Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosankab

proszę o opinie w sprawie ew ciąży

Polecane posty

Gość kokosankab

hej, mam pytanie do bardziej znających się. 19 powinnam dostać okres a tu nic, raczej mam okresy niereugularne, tzn wachają się o 2 dnie w te lub w tamte strone. Ale mamy 25 i dalej nic!! Zawsze podczas okresu bolą mnie sutki i wychodzą mi wypryski. Niestety współżyłam bez zabezpieczenia ostatnio z moim chłopakiem i boje się, że teraz wychodzą tego skutki. Gdy pojawiły się wypryski, pomyślałam ok okres nadchodzi, 21 zaczeły mnie boleć sutki ( i zwykle na drugi dzień dostawałam okres) no ale sutki mnie pobolały, wczoraj ból ustąpił a okresu dalej nie ma. Aż boje się zrobić test, co o tym myśliscie?

niestety tu nikt lekarzem nie jest... a po co gdybac na kafe jak lepiej zrobic test i bedzie po sprawie:):) rozumiem ze nie chcesz byc w ciąży???

Gość kokosankab
nie chce, no wiem masz racje ale jak tak boje sie zrobić ten test. Oj czuje, że bede musiała płacić za skutki swojej nieuwagi

no niestety takie sa skutki ale miejmy nadzieje ze jednak nie bedziesz za te bledy placic:):) ale lepiej zrob test i czekam na wiesci:)

Gość marzenka lenka
hmmm.. nalezy zrobić test i to najlepiej z krwii w laboratorium beta hcg bo testy z apteki są wiarygodne ale beta hcg jest pewniejsza

Gość fiki miki123
Ja mam podobne obawy, otóż w 22dc współżyłam z narzeczonym dwukrotnie bez zabezpieczenia ale bez finału w środku ;), cykle mam średnio 30-33-dniowe. Mierzyłam temp. od 9dc do 23dc i wahała sie między 36,5-36,7.ale 24dc była już 37,1 i wychodzi na to, ze 23dc była owulacja. Wiem, ze głupio zrobiłam, ale myslałam, ze jestem juz po owulce, a tu 23dc pojawiły sie bóle owulacyjne :( Wychodzi na to że ta owulacja nadeszła ze sporym opóźnieniem, zwykle była w 17-18 dc. Nie pozostaje mi nic innego jak poczekać te kilka dni do terminu okresu (3.03) i przekonać się co z tego wyniknie. Czy znacie moze sytuacje podobna do mojej, w której dziewczyna zaszła w ciążę? Od razu mówię, ze jeśli byłabym w ciąży to było by bardzo dobrze, ale wolałabym jeszcze chociaż ze 3 miesiace poczekać, dopiero po ślubie:)

Gość kokosankab
Laski tak sie wystraszyłam, że poleciałam po ten test do apteki i moim oczom ukazała się piękna jedna kresa w polu BRAK CIĄŻY. Jestem happy, na przyszłość musze bardziej uważać. Dzieki za wsparcie :*

Gość fiki miki123
no to masz teraz spokojna głowę, a ja bedę się niepotrzebnie denerwować do terminu @ lub dłużej, ehhh takie życie :)

Gość dsserhhttt
korwa skad biora sie tacy pojebancy zeby spac bez gumek przynajmniej?! japierdole!! zycze ci zebys byla w ciazy i miala blizniaki!! pusta idiotka

Gość fiki miki123
bez komentarza

Gość saleminka8
Naczytałam się już tu wiele beznadziejnych tematów na temat ew ciąże,ale twój jest zastanawiajacy i nie wiadomo co doradzić,radze zrobić test-bo z objawów wyglada na ciąże,lub poprostu zachwianie gospodarki hormonalnej. Ja miałam podobnie,te wypryski itp. wypryski znikły, okres się nie pojawił ,temperatura podwyższona i test pozytywny.Ale nie twierdze,że u Cie bie będzie to samo.Chciaż ja poroniłam w późniejszym czasie :( Może stres...? strach przed ciążą-tak bywa,że przez to okres się spóźnia.

Gość saleminka8
jak nie masz regularnych to zapewne spóźni ci się ;)

Gość kokosankab
jak już pisałam, zrobiłam test i wyszło, ze nie jestem w ciąży. Ale zauważyłam, że kiedy nie stosuje anty.. hormonalnej to okres u mnie skacze jak mu się podoba, czasem spóźnia się nawet 10 dni. Czy to moze być niepokojące te różnice w cyklach?? teraz już przynajmniej spokojnie czekam na @. Udam, że nie przeczytałam tego komentarza o tym , że jestem poje***, to było żenujące =/ a gdy stosowałam tabsy to w przerwach na okres on pojawiał sie czasem 5 dnia przerwy... dziwne nie?

ja jak brałam tabletki to tez mi się pojawiał zawsze w 5 dniu przerwy okres wieć to raczej normalne