Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczupła i młoda

cellulit u szczupłych

Polecane posty

Gość szczupła i młoda

Mam bardzo ładny kształt pupy, zero zbędnych kilogramów, ale ostatnio zauważyłam cellulit :( Pewnie przez moją dietę bogatą w kinder czekoladki ;/ Wiem, że niektóre sporty przyczyniają się do powiększania cellulitu. Kiedyś uprawiałam jogging, ale już od pół roku tego nie robię. Warto znów zacząć? Myślę też nad aqua aerobikiem lub zwykłym aerobikiem. Co wybrać? Znacie jakieś dobre, sprawdzone ćwiczenia na pupę? (poza seksem - niestety nie mam obecnie z kim trenować) Z kosmetykami też mam problem. Nie powinnam chyba kupować rollera z firmy garnier skoro on też znacznie odchudza, żeby nie mieć za małej pupy. Macie sprawdzone środki? A może tabletki? Na koniec dieta. Czego nie mogę jeść poza czekoladą, chipsami i czego nie pić poza gazowanymi napojami? :(

Gość szczupła i młoda
Dodam, że pojawienie się cellulitu mogło mieć związek z solarium. Nie miałam cellulitu zanim nie zaczęłam często się opalać. No ale nie ważne. Co teraz polecacie i jak same się uporałyście z tym problemem?

Gość chichinka
Też mam ten problem, jestem szczupla i mam ten beznadziejny cellulit:O ale jem dużo slodyczy

Gość szczupła i młoda
ja postanowiłam, że nie będę już jeść. jak będę mieć ochotę na coś słodkiego to zjem jogurt. kiedy mam luźno pupę nic nie widać. ale jak napnę mięśnie :/ chciałabym też żeby pupa była jędrniejsza, twardsza, ale nie chcę, żeby ćwiczenia powiększyły cellulit. ehhh... aqa aerobik wydaje się być na 100% dobry, ale nie wiem czy nie za mało dynamiczny - i tylko raz na tydzień nie wystarczy. może masażyk jakiś ;)

Gość szczupła i młoda
jeść słodyczy oczywiście :)

Gość chichinka
Dlaczego ćwiczenia miałyby powiększyć cellulit? Pierwsze słyszę:)

Gość sobiesamska
przepraszam, a jakie sporty wplywaja na pojawienie sie cellulitu?? naprawde jestem ciekawa. Ktos wspominal o joggingu, jakos mi sie nie chce w to wierzyc, ale jesli to prawda to bede sie wystrzegac. Ja takze mam cellulit, waze 48 kg przy wzroscie 168, nieprawdopodobne, co? A jednak. Ostatnio w ciagu roku tylo mi sie i chudlo (wahania wagi o jakies 5 kg) i podejrzewam, ze to byla przyczyna. teraz znowu waze 48 i jakby sie zmniejszyl... Uzywalam tez kremow na pupe Shiseido i Lancome.

Gość sobiesamska
Kiedys widzialam na pudelku ;) zdjecie venus lub sereny williams (tenisistki) i miala celulit, takze sport nie jest zadna gwarancja na brak tego swinstwa. Przede wszystkim deita, ale kto by jej przestrzegal... Jakies tabletki do lykania i cos do smarowania + sport, te 4 rzeczy naraz z pewnoscia by go wyeliminowaly. No i wielka cierpliwosc. Chociaz znam osoby, ktore te 4 rzeczy stosuja od dluzszego czasu i ajkos sie nie pozbyly tej choroby cywilizacyjnej XXI wieku. A jeszcze cos, chcialam dodac, ze moj cellulit widac, ale nie w kazdym swietle, chyba w tym naturalnym nie widac tak bardzo, gorzej w jasnym sztucznym, np. w przymierzalni.

Gość sobiesamska
Po scisnieciu skory widac go i to bardzo, no i jak jestem w kostiumie na plazy i ide, czyli podczas napinania miesni (wiem, bo pytalam kolezanki) ;)

Gość szczupła i młoda
wydaje mi się, że jogging jest ok, ale słyszałam o innych sportach, że o dziwo powiększają cellulit, dlatego zapytałam :/ np. instruktorki fitnessu mają bardzo często cellulit, nie wiem od czego to zależy... może od rodzaju ćwiczeń

Gość szczupła i młoda
słyszałam że podstawa to picie dużej ilości wody, żeby organizm "nie czuł" potrzeby jej magazynowania. i zakaz napojów gazowanych!