Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jala

dzieci w holandii!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość natalia nasia
właśnie wiem ze powinna tylko jesteśmy tu dopiero od dwóch tyg,załatwiamy tutaj meldunek,i nie znam języka nikogo tutaj, wiec nie ma mi kto pomóc z przedszkolem,

Gość gość deventer
Witam jest ktoś z okolic Deventer?? Planuje wyjazd z córką ( 4latka ) na stałe do nl... jak tam wygląda przedszkole darmowe , płatne ?? Zadam takie pytanie dla osób co już tam są "Czy drugi raz zdecydowały by się opuścić polske i wyjechać z dzieckiem do nl ?? " pozdrawiam

Gość nasia61
hej ja jestem od 7 tyg w Holandii,i moja corka majac 4 lata jest w pierwszej klasie,pierwsze dni byly ciężkie w szkole bo nie znamy języka holenderskiego i płakała.a już po tygodniu zaczęła chodzić zadowolona i łapać pierwsze słowa,ogólnie szkolnictwo wygląda tu inaczej,choć na tą chwile nie żałuję że postanowiliśmy tu zamieszkać.

Gość gość
7 tygodni tam mieszkasz- jeszcze nie raz zdążysz pożałować, wiem co mówię

Gość nasia61
no tylko 7 tyg,bo po 4 latach zastanawiania dołączyłam do męża z dziećmi i bynajmniej wiem teraz że spróbowałam i w przyszłości nie będę żałować tego że nie odważyłam się życia w Holandii

Gość gość
Witam chciałabym dołaczyc do męża w holandi co trzeba miec jakie dokumenty ze soba mam 2 curki jedna 7 lat druga 4 . Jak wyglada wynajecie mieszkania w holandi cenowo jak z lekarzami czy pracujac we 2 damy rade ???? Słyszalam że można sie ubiegac w holandi o mieszkanie tylkotrzeba pismo złożyć maz pracuje tam 4 lata mam dosc siedzenia w polsce chce byc razem z nim ale strasznie sie boje pomoocy