Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bateryjka

doradźcie, jaki kolor ścian wybrac?

Polecane posty

Gość bateryjka

główny pokój, jasne panele, meble olcha miodowa, sofa i fotele w kolorze miodowym z oparciami o kolorze olcha miodowa. słoneczko w pokoju jest tylko rano a w dzien jest to raczej ciemny pokój dlatego nie mogę pozwolić sobie na ciemny kolor ściac, a chcialabym cos wyrazistego. pomalowanie jednej sciany na ciemniej raczej odpada, bo na jednej scianie sa meble, cala drugą zaslaniaja firany, a z trzeciej jest przejscie do aneksu kuchannego. teraz pokój jest na zółto,myslalam ze bedzie fajnie,słonecznie, ale jest ZA ZÓŁTO, nie podoba mi sie. sorry za tak długi tekst, ale moze ktos cos doradzi

Gość mawronka na odwyku
zapach mchu by pasował ale za mało światła masz, to sprubuj z pistacjowym lub cierpka cytryna ; karmazynowy by nie pasował, chociaż połączyć z matowym,lekkim różem to by ładnie było :)

Gość bateryjka
zapomnialam dodac mam jeszcze dywan shaggy(włochacz) w kolorze beżu z elementami miodowymi i bordowymi. chcialabym zeby bylo nowoczesnie i ladnie,a ten zółty pokój jest taki.. zwykły, przecietny

Gość dodaj akcent fuksji
sliwki fioletu...do miodowych i beżów ladnie

Gość dodaj akcent fuksji
moze jakis szablon na jednej ze scian w intensywnym kontrastowym kolorze. ja bym zaryzykowala z ta fuksja.

Gość Ja bardzo przepraszam ale
Ściany w jasnym odcieniu szarości, ale chłodnej. Dodatki w śliwce czy bakłażanie jak najbardziej mogą być :) żadna cytryna ani pistacja, jeśli nie chcesz uzyskać efektu jajecznicy

Gość ja tu widze
cala drugą zaslaniaja firany............. a po co firany? wyrzuc firany jak chcesz miec modne wnetrze. Nie widzialam twojego pokoju ale mysle ze mozna zrobic cos orginalnego tylko pozbadz sie reliktow XX wieku.

Gość olkaaaaaaaaaaaaaa
wejdz na fotoforum na gazeta.pl tam ci doradza, musisz tylko zdj wstawic

Gość bateryjka
dziekuje wszystkim za wpisy i propozycje, co do tych firan to mam takie w stylu spagetti,podobno modne teraz, zasłon nie mam, nie wyobrazam sobie okien bez zadnych firanek,szczególnie ze mam okna na parterze, i na ulicy byloby widac co robie w pokoju... mam rolety ale zasuwam je tylko na noc, bo to jest pokój od wschodu ,tylko rano jest słoneczko, puzniej jest pochmurno w pokoju

Gość nie przesadzaj
do tych mebli, podlog, dywanu najlepiej pasuje biel

Gość czekolada domowa
zielony lub bordo, ew śliwka pastelowa wpadłam w taką samą pułapkę kolorystyczną :), zieleń młodej trawki pomogła

Wybór jasnego koloru do pomieszczenia o ograniczonym dostępie do światła to bardzo dobry kierunek. Dobrze, że meble są w jasnym kolorze, takie barwy odbiajają szersze spectrum światła, dzięki czemu pokój optycznie wydaje się bardziej przestrzenny. Jeśli mocny żółty jest zbyt intensywny, warto pomyśleć o delikatniejszych żółcieniach, beżach, bądź kremowych kolorach wpadających w pomarańcze. Wszystkie te barwy będą pasowały do olchy miodowej. Można również rozważyć użycie zgaszonej zieleni - przykładowe kolory to pusztysty flausz, bawełniany puch, mleczna pianka, czysta forma (żółcienie), z zieleni trawa morska czy miętowy drops. Pozdrawiam, Ekspert Dekoral

Gość gość
Możecie mi wyjaśnić, jak wyglądają te testery? Bo jak rozumiem - to jest niewielka próbka tej farby?

Dokładnie. Jest to saszetka z farbą o pojemności 4 ml, dzięki której przed pomalowaniem całej ściany można sprawdzić jak dany kolor będzie prezentował się na ścianie pod wpływem naturalnego jak i sztucznego oświetlenia. Najlepiej pomalować kilka fragmentów ścian (np. w bezpośredniej bliskości okna i w pewnej odległości od niego, w narożniku, przy podłodze). Dzięki temu zobaczysz, jak zmieniać się będzie barwa w zależności od miejsca aplikacji i pory dnia (jeśli nie chcesz ryzykować, możesz pomalować białe kartki lub arkusze tektury, a potem powiesić je na ścianach – efekt będzie podobny). Pozdrawiam serdecznie, Ekspert Dekoral

Gość gość
Tak - zamiast kupować całe opakowanie farby kupujesz za grosze tester i po prostu sprawdzasz czy wam taki kolor odpowiada. Bo jednak na podstawie samego patrzenia na zdjęcie czy opakowanie farby trudny ocenić, czy wygląd będzie zadowalący, a połączenie fajne, prawda?

Gość gość
Dekoral - a jaki kolor ścian proponujecie na przedpokój? Mamy bardzo fajny rozkład pomieszczeń, w sensie - wchodzi się do mieszkania, wtedy jest jeden duży przedpokój i wkoło pokoje. Tylko jak to pomalować, żeby fajnie to miejsce wyglądało? Nie ukrywam, że często organizujemy tam tańce...

Gość gośćwdom
Tak offtopowo chcialabym wytapetowac sciany w tapety w kwiatki, ale zastanawiam sie, czy efekt nie bedzie zbyt przytlaczajacy. Jak myslicie?

Witam. Jeśli tapeta jest we wzór drobnych kwiatów to na większej powierzchni rzeczywiście może dać lekko przytłaczający efekt. Rozwiązaniem może być położenie tapety na jedną ze ścian, szczególnie na tą, którą chcemy wyróżnić, np. z obrazkami czy półkami ze zdjęciami rodzinnymi. Pozostałe ściany pomalować można dobraną kolorystycznie barwą. Pozdrawiam serdecznie, Ekspert Dekoral