Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princessaa

pomozcie. spilowuje zel w domu!!!!!! doradzcie...!!!!!!

Polecane posty

mialam polozony zel na paznokcie i ferncha ale po tygodniu zaczal odpryskiwac. pisalam dziisaj w innnym topicu. nie mam ochoty isc do tej baby tylko poto zeby mi spilowala. mam ten sam pilnik co i ona do spilowywania powierzchni potem do wygladzania i polerowania. zaczlam od malego palca ale nie wyszlo za dobrze bo powstala czerwona plama ktora boli przy nacisku. to wiem ze zabardzo z tym pojechalam. teraz robie z wyczuciem. ale czy musze cala powierzchnie zelu zeszlifowac?moze zostac cienka warstewka i potem wyrownana?? bo pod tym zelem paznokcie zrobily sie miekkie jak material. wiec narazie jeszcze troche bylyby utwardzone ta cienka warstwa a potem stopniowo jak by odrastaly to te nowe paznokcie juz nie beda miekkie???

No raczej ten co Ci będzie odrastał nie powinien być tak miękki, chociaż zależy też od stopnia tego spiłowania, mogłaś coś w nim uszkodzić...po co tak mocno go traktowałaś tym pilnikiem? Przecież to piłuje się ŻEL...a nie paznokieć...

Gość marrakesz
i dlatego powinnaś pójść spiłować do kosmetyczki, ona spiłowałaby ci żel a nie paznokieć

nie ide do niej bo tog lupie babsko moze jezcze wiecej szkod narobic niz dobrego. jden paznokiec tlyko tak mi wyzedl. reszty nie piluje do samego paznokcia i zdaje mi sie ze chyba moze byc. ale podraznilam gdzieniegdzie troszke skorki wokol paznokcia. mozna to oliwka posmarowac na koncu?

jestem od kilku lat manikiurzystką i mogę ci poradzić spiłowanie ale na tyle delikatne że być nie piłowała paznokcia, najlepiej zostaw troszkę skoro nie masz wprawy. żel rozpuszcza sie jeszcze w specjalnych płynach ale one są dostępne w hurtowniach kosmetycznych

i jeszcze jedno, oliwka nawilza i natłuszcza ale żeby paznokcie wróciły do stanu poprzedniego jedź codziennie min, 1 łyżeczke żelatyny dziennie, np. wypij z sokiem albo zjedz z serkiem lub jogurtem

no y\tylko tego jednego pilowalam po mojjej plytce reszty juz nie. ale jak to. taka zwykla zelatyne w proszku??? to zart?:-)

zwykła spożywcza żelatyna,to nie żart tylko najlepsze co możesz dać paznokciom, przecież to naturalny wyciąg z kości, moja alergolog mi to poradziła

jesli tak to jedna lyzezka napewno mi nie zaszkodzi:-) dzieki z arade. po 2 godzinach skonczylam. teraz wreszcie wygladaja ladnie. i w koncu naturalne jak luie:-) dzieki za odpowiedzi:)pozdrawiam