Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna brunetka

Jaka sukienka????

Polecane posty

Gość taka jedna brunetka

Czy mogę wybrać się na ślub i wesele koleżanki w czarnej sukience? Czy raczej taki kolor nie odpowiada na taką okazję? Proszę o poradę.

Gość taka jedna brunetka
up up

Gość jhbvg ccv
hmmm zalezy jaka ta sukienka ale w sumie czarny jest zawsze ok

Gość kasia2020
Pewnie, że możesz :) Do tego srebrna biżuteria, buty w kolorze fuksji i czarna kopertówka

Gość taka jedna brunetka
To świetnie, bo już sie martwiłam że może taka sukienka raczej na bale karnawałowe :)

Gość kasia2020
To jaki ona ma krój, skoro twierdziłaś, ze nadaje się na bal karnawałowy? Moze zapodasz jąkas fotkę?

Gość kunegunda_
Dziewczyny, założyłam topik na "ślubnym" bo wydawało mi się w temacie. Ale zero odezwu, więc może tutaj mi ktoś pomoże... Kopiuję treść tamtego posta wiec: Cóż...przyjaciółka mnie "wyróżniła" i zostałam poproszona o świadkowanie. Bardzo mi miło i cieszę się całą sytuacją. jest tylko jedna rzecz, która mi spać po nocach nie daje - sukienka... Ślub tuż, tuż, a ja nadal nei mam co na siebie włożyć! Przy okazji wybierania sukni slubnej dla panny młodej rzucałam okiem na kreacje wieczorowe. Ale to była jakaś jedna wielka tragedia. Jestem załamana, bo nic, absolutnie NIC mi się nie podoba! ;(;(;( Ratunkuuuu...! Może jesteście w stanie coś zaproponowac?? Jakieś linki... Ja jestem raczej wysoka i "normalnej" budowy,biust 70E. Panna młoda podobnie, no i ma sukienkę o fasonie "syreny" - więc nie może byc bardziej "rozłozysta" niż jej... Dzięki z góry za wszelką pomoc! ;)

Gość kunegunda_
A co do autorki: ja byłam w czarnej sukience kiedyś (i nei ja jedna zresztą), do tego miałam czerwone (nooo, może bardziej bordowe) dodatki i było git ;) Z tym że moja kumpela, panna młoda nie robiła żadnych fochów o kolor kiecki, ale wiem, że się to zdarza, że sobie młode czarnych nie życzą. Dla mnie osobiście to głupota, no ale każdy ma swoje zdanie ;)

Gość taka jedna brunetka
Myślałam, że karnawałowa bo czarny to taki bardziej mi się kojarzy z takimi balami ;) A moja sukienka to taka mała czarna. Tzn mam 3 sukienki i każda czarna, a nie chce kupować jakiejś nowej bo to bez sensu na jedna okazję skoro 3 inne wiszą w szafie. No i zapytałam bo kiedyś byłam na przyjęciu weselnym u znajomej i byłam w szarej sukience to usłyszałam potem od innej znajomej, że ja to raczej na pogrzeb się ubrałam. Stąd moje wątpliwości.

Gość taka jedna brunetka
Ale wiadomo różni ludzie różne gusta :)

Gość BeatRYCZE...
czarna sukienka+ dodatki-kolorowy szal buty i jest ok

Gość taka jedna brunetka
A co do świadkowej to wydaje mi się, że sukienka powinna być w jasnych odcieniach, no i oczywiście coś skromniejszego od sukni panny młodej ;)

Gość taka jedna brunetka
A właśnie co do butów, to inne niż czarne? Osobiście mi nabardziej odpowiadają czarne, nie próbowałam innych kolorów butów do czarnej sukienki, jakoś w wyobraźni mi się to gryzie. Ewentualnie czerwone albo bordowe.

Gość kasia2020
kunegunda_ jaki rozmiar nosisz? wchodzi w grę allegro?

Gość kunegunda_
38/40 -to zależy ;) Pewnie, że wchodzi w grę ;)

Gość kasia2020
A że tak zapytam co chcesz suknię długa- może balową czy taką do kolana?

Gość kasia2020
taka jedna brunetka >> Buty raczej w innym kolorze. Czerwone są ok, chociaż ja raczej wybrałabym coś w tym stylu: http://bucikowo.pl/p/pl/1081/fah+lina01+blue.html Albo coś takiego: http://bucikowo.pl/p/pl/1234/am+marno09+gray+blue+38.html http://www.allegro.pl/item566408581_satynowe_cialowo_brzoskwiniowe_buciki_lux_39.html http://www.allegro.pl/item557866807_nowosc_sexi_paris_hilton_37_usa_pewter.html Z tego co widzę, to małe czarne na weselach się zdarzają. Ważne tylko, żeby nie przesadzić z ilością czerni. Byłam kiedyś na weselu, gdzie siostra panny młodej miała na sobie czarną prostą sukienkę, czarne rajstopy + czarne buty. Efekt był niestety taki, że wyglądała jak narzeczona drakuli:p Ale nie zauważyłam, żeby wywołało to jakieś oburzenie. Już większą sensację (przynajmniej u jednej osoby:p ) wywołał fakt, że nie założyłam rajstop (miałam sandałki) ;) Jak widać ile osób tyle opinii na temat dress codu;)

Gość taka jedna brunetka
No ja to chyba zdecyduję się jednak na czarne buty :) Jakieś srebrne dodatki i będzie ok. No i myślę, że srebrna kopertówka. Myślicie, że też będzie pasowało? No i oczywiście coś na górę, tylko tu chyba juz nic czarnego, chyba że czarne bolerko, albo może szare? No i mam kolejny kłopot ;)

Gość z tego wychodzi
że i tak będziesz wyglądać trochę jak na pogrzebie. Przecież większość czasu i tak będziesz się pokazywać bez żakietu i bez tej srebrnej torebki. A srebrna biżuteria to klasyka i raczej nie dodaje wiele koloru. Jak chcesz, mnie raczej razi gdy ktoś odstawia się na czarno na wesele. To przecież radosny dzień a jest cała masa innych kolorów.

Gość rodzynkaWserniku
wydaje mi się, że są sukienki, które mimo czerni nie sprawiają żałobnego wrażenia. Sekret tkwi w fasonie, a nie w kolorze ;) Dodatki mogą także wiele zmienić, dlatego moim zdaniem możesz iść w czarnej sukience na wesele. Mi się takie czarne podobają: http://www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=416 http://www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=559 http://www.allegro.pl/item555222121_victoria_s_secret_sukienka_mala_czarna_rewelacja_m.html http://www.cogdziezaile.pl/index.php?p=11615

Gość bhsikjdiowjdi
Brunetka, a jaki krój ma Twoja sukienka?

Gość taka jedna brunetka
Jedna to bombka z różyczką przy dekolcie, druga to tzw hiszpanka, a trzecia wycięta u dołu wycięta w rożek przy lewej nodze a z tyłu prosta ( od pasa w dół kokardka ściągająca ten rożek). Nie wiem czy tą trzecią dobrze opisałam, czy da się to wyobrazić :) No i wszystkie czarne do kolan :)

Gość taka jedna brunetka
z tego wychodzi ---> ale przecież tak jak dziewczyny tu piszą to zależy od kroju sukienki, także nie każda musi wyglądać na żałobną ;)

Gość nie wypada isc w białej lub w
czarnej

Moim zdaniem czasy, kiedy na ślub chodziło się w kolorowych kieckach juz przeminęły. Zawsze przyjęcia weselne kojarzyły mi się z balem przebierańców przez te kolorowe kreacje. Teraz każdy dąży do tego żeby być eleganckim. Ja na wesele mojej znajomej załóożyłam czarną sukienkę, a żeby złamać ponury kolor dobrałam do tego srebrne bolerko i szpilki. Jak nie macie pomysłu co włożyć np. na ślub, to zajrzyjcie na moda.pl - mają mnóstwo ciekawych kreacji dla każdego.

Moim zdaniem czasy, kiedy na ślub chodziło się w kolorowych kieckach juz przeminęły. Zawsze przyjęcia weselne kojarzyły mi się z balem przebierańców przez te kolorowe kreacje. Teraz każdy dąży do tego żeby być eleganckim. Ja na wesele mojej znajomej załóożyłam czarną sukienkę, a żeby złamać ponury kolor dobrałam do tego srebrne bolerko i szpilki. Jak nie macie pomysłu co włożyć np. na ślub, to zajrzyjcie na moda.pl - mają mnóstwo ciekawych kreacji dla każdego.