Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosimooo

Kopenhaska START 25.02.2009

Polecane posty

Gość kokosimooo
juliet- ahh kurcze ja myslalam, ze Ty jutro masz 5. dzien! pomylilo mi sie jakos. sorrki. No to jutro masz 3. dzien.. kurde.. torche malo jedzenia jest akurat jutro...

no trudno.. jutro tez mam trening... hihi... ale hip hop to najwyzej bd sie oszczedzac... ehh... a jaka ryba bo wysylam mame do sklepu???

Gość kokosimooo
najlepiej filet z soli lub caly pstrąg! Tak polecaja w oryginalnej kopenhaskiej

Gość Ramka z Obrazka
juliet - taka jaka lubisz, ja polecam dorsza

może być wędzony łosoś?? ^^ pewnie nie.. ale ja to kochamm z cytryyynkąą mmmmmm

Gość Ramka z Obrazka
jak lubisz łososia to sobie zjedz łososia:)

ramka z obrazka - a co to ten \"vitaral\"??Pierwszy raz o nim slysze :) Po ile on jest i ile tabl w opakowaniu?I czy ktos wie czy w Irlandii sa one dostepne?Narazie lece z dzieciaczkami na spacerek..ale pozniej zajrze zeby zobaczyc czy ktos odpowiedzial ;)

Gość Ramka z Obrazka
ryby maja to do siebie, że najlepsze sa te tłuste bo maja najwiecej NKT

Gość Ramka z Obrazka
wędzony może być - hmm edzony to wcale nie bomba kaloryczna, a inny sposob jego przygotowania, poprostu wędzi sie w gorącym dymie.. i to wszystko.. bez tłuszczu bez dodatkow.. z zachowaniem wszystkich NKT:D

Gość Ramka z Obrazka
nie musi byc vitaral,idź do apteki i popros o jakis preperat witaminowy.

czyli zamiast tej "chudej ryby" moge te plasterki wędzonego łososia?? polane cytryną??

Gość Ramka z Obrazka
http://www.kuchnia.agnet.pl/wedzar.html tutaj masz jak się wędzi.. porównaj sobie to do tego co zrobisz z ta sama ryba jak kupisz surową i zdecyduj:) wg. mnie to nawet zdrowsze niż przygotowanie na patelni:)

no ja mam takie kupione już cieniutkie pomarańczowe napisane łosoś wędzony :D:D hehe jest ok?

Gość Ramka z Obrazka
wg. mnie bez różnicy, a w tej dość malo przyjemnej i restrykcyjnej diecie zjesz cos co lubisz:D i bedziesz to mogla zabrac do szkoly:D

Gość Ramka z Obrazka
jak tak napisane to chyba wędzony? nie?

Gość Ramka z Obrazka
wiec, bierz sie za tego łososia jutro i smacznego:)

Gość kokosimooo
ja mam nieco inne zdanie na ten temat... jezeli ktos sie decyduje na kopenhaska musi wziac pod uwage, ze ta dieta polega wlasnie na tym, ze je sie tylko to, co w niej podaja. jezeli ktos nie jest w stanie tego przebrnac to nie widze powodow, dla ktorych ma sie meczyc- niech korzysta z diet 1000kcal, south beach itd. w ktorych sam sobie ebdzie komponowal posilki i jadl to na co ma ochote. Losos jest ryba zdrowa ale tlusta. Niestety. Uwielbiam lososia i tez z niego w tej diecie zrezygnowalam, sprawdzilam w tabeli kalorycznej i o to jak to sie prezentuje: łosoś - 202 kcal/100g, 25g tłuszczu sola - 83 kcal/100g, 1,4g tłuszczu pstrąg- 96 kcal/100g, 2,1g tłuszczu Naprawde nie jestem jakas maniaczka, ale ta dieta trwa tylko 13 dni, 13 trudnych dni ale to tylko 13 dni i tylko wtedy mozna na niej schudnac jesli przestrzega sie tego, co podaja autorzy diety. Ale to moje zdanie i szanuje takze Wasze. Ja wlasnie zjadlam upieczonego, aromatycznego, gorącego pstrąga i nie zamienilabym go na zimne plastry lososia w zyciu. ale kazdemu to co lubi :) Juliet- ale Ty rybke masz dopiero za 3 dni, tak?

jak ktos nie bedzie przestrzegal diety dokladnie to nie widze powodu dla ktorych mialby sie wogole meczyc 13 dni..bo i tak zadziwijacych efektow nie bedzie.. To urywek ze strony o kopenhaskiej : \"Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeśli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że po 13 dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata. Jeżeli dietę przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg). Kurację przeprowadza się 13 dni i ani jeden dzień więcej ani mniej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycze albo żujesz gumę do zucia, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, możesz ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż po roku. Zaleca się jednak, aby kurację powtórzyć po 2 latach (jeśli to potrzebne). Ze względu na długość kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się upewnić czy w tym czasie nie jesteśmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy inne przyjęcie.\"

i tak już zmienilam lunch z obiadem dzisiaj czyli powinnam przerwac kuracje.. jak zjem lososia nic mi sie nie stanie ja te kalorie spalam na treningach trzy krotnie wiec niesądze żeby przytyć lub mniej schudnąć czy cos takiego

pozatym widzicie dziewczyne na 20 minutowej przerwie jedzącą rybe?? no bo ja nie.. a takto łososia sobie wedzonego moge powcinać

Gość domi8
ja wlasnie zjadlam kolacje,ale mnie dzis ciagnelo do slodkiego dobrze ze niebylo mnie w domu.Ja mam takie fale goraca,az czolo mam spocone i dzis bylo mi slabo strasznie .I tak dziwnie mi zimno w zoladku bylo ale po obiedzie przeszlo.Jutro mam malo jedzenia ale jakos dam rade.

Gość kokosimooo
juliet to przejdz na inna diete niz kopenhaska, bo i tak nie robisz kopenhaskiej skoro jesz lososia. o to mi chodzi- to juz nie jest kopenhaska to co Ty robisz. A lunch i obiad mozna zamieniac ze soba, czytaj uwaznie, wiec to, ze zamienilas (ja tez juz 2 razy zamienialam) nie oznacza, ze przerwalas diete.

Gość kokosimooo
domi super :) ten 5. dzien, na ktorym ja teraz jestem jest ekstra! zero glodu, warto do niego wytrwac :) jak przetrwalas dzisiaj to jutro tym bardziej dasz rade! powodzenia :)

babka mowila ze zamienic mozna tylko raz sądze ze to akurat byla prawda jest tam gdzies na forum napisanym zdrowadieta czy cos takiego strona 465.. pozatym nawet jak to nie kopenchaska to te same efekty

Gość Ramka z Obrazka
katie - hehe a przeczytaj to pisałam od 2 strony :D jestem 2 lata po kopenhaskiej-nie przystrzegalam jej, schudlam 5-6kg nie miałam jojo

Gość Ramka z Obrazka
dziewczyny nie przesadzajcie z tą restrykcją. juliet jak zjesz łososia możesz dalej kontynuować diete.

Gość Ramka z Obrazka
kokosimo, ale dlaczego łosoś jest zły? i dlaczego jesli ktoś chce strosować diete 500kcal ma stosować 1000? łosoś - jes uznawany za jeden z najdrowższych ryb. proces wędzenia jest o wiele zdrowszy, zachowuje wszystkie walory ryb.. to wszystko. przecież tą diete wymyślił sobie ktoś - dla dietetyka idiota niemal. przestrzeganie wiże się tylko z tym aby mieć orientacje nad tym co się je.