Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos sie zna

Czy okluary powinno sie dobierac o slabszej mocy??

Polecane posty

Gość ktos sie zna

mam wade -3, i lekarz powiedzial mi ze soczewki kontaktowe powinnam nosic -2,5 by oko walczylo, a jak jest z okularami?? ktos wie?

Gość zalezy jak widzisz w okularach
powinny być one dobrane przez okuliste w gabinecie. Powinnaś mieć taką moc okularów w jakich dobrze widzisz określony rząd liter na tablicy. Ta wartośc nie zawsze jest identyczna z wydrukiem komputera

Gość ktos sie zna
czyli jak dobrze widze w slabszych to moge w takich chodzic? czy zniszcze sobie wzrok?

mi zawsze jak dopbiora-to moze i widze tam te literki na tablicy ale pozniej chodze jak pijana:o nc nie widze przez kilka dni wszystko mi sie zamazuje:o maskara wiec nie wiem czy to jest dobry sposob bo pozniej mi sie oczy przyzwyczajaja do tych mocniejszych sziel a wzok mi sie wcale nie poprawia:( bo pozniej jak ide znow na wizyte to jestem znowu bardziej slepa:(

Gość zalezy jak widzisz w okularach
widocznie źle dobierasz okulary. Ja mówie że dobrze widze kiedy widze literki choc z lekkim wysiłkiem. Nigdy nie dobierałam takich w których widze idealnie i póxniej nie miałam klopotu na ulicy

no ale to wdac okulisci sa do doopy:( czuje sie skrzywdzona przez nich:D

Gość kto sie zna
czyli podsumowujac slabsze niszcza wzrok?? bo juz nie wiem czy dobrze zrobilam:/

Gość dwie pary okularów
Koniecznie wyrób sobie 2 pary okularów - jedne na krótki (np do czytania książek czy chodzenia po mieszkaniu) a drugie na długi dystans (chodzenie po miescie, prowadzenie auta).