Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuleńka

pytam o szczepienia pomóżcie

Polecane posty

Gość mamuleńka

pierwszy raz tzn. 6 tygodni temu szczepiłam synka przeciw tężcowi, błonicy, hib i krztuścowi szczepionką skojarzona infanrix. Ostatnio dowiedziałam się, iż szczepionki skojarzone są bardzo toksyczne, w skład m.in. wchodzi rtęć. Moje pytanie brzmi czy po infanrixie moge teraz zaszczepić dziecko tradycyjnymi szczepionkami, czy też do kończ mam szczepić infanrixem?

Gość mamuleńka
zamiast na trutke w postaci szczepionki wole wydać pieniądze na jakiś fajny ciuszek dla dziecka podobno lekarze tak polecają te szczepionki, bo przychodnie zarabiają na ich sprzedaży

Gość mamuleńka
i co nikt nic nie wie?

Gość a gdzie to słyszałas
szczepionki nie zawierają rtęci i nie są toksyczne czy szczepić dalej skojarzoną czy osobno - tylko lekarz ci na to pytanie odpowie

Nie wiem, czy szczepionki skojarzone zawieraja rtęć czy nie, ale wiem, ze lekarz powie to co che powiedzieć.Jak będzie miał interes ze skojarzonych to te poleci. To jasne jak słońce. Na lekarza nie ma co liczyć.Trzeba samemu szukać i czytać o nich.Osobiście czytałam dość nie pochlebne opinie o tych szczepionkach, ale szczegółów nie pamiętam.

Właśnie przeczytałam na WP o szczepionce przeciw śwince, odrze i różyczce.Jest wiele opinii negatywnych, piszą również, ze szczepionka wywołuje autyzm.Co oni robią z ludźmi. Jesteśmy dla lekarzy królikami doświadczalnymi, a najgorsze, że na tym ucierpia nasze dzieci.

Gość jak pamietam szczepienie
zawsze było ryzykiem,ale szczepią dalej i tak jest od wieków,pa

Gość Co zawierają szczepionki
Szczepionki składają się zazwyczaj z trzech komponentów: - składniki swoiste (drobnoustroje, aktywne składniki szczepionki), - adiuwanty (substancje pomocnicze), - substancje konserwujące. W niektórych przypadkach negatywne reakcje w organizmie dziecka mogą zajść nie w wyniku samego wirusa a na skutek składników jakie są używane podczas produkcji szczepionek (np. substancji konserwujących, które zawierają rtęć). Poniżej znajduje się lista niektórych składników stosowanych w szczepionkach: ACETON - rozpuszczalnik używany w zmywaczu do paznokci, AŁUN - konserwant, ALUMINIUM I OLEJE ŚRODKÓW WSPOMAGAJĄCYCH - powodują raka u myszy laboratoryjnej, ALUMINIUM FOSFAT - używany w dezodorantach, trucizna, FORMALINA - znany rakotwórczy składnik przeważnie używany do balsamowania ciał, FENOL (kwas węglowy) - śmiertelna trucizna, thIMEROSAL (o pochodzeniu rtęciowym) - trujący ciężki metal, ciężko wydalany przez organizm. http://kasjo.net/szczepienia/strona6.html

Gość o konkretnej szczepionce nic
nie wiem, ale ktos napisal że zamiast szczepić woli wydac na fajny ciuszek dla dziecka.... Toż to głupota totalna! Każdy z nas był szczepiony jak był mały, my nasi rodzice i są szczepione nasze dzieci! Nikt wtedy nawet nie wiedział co konkrtenie podają tylko szło się do przychodni, dostawało zaszczyk itd. Chcecie miec znów epidemie ospy kiedy to setki ludzi umierało? Prosze bardzo.

Tera sa inne czasy i inni sa tez lekarze. Oni nie maja teraz skrupułów i wcisną ludziom każde gówno, jesli tylko będą mieć z tego korzyści.

Gość pooodnoszeeee

No pewnie, nie szczepcie dzieci, kupujcie im za to nowe ciuszki i zabawki. A pozniej miejcie na sumieniu zdrowie dziecka, jesli zachoruje... w innych karajach dzieci umieraja z braku szczepionek na zwylą ospe!!! Ale oczywiscie Polacy jak zwykle kreca nosami.. Sczepionka mmr nie powoduje autyzmu, wypadaloby sie douczyc... nie zostalo to potwierdzone. Autyzm ujwania sie mniej wiecej w tym okresie, kiedy podawana jest ta szczepionka, ale oczywiscie trzeba na cos zwalic. Ojj mamy, mamy...

Gość pooodnoszeeee
CYTAT(Agata @ 17.11.2008, 12:42) Moje dziecko 12miesięczne stało przy szczebelkach i mówiło mama i inne proste zwroty, śmiało się, parzyło na mnie ze skupieniem, tuliło się - po szczepionce, przestało mówić, wyrywało się gdy chciało się je przytulić, o kontakcie wzrokowym nie było mowy. teraz ma 3 lata, stwierdzony autyzm, dużo rzeczy udało mi się wypracować - I NIE CHCĘ TEGO STRACIĆ PRZEZ SZCZEPIENIE!!! nie zaprowadzę jej już na żadną szczepionkę. Mówicie że sporadyczne przypadki (dajmy na to 1%) może mieć jakieś SKUTKI UBOCZNE - AJ NIE CHCĘ ŻEBY TO BYŁO MOJE DZIECKO. Na moim dziecku nie będziecie robić biznesu!!!!!

Gość pooodnoszeeee
6.03.2009, 15:24 Jako osoba, która pracowała w agencji reklamowej i miała styczność z koncernami farmaceutycznymi mogę powiedzieć, że: 1. Lekarze są skutecznie manipulowani przez przedstawicieli handlowych i często niewiele wiedzą poza tym, co dostaną w odpowiednio spreparowanych materiałach 2. Koncerny mają "w kieszeni" takie osoby jak np. prezes Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i intensywnie lobbują na rzecz stworzenia praw, dzięki którym będą miały zagwarantowaną sprzedaż szczepionek 3. Badania bezpieczeństwa szczepionek rutynowo są tworzone w taki sposób, aby wykazać ich bezpieczeństwo i jak ktoś się nie zna, to nie wie, gdzie jest oszustwo. Najczęstszym oszustwem jest zmiana definicji placebo - z soli fizjologicznej na szczepionkę bez wirusa. W ten sposób liczba i rodzaj efektów ubocznych są porównywalne w grupie kontrolnej i w grupie testowej i szczepionka jest uznawana za "bezpieczną". 4. Dane są rutynowo przedstawiane tak, aby wykazać skuteczność szczepień, a dane kontrowersyjne są pomijane lub ukrywane. 5. Lekarze dostają pieniądze za udział w badaniach tzw. Fazy IV, gdzie lek dostępny na rynku jest testowany pod kątem bezpieczeństwa już na pacjentach. Każdy doktor dostaje swoje "pogłówne". Jeśli przedstawi wyniki niepomyślne, jego udział w badaniu i współpraca (czyli źródło dodatkowego dochodu) kończą się. 6. Różnego rodzaju stowarzyszenia na rzecz walki z chorobą X często są finansowane z budżetu reklamowego koncernów farmaceutycznych i nie są w żaden sposób "niezależne". 7. Wprowadzenie produktu na rynek poprzedza "kampania świadomościowa", która ma za zadanie rozdmuchać temat i uczynić z niego większy problem, niż jest on w rzeczywistości. Dlatego panie krzyczące czerwonymi literami uważam za ofiary marketingu koncernów farmaceutycznych. Przykro mi - niestety wiem, co mówię. A na koniec polecam zerknąć na forum nie szczepimy: http://nieszczepimy.l4.pl

Gość aaa-nka
Od kilku lat ja i 2 osoby w mojej rodzinie szczepimy się przeciw grypie. W tym roku osoby zaszczepione bardzo ciężko przeszły tę chorobę, wyjątkowo ciężko. Reszta rodziny nie zaszczepiła się i oni też zachorowali na grypę ale przeszli ją bardzo lekko. Teraz mam pewność, że szczepionki są polecane dlatego aby wyciągnąć od ludzi pieniądze. Już więcej nie będę się szczepić.

Gość TRAFNA KONKLUZJA
w ostatnim zdaniu poprzednika :-)

Gość Aga5544332211
oprocz rteci i skwalenu sa inne toksyny w szczepionkach. Po broni , narkotykach, szczepionki sa 3-a rzecza na ktorej sie zarabia.KROCIE bardzo trudno dotrzec do prawdy. wg kalendarza szczepien w 1-ej dobie jest podawane WZW i TBC potem do ukonczenia 12 miesiecy te potrojne w 3-6ym i 9 ym miesiacu i potem powtarzane. Sa opisywane poszczepienne zapalenia mozgu i zwyczajnie ZGONY ZDROWYCH wyjsciowo dzieci po podaniu tych wszystkich szczepionek. Aleco tam .Liczy sie KASA Polecam artykul na WYKOP.PL o szczepieniach to jest list Otwarty do p. min, kopacz.Dostala go w 10.2009 i dlatego nie kupila szczepionek nie dlatego, ze wie. Inni wiedza ale to bylo rozsadne. Ci co angazujaswoj autorytet w propagowanie szczepionek to albo glupcy albo maja placone albo oba te warianty. w uk jest wydana ksiazka pt. * How to stop your gp from killing you* tam lekarze maja placone od ilosci zaszczeionych ludzi. a te cukrzyce 1-go typu u dzieci po ukonczonych szczepieniach? tego ( kląć mi sie chce) nikt nie widzi?

Gość basieńka taka
Niedawno był program w TV na temat szczepień i wypowiadała się w nim, osoba, że po szczepionkach może wystąpić autyzm u dzieci, ale tylko w tym organiźmie który nie może sobie poradzić z wydaleniem rtęci. Nie oszukujmy się że szczepionki są super zdrowe, podobno efekty są widoczne na starsze lata, typu parkinson, alzheimer. Ale jak zachoruje taka osoba to zawala się to na starość, a prawdopodobnie to jest wina właśnie tego świństwa. Ja swoje dziecko szczepiłam równierz na obowiązkowe szczepienia, bo jakie my mamy wyjście jako matki? Nie daj boże aby coś się stało to od razu będzie to nasza wina:(