Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DearMissJC

powiedzcie mi, ile zarabiaja..

Polecane posty

nauczyciele? bo zastanawiam sie, jaka specjalizacje wybrac - pedagogike czy translatoryke... ale wiadomo, ze jak mialabym zapieprzac za 1,5 tys zeta, co mi kurde na oplaty nawet nie starczy, to ja podziekuje :? moze jakis nauczyciel sie wypowie? z gory dzieki ;)

Nawet się nie zastanawiaj i idź na translatorykę, po której zarobisz porządne pieniądze (pod warunkiem, że masz predyspozycje). Nauczyciele zarabiają średnio poniżej 2 tys. Skoro taka kasa Cię satysfakcjonuje, to powodzenia

Gość lalalala lala lala
no wiecej raczej nie wyciagniesz ;/

no wlasnie nie satysfakcjonuje.. predyspozycje mam, tylko nie wiem, gdzie po takim czyms znajde prace.. w firmach raczej juz wszyscy maja, a zeby miec zaprzysiezonego trzeba egzaminy w sadzie zdawac dodatkowo.. ale dzieki za rade ;)

żeby zostać tłumaczem przysięgłym nie musisz zdawać żadnych egzaminów w Sądzie, tylko odpowiednie studia dopuszczające Cię do podejścia do w/w egzaminu:)

Gość fi fi fi
polonista, trzeci rok pracy 23 godziny wychowawstwo motywacyjny razem na rękę 1500 (dokładniuśko) chyba nie musisz się już zastanawiać? choć ... zależy do czego bardziej cię ciągnie. ja pracuję w gimnazjum i nie widze siebie w innym zawodzie. praca to moja pasja. więc radzę-wybierz to, co może być twoją :)

Gość dkdkkd
Lektorka 5 tys miesięcznie mniej więcej wiesz, jest wiele mniejsc, gdzie można uczyć poza szkołą państwową.

Gość virgo woolf
tak sie zastanawiam jak to z tymi nauczycielami jest... nie pracuje co prawda w szkole, ale w miejscu, w ktorym codziennie przez moje rece przechadza setki zaswiadczen o zarobkach i z moich obserwacji wynika, ze drodzy pedagodzy nie schodza raczej ponizej 1800 zl NETTO, a i czesto ze 3 tysiaczki sie trafia...

Gość purtała
Netto lub Lidl