Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodaje nowy temat

JAK DŁUGO KLIMATYZUJECIE SIĘ W NOWYM ŚRODOWISKU ?

Polecane posty

Gość dodaje nowy temat

Ile Wam potrzeba czasu gdy pojawiacie sie w nowym srodowisku/towarzystwie ? W moim przypadku chodzi o nowa prace, "wbiłam" sie do hermetycznego środowiska w dodatku ludzie znajacy sie od wielu lat i sporo starsi ode mnie. Poki co czuje sie wsrod nich ŹLE. A jak to bylo u Was?

Gość niezaklimatyzowana
ja studiuję zaocznie już rok,do tej pory nie zaklimatyzowałam się :(

Gość jhkjh
a forum ci się nie pomyliło?

Gość MARTA658
na początku też sie dziwnie czułam. w dodatku sami mężczyźni i na do datek od 40 lat i więcej. ale na szczęscie są mili i dało mi się z nimi dogadać, tzn nie ze wszystkimi ale np. z jednym mam bardzo dobry kontakt. myślę ze tak po 2 miesiącach sie za klimatyzowałam.

Gość dodaje nowy temat
No właśnie najgorsze, że ja nie wiem o czym z nimi gadać, bo to ludzie po 40 -tce w większości poza tym zżyci ze sobą, znający się od naprawde wielu, wielu lat ! :o Nie wiem czy kiedykolwiek się tam "wkupię".

Gość MARTA658
nie było łatwo. na początku nasze rozmowy były tylko o tym co trzeba zrobić itp. a teraz np z jednym znalazłam wspólny temat ( i często mnie tym męczy) ale lepsze to niż nic. zaś z drugim tak ogolnie co tam itp. a z resztą nie gadam, chyba ze coś odnośnie pracy

Gość dodaje nowy temat
Marta, a nie czujesz sie glupio ? No nie wiem, ze jestes postrzegana jako jakas odizolowana, nieotwarta czy cos w tym stylu ?

Gość aż zmarznę
wtedy wychodzę do nieklimatyzowanego pomieszczenia :P

Gość MARTA658
czasem tak...ale no co ja mogę wśród tylu facetów. mają swoje tematy...ja się na tym nie znam to co będę się wtrącać. na początku się tym przejmowałam a teraz mi to wisi. to jest tylko praca! a ważniejsi są moi znajomi z którymi mogę porozmawiać na wspólne tematy.

Gość dodaje nowy temat
No wiadomo, ja tez przeciez mam znajomych z ktorymi sie widuje i czuje sie bardzo swobodnie. Jednak doprowadza mnie do szalu ta sytuacja w pracy bo jestem tam nowa, kazdy na mnie zerka, no ale oni czuja sie tam juz jak w domu, pelen luz i swoboda, a ja sama w towarzystwie 40-latkow ;).

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość jyhhhhh

Gość Głupia i stara
to zależy jak długo mam przebywać w tym towarzystwie

ja mam prace od 3 miesiecy i dopiero zaczynam sie otwierac.. do tej pory pracowalam i malo gadalam, oprocz z jedna polka co ma 36 lat no ale spoko babka, ogolnie dobrze sie dogaduje z doroslymi ludzmi, czasem lepiej niz z mlodymi. no i dodam ze pracuje w anglii z samymi angolami oprocz tej jednej polki.. no ale teraz zaczyna byc lepiej.. moze tak za miesiac juz bede miala z kazdym o czym pogadac..

Gość u mnie zmiana
miejsca zamieszkania miała miejsce 10 lat temu do tej pory nie zaklimatyzowałam się.