Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka asabina

czy mozna zajśc w ciąze gdy?????? -prosze tylko o powazne odpowiedzi

Polecane posty

Gość taka asabina

witam , mam takie pytanie , 17 lutego dostałam okres , natomiast 21 lutego uprawiałam sex i troche wytrysku było do srodka a reszta na zewnatrz .. (miałam jeszcze okres), końcówke okresu mialam 22 lutego okres mój trwa 7 dni , cykl trwa 31 dni jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze podczas okresu ? czy mozliwe ze zaszłam w ciaze ??? z gory dziękuje za odpowiedzi

Gość taka asabina
dodam ze sie niezabezpieczam

Gość milenaa19
A czy wiesz do czego służą prezerwatywy ?

Gość dla chcącego nic trudnego
szansa zawsze jest :P ale raczej jak szóstka w totka :P

spuścił się "trochę" do środka....wystarczy :o gratuluję "fasolinki", a jeśli jakimś cudem nie zaszłaś może zacznijcie używać prezerwatyw(to taka subtelna sugestia)

Gość taka asabina
tak wiem od czego sa gumki , ale akurat niemielismy bo wczesniej zużyliśmy . a to była noc lezelismy w łóżku , poniosło nas ......, komentarze tutaj nic niepomoga , zadałam pytanie czy jest mozliwosc w moim przypadku zajscia w ciaze i prosze o odpowiedzi adekwatne do danego pytania i tematu mam nadzieje ze nie zajde w ciaze , świat by sie niezawalił gdybym jednak była , ale wolimy jeszcze poczekac z dzieckiem

Gość olga1005
A ja dodam, że prezerwatywy można kupić już od 2 zł ( widocznie to dla niektórych za dużo ). Oczywiście takich nie polecam. Ludzie paczka dobrych prezerwatyw jest za 8 zł. To aż tak dużo ?

Gość taka asabina
ale z tego co wiem plemniki zyją 3-4 dni w drogach rodnych kobiety , a żeby mogło dojsc do zaplodnienia to w moim przypadku musiały by one przezyc jeszcze 8 dni , bo za około 8-9 dni mam owulacje , więc sie tak zastanawiam czy one zdołają tyle przezyć ????

Gość taka asabina
olga1005 " A ja dodam, że prezerwatywy można kupić już od 2 zł ( widocznie to dla niektórych za dużo ). Oczywiście takich nie polecam. Ludzie paczka dobrych prezerwatyw jest za 8 zł. To aż tak dużo ?" alez słońce , ja to doskonale wiem ile kosztuja gumki i do czego służa , ja zadałam pytanie czy podczas okresu mozna zajsc przy cyklach 31-dniowych a tu mi wyskakujecie z pytaniami " czy wiesz od czego i po ile prezerwatywy.." WIEM!!!! :) akurat tak sie stało ze zuzylismy wczesniej gumki bo wczesniej tez sie kochalismy (podczas okresu, w tym samym dniu" ale w nocy nas poniosło niemoglismy sie powstrzymac ...

Gość AskaaaAaa
seks bez zabezpieczenia = mozliwa ciaza.

Gość agatkaka1984
nie zajdziesz w ciaze , bo plemniki nieprzezyja tyle czasu do owulacji , nie masz sie czego bac i nie stresuj sie bo okres ci sie opozni

Gość olga1005
To nie było napisane złośliwie, a prawdopodobieństwo ciąży jest zawsze. Podczas okresu także można zajść w ciążę, oczywiście że szanse są mniejsze, ale zawsze jest taka możliwość :)

Gość taka asabina
agatkaka - dzięki za odp..., myslisz ze jednak nie zajde? mój chłopak tez tak twierdzi , przeciez plemniki zyja max 4 dni w drogach rodnych kobiety , a ja dopiero za 8 dni mam owulacje i cykle bardzo regularne i owulacje tez regularnie ale z drugiej strony gdybym nawet zaszła w ciaze to tragedii by nie było , jestesmy zaręczeni .. czas pokaze , poczekam do okresu

Gość taka asabina
antybiotyk na miłosc - ok , mój facet tez tak mysli .. Olga1005-- ok :) mam nadzieje ze nie zajde w ciaze , a czy znasz taki przypadek ze jakas laska wpadła jak miala okres jeszcze ????

kochana nie martw sie na zapas.. ja znam przypadki takei ze własnie niektorzy kochaja sie bez zabezpieczenia w czasie okresu i nie zachodza w ciaze.. nie martw sie naparwde szansa jest bardzo mała.

Gość ouii
a w jakim wieku jesteście?

Gość taka asabina
antybiotyk na miłośc - ok dziekuje za słowa otuchy , mam andzieje ze nie bede w ciazy , ale pocieszam sie faktem ze plemniki nie mogą przezyc jeszcze 8 dni , przeciez zyją max do 4 dni (w odpowiednich warunkach)

Gość taka asabina
ja mam 19 lat a mój ma 22 i narazie nieplanujemy potomstwa

Gość taka asabina
antybiotyk na miłośc - tez tak mysle , ale zawsze jest te kilka % niepewnosci ...

Gość olga1005
Czytałam o takich przypadkach, bo np. owulacja była wcześniej i ginekolog to potwierdził. A czy komuś przytrafiło się to wśród znajomych to nie wiem. Koleżanka zaszła tydzień po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych bo myślała, że jeszcze ją chronią hormony. Różnie to bywa.

Nie martw sie bo naprawde okres Ci sie spozni:) a tak na powaznie mozna zajsc w ciaze w czasie okresu ale tylko przy krotkim cyklu,owulacja zawsze nastepuje 14 dni przed nastepna miesiaczka a wiec im cykl dluzszy tym czas miedzy pierwszym dniem miesiaczki a owulacja dluzszy tylko ze nigdy tak naprawde nie wiemy kiedy dokladnie dostaniemy nastepny okres ale w twoim przypadku to raczej znikoma szansa chociaz wiadomo ze jak sie wspolzyje to szansa na ciaze zawsze jest:))pozdrawiam

Gość domi8
ja znam taki przypadek,moja ciocia. Jej maz czesto wyjezdzal w delegacje,niewidzieli sie 2 miesiace,akurat w tym dniu dostala okres co wujek wrucil do domu,no i niemogli sie powstrzymac.niezabezpieczyli sie bo poco jak okres jest.To bylo dawno bo ich syn ma teraz 15 lat,a wiec natura lubi platac figle.

Gość taka asabina
no tak , czasem organizm płata takie figle ze nawet o tym niewiemy , wiem ze owulka moze byc wczesniej i moze byc tak samo opózniona , mimo ze do tej pory owulacje , tak samo jak okres mialam regularnie , sprawdzam to nie na podstawie kalendarzyka ale na podstawie obserwacji sluzu mam nadzieje ze w marcu tez owulka bedzie prawidłowo w czasie .

Gość taka asabina
dlatego troszke sie stresuje tym ..

Gość //beata
ja tez mialam kiedys taką samą sytuacje ale nie byłam w ciazy , ty tez nie bedziesz :)

Gość taka asabina
beata no mam nadzieje

Gość olga1005
taka asabina a nie chcesz stosować tabletek antykoncepcyjnych ?

Gość taka asabina
brałam tabletki ale wymiotowałam bardzo , brałam dwa rodzaje , lekarz powiedzial ze od czasu do zcasu nalezaloby skontrolowac poziom hormonów ale narazie ich niebrac , dac se spokój :(