Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caaaaapri

okulary, proszę o poradę

Polecane posty

Gość caaaaapri

Witam.! jestem krotkowidzem mam wade -2. Ostatnio na Allegro wiodziałam okulary za 30 złoty. oczywiscie dobrane do mojej wady. wiem ze sa bardzo tanie, ale Pani odpowiedziała mi, ze to dlatego ze oni sa bezsposrednim doreczycielem i nie ma takiej marzy. czy takie okulary sa bezpieczne?

Gość nie radzę lepiej
idź do okulisty i to dobrego nie polecam firm, które dobierają i wykonują okulary w godzinę

Gość odradzam zdecydowanie
co z tego że wartość wady jest dostosowana skoro nie ma twojego rozstawu źrenic?

najpierw okulista i kup okulary na receptę a u takich tanich okularów oprawki lubią się bardzo łatwo zniszczyć...

Gość caaaaapri
Hmm mam ustalona wade wzroku u okulisty. Nosze okulary dobrane przez optyka teraz chcialam zmienic na cos nowego .okulary ktore teraz nosze kosztowały mnie 320 zloty.szczerze mowiac dla kaprysu zmiany na inne choc te sa ok nie mam ochoty wydawac kolejnych 300 zloty.dlatego pomyslalam o tych.

też mam wade wzroku ;p i mam -1 , -0,5 i nosze ciagle te okulary na recepte.. ale mnie kosztoway tylko 180 zł, bo mam tylko do czytania i kompa, wiec nie musze meic super oprawek. Skonsultuj się z okulitą to ci wszytsko powie czy mozesz takie mieć :) Mi takich odradzała ;]

Gość kurkaszanel
po pierwsze: kosztuje xx złotyCH. Po drugie- soczewki muszą być dobrane specjalnie dla ciebie, z odpowiednim rozstawem zrenic. jakby to nie bylo istotne, to by ci nie robili tych wszystkich badan u okulisty. a co do tych z allegro: rownie dobrze okulary możesz kupić na bazarze, sa pewnie tyle samo warte.

caaaaapri możesz też pogadać z optykiem bo jeśli wada ci się nie zmienia być może uda mu się wprawić stare szkła do nowych oprawek

Gość caaaaapri
Dziękuje za informacje:) Mam jeszcze jedno pytanie: jak sprawa ma się z soczewkami? Czy muszę robić dodatkowe badania czy recepta na okulary dotyczy też soczewek? pozdrawiam:)

Gość annia bb
po soczewkach bedziesz nosila mocniejsze okulary-rozwalaja wzrok.

Gość caaaaapri
Hej:) skorzystalam z oferty vision express i kupiłam kompletna pare okularow za 99 zloty:)