Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drzastina

Tabletki YAZ

Polecane posty

Gość Drzastina

Niedawno zaczęłam stosować lek YAZ. I uważam że jest ok. W sumie są to moje pierwsze tabletki i za bardzo się nie znam na nich ;) Ale te dał mi mój ginekolog. Próbkę za darmo dostałam. Przestałam mieć bolesne miesiączki i nie leci ze mnie jak z kranu. Wkurzają mnie te plamienia, ale przecież kiedys znikną ;) Chciałabym się dowiedzieć o wasze opinie o nim.

Gość karolina89
hej:) tez stosuje tabletki yaz. zaczelam sie martwic, bo mimo ze biore je od 2 tygodni, dalej plamie jak w ostatnich dniach miesiaczki. czy to sa skutki uboczne ktore przejda?

Gość Drzastina
Byłam wczoraj u mojego ginekologa i powiedziałam mu o tych plamieniach i Heniek mi powiedział, że jest to normalne. Bo biorę tabletki pierwszy raz w życiu i mój organizm się do nich przyzwyczaja. Czy cos w ten deseń ;)

Gość _lampart_
Drzastina a ile może trwać to plamienie?? Ja też stosuje te tabletki i jakoś nie odczuwam żadnych pozytywnym wpływów na mój organizm. I również plamie cały czas:/(już ponad 2 tydzień) a do tego bóle głowy i libido poniżej dotychczasowego ;P .To ile niby ma się ten organizm przyzwyczajać do tych tabletek?? Bo jak jakieś 2 mies, to według mnie mija się z celem ich stosowanie ;||

Gość Drzastina
U mnie trwało mniej więcej miesiąc. Teraz pod koniec drugiego opakowania też mam bardzo skąpe plamienia.

A ja zaczynam od przyszłego tygodnia brać Yaz...Najbardziej mnie załamuje cena...48zł:(. Chyba poproszę o coś tańszego...

www.doz.pl dziewczyny tam zamawiają tabletki anty i są dostarczane do apteki która ma z nimi podpisane w ciągu dwóch dni za darmo. Yaz kosztuje tam 39 zł albo kupisz w takiej samej cenie w tej aptece jak masz ją u siebie w mieście.

Gość Justyśka...........
Ja też je biorę. Myślę, że to jedne z lepszych ;)

Gość MALENKA9
Hej dziewczyny ;) ja biore tabletki YAZ od 3 tygodni ;) i poki co jestem z nich zadowolona ;] Zadnych powazniejszych objawow ani akutków nie widac :D Procz bolu piersi, ale nie jest ten bol taki mocny wiec da sie wytrzymac :)) ale wiadomo organizm sie przyzwyczaja wiec jakos przebolec trzeba ;) w Czewie kosztuje mnie to 39zł ;) nie jest tragicznie.. ;] hmm zaufałam ulotce i po 9-tym dniu zaczelam wspolzycie bez zadnego innego zabezpieczenia :) biore je regularnie, zadnej nie zapomnialam wiec mysle ze zadzialaly ;) plamienia imalam przez 3 dni gora 4 ;) i od tamtej pory wszystko jest wporzadku ;)) Pozdrawiam

Gość bepower
tabletki swietne choc pierwsye w moim zyciu. biore je juz 3 miesiac dzieki nim schudlam i to duzooo

Gość MALENKA9
Hje dziewczyny mam takie pytanie, mianowicie wczoraj wzielam pierwsza tabletke Placebo i dzis lub jutro powinien pojawic sie okres, jesli dzis sie nie pojawi to moge wspolzyc z chlopakiem?? ochrona chyba nie jest zmniejszona prawda?? :) prosze o odpowiedz Pozdrawiam ;)

W CZęstochowie w aptece przed "Desą" ( sklep z antykami) w II Aleji tabletki Yaz kosztują 35,90 ;] Taniej już chyba nigdzie nie ma.

W CZęstochowie w aptece przed "Desą" ( sklep z antykami) w II Aleji tabletki Yaz kosztują 35,90 ;] Taniej już chyba nigdzie nie ma.

Gość kalakala
MALENKA9, mi przy pierwszym opakowaniu okres pojawił się przy 3 białej tabletce, więc nie ma problemu;) jeśli czujesz się na siłach ;) początkowo 2 tygodniowe rozdrażnienie, libido = 0 i plamienia, a teraz ciągła ochota na sex ;) i zero skutków ubocznych ;)

Gość co do skutków ubocznych
to może się wypowiedz dopiero po roku-dwóch stosowania, albo po odstawieniu

Gość yazuwwa
witam. wczoraj (niedziela 18 kw.) zaczelam brac yaz- to moje pierwsze w zyicu tabletki anty... ale mam takie pytanie. poniewaz dzisiaj rozstalam sie z chlopakiem, i moje zyciu seksualne teraz bedzie 'zatrzymane' to czy moge odstawic tabletki tak poprostu... np. po kilku wybranych... jak narazie wzielam dwie i czuje sie ok, okres troche slaby jak na drugi dzien tylko... np. jesli odstawie po 5 albo po 7 tabsach... coo sie z tym wiaze... pomozcie... boo nie mam zielonego pojecia w tych sprawach... dziekuje z gory za madre odp... pozdrawiam...

Gość asiakk
ja brałam już kiedyś tabletki (novynette) były to starsze tabletki, po których nie miałam żadnych skutków ubocznych, żadnych. brałam je około pół roku. teraz od miesiąca stosuję yaz i trochę panikuję, ponieważ mam plamienia (które nie występowały przy poprzednich tabletkach) oraz znacząco urosły mi piersi (co mi akurat nie jest na rękę biorąc pod uwagę, że jestem dość szczupła i drobna, a biust obfity miałam już przed stosowaniem tabletek). no ale przede wszystkim mam nadzieję, że niedługo plamienia ustąpią ^^

Gość mysz
własnie koncze 3 opakowanie;) nie przytyłam za to piersi mi urosły;) okres mam regularnie, chociaz bole nie ustapiły... niestety sa tez minusy a mianowicie spadek libido i suchosc pochwy, chetnie odpowiem na pytania dziewczyn poczatkujacych;)

Gość paulajla2
witam biore yaz od 3miesiecy plamienia byly przez 1 miesiac u mnie to w sumie normalka wczesniej bralam cilest i logest i bylo tak samo. skutki uboczne : powiekszone piersi co akurat mnie cieszy, niestety okres dalej obfity a celem tych tabletek mialo byc zredukowanie go do minimum, byc moze organizm sie jeszcze przyzwyczaja. W WArszawie cena 50zl w aptece syrenka 37zl. Pozdrawiam

Hej. Ja biorę te tabletki od 1,5 miesiąca. Pierwszą tabletkę przyjmuje się w 1 dzień okresu i bierze aż do skończenia opakowania 24 tabletki z hormonami i 4 bez hormonów w sumie 28 czyli tyle ile trwa cykl. Przez te 4 dni w których bierze się tabletki bez hormonów ma przyjść okres ( są one po to aby nie pomylić kiedy powinno sie wziąść kolejną po okresie) podsumowując cały czas zażywasz tabletki bez żadnego dnia przerwy i wtedy napewno o żadniej nie zapomnisz ani się nie pomylisz kiedy powinnać wziąć kolejną. Jak na mnie działa ten lek? Przez okres pierwszego opaakowania cały czas plamiłam, a odkąd zażywam 2 opak nie mam już plamień, wszystko ok, libido w normie, waga też, żadnych skutków ubocznych. W ulotce pisze że podczas stosowania tych tabletek nie wolno palić (w sumie jak w każdej doustnej antykoncepcji) ja pale 0koło 3 papierosów dziennie i jak narzazie nic mi nie dolega, wcześniej brałam cilest nie miałam żadnych plamień od pierwszej tabletki było ok. Osobiście uważam że YAZ jest lepsze bo przy cileście nigdy nie wiedziałam kiedy po okresie mam wziąć kolejną tabletkę. Pozdrawiam i polecam YAZ

Gość Tymbarkowa mama
Hej dziewczyny ja tez mam już drugie pdejście do tych tabletek. Tzn.pierwszy raz jak wzięłam pierwszą tab. to zaczęło mi się dziwnie dziać-palpitacje serca,drgawki,uczucie niepokoju-więc odstawiłam ale wczoraj wzięłam po raz drugi bo lekarz powiedział,że na te moje "ustrojstwa" nie mają wpływu tab anty tylko stres. Reasumując wzięłam wczoraj i nic mi nie było:) Wcześniej brałam Mikrogynon21 (czy jakoś tak) ale przez te tab w ogóle nie chciało mi się kochać,mało co moje małżeństwo się nie rozpadło... uff na szczęście skończyłam z nimi:) Ponoć to są tab dla kobiet po 40-stce.

Gość Kleo24
Witam, mam do sprzedania dwa opakowania tabletek Yaz po 35zl za opakowanie. Prosze o kontakt na maila justynabalcer@op.pl

Gość noiretblanc
Witam, sprzedam tabletki YAZ (2 opakowania) za 60 zł. Kontakt: noiretblanc19@gmail.com

Gość mola_rze
Mam do sprzedania 2 opakowania tabletek Yaz ( 45 zł / op ). Proszę pisać na meila: martatbg5@poczta.onet.pl

sprzedam 1 opakowanie yaz-zafoliowane z apteki kontakt: ola020591@gmail.com

Gość PV
Hej, mam do sprzedania 1 opakowanie YAZ w folii nieodpieczętowane :) Cena 33 zł z ewentualną przesyłka lub 30 zł dla dziewczyn z okolicy Warszawy lub bezpośrednio Warszawy, przekażę osobiście. Kontakt: sulkowska.p@o2.pl

POSIADAM 3 OPAKOWANIA YAZ CHĘTNIE ODSPRZEDAM A JESZCZE CHĘTNIEJ WYMIENIE NA CILEST. WAZNOSC 09.2014 MOZLIWY ODBIOR OSOBISTY W OKOLICACH RZESZOWA BĄDŹ WYSYLKA ZA POBRANIEM. CENA 40 ZŁ OPAKOWANIE. WIECEJ INFO NA bem-ewa@wp.pl