale na szczescie sie okazalo ze nie jestem, no i wtedy mi matka to powiedziala, co mam robic?

Gość zalamka totalna
wrocilam ze spaceru i widze kolejny podszyw.nie bede rejestrowac nicka i to moj ostatni wpis na tym forum. reszta pod tym nickiem to bedzie podszyw. serdeczne dzieki za post viciousa i innych.nie wiem jeszcze kiedy powiem rodzicom ale na pewno nie dzis i nie w tym tygodniu. chce odwlec ten moment.dobrej nocy wszystkim zycze. poszywaczom takze

Gość eheahe
następna gówniara która myśli ci**ą teraz musisz poniesc konsekwencjie i zrobisz ogromny blad jak usuniesz..na stos!!!