Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhh..onanana

o jedna tabletke za duzo co robic?

Polecane posty

Gość ehhhh..onanana

witanm. mam taki problem. Wzielam o jeda tabletke za duzo, tzn zamiast 21 tabletek, aj wczoraj wzielam 22ga. I nie wiem za bardzo co teraz zrobic. nie chcialabym kontynuowac tego nast. opakowania, Pytam sie tutaj, moze ktos mial podobna sytuacje, dowiadywal sie jak to jest z zabezpieczeniem. Ja nie mam za bardzo mozliwosci isc terraz do lekarza, jestem za granica. Myslalam, zeby teraz po tych 22 tablertkach zrobic sobie 7 dniowa przerwe i brac nastepne opakowanie 20 tabletek..tylko nie wiem, czy w tym wypadku ryzyko zajscia w ciaze nie jest b. duze..co Wy o tym myslicie? Prosze o rady? Jak Wy zrobilybyscie na moim miejscu? Pozdrawiam

Gość no to recesja ci nie grozi
ale chyba celowo to zrobiłaś, bo o pomyłce to raczej mowy nie ma, bo w opakowaniu jest 21... Skoro celowo, to weź całe opakowanie drugie do końca, albo zrób przerwę 7 dniową i następne 21. Opcji 20 nie ma... chyba, że chcesz zaliczyć wpadkę i dziwić się, że przecież brałaś tabletki

Gość ehhhh..onanana
:)nie no, wpadki bym bnie chciala, a gdyby po czyms taskim sie zdarzyla, to nie mialabymsie co dziwic..dflatego pytam. Wiec chyba rzeczywiscie wezme juz to cale opakowanie do konca...albo ew. nast. 21 tabletek. dzieki za rade piszesz,ze nie ma mowy o 20 tabletkach. czyli to jest tsk,ze mozna zrobic krotsza przerwe ,nie 7 dniowa, jest to mniej "niebezpieczne" niz nie wziecie jakiejs tabletki? Bo pamietyam rozne dyskusje na ten temat o skacania przerwy, i teraz nie pamietam, jakie byly tego swnioski:D a najlepei jto brac wszystko zgodnei z zaleceniami : / pozdrawiam. milego dnia

dlaczego uważasz ,że opcji 20 dni nie ma? w przypadku pominięcia lub zagubienia tabletki bierze się ostatnią tym samym skraca się branie tabletek do 20 dni tak jest nawet w ulotce. Faktycznie weż drugie opakowanie do końca

dlaczego uważasz ,że opcji 20 dni nie ma? w przypadku pominięcia lub zagubienia tabletki bierze się ostatnią tym samym skraca się branie tabletek do 20 dni tak jest nawet w ulotce. Faktycznie weż drugie opakowanie do końca

Dokładnie ja kiedys też zgubiłam jedną tabletkę z opakowania i poszłam do lekarza się zapytac jak z zabezpieczeniem i powiedział że nawet jakbym 2 zgubiła to wszystko ok tylko żeby się to za często nie powtarzało. Nawet na ulotce jest tak informacja. Wszystko zalezy więc od ciebie albo bierz od razu następne opakowanie albo zrób 7 dniową przerwę