Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nena24

pracownik biurowy- po co prawo jazdy??

Polecane posty

Gość Nena24

oto jedno z wymagan na stanowisko ''pracownik biurowy'' - prawo jazdy kat. B i doświadczenie w prowadzeniu samochodu po co???? :O

Gość kurkaszanel
zapytaj tego, kto stoi za ogloszeniem

Gość Nena24
mam prawo jazdy, ale nie jezdze- nie mam doswiadczenia, tylko czasem uzywam samochodu. nie wiem czy wysylac cv..

Gość Marta Żmuda
pewnie po to byś co miesiac pojechała po spożywkę lub sporadycznie coś załatwiła na mieście, wyślij CV i nie przyznawaj się do tego, że rzadko jeździsz ...

Gość Nena24
"pewnie po to byś co miesiac pojechała po spożywkę " tzn.?? watpie ze chodzi tu o sporadyczne załatwianie czegos, napisali wyraznie ze chodzi o doswiadczenie w prowadzeniu samochodu, zawsze w ofertch firmy pisza, ze ,poprostu ,wymagane jest prawo jazdy. A tu podkreslili to ''doświadczenie''... :(

Gość znawczyni rekrutacji
boją się barany jedne, że jak ktoś nie ma doświadczenia to rozbije samochód służbowy :P

Gość Nena24
kurcze, jak mnie zaprosza na romozwe i zapytaja o to?? Mam kłamac ze świetnie jeżdzę??

Gość małe infoo
Jesli w ogloszeniu jest mowa, by posiadac prawko kat.B i WYMAGANE jest doswiadczenie, to raczej nie myslmy, ze bedziemy siedziec sobie za biureczkiem tylko. Ja kiedys bylam na rozmowie w sprawie pracy: stanowisko pracownik biurowy, wymagane bylo posiadanie prawa jazdy. Dowiedzialam sie, ze praca nie ebdzie polegala tylko na przesiadywaniu za biurkiem, tylko na jezdzeniu intensywnie do klienta, czasem zalatwianie roznych spraw, a jesli firma-matka znajduje sie w innym miescie, to ciagle jezdzenie tam samochodzikiem:D Wiec, jesli nie mamy doswiadczenia w jezdie autem i nie interesuje nas praca jezdzenia ciaglego po miescie to nawet tam nie wysylajmy cv, bo szkoda czasu.

Gość papam
CZYLI CHCA JEDNOCZEŚNIE OSOBY NA PRACOWNIKA BIUROWEGO, SPRZĄTACZKĘ I KIEROWCĘ! WSZYSTKO W JEDNYM...TAKA OSOBA, OD PRZYNIEŚ PODAJ POZAMIATAJ. PRACODAWCY TNĄ PO KOSZTACH, WIĘC JAK JEDNA OSOBA BEDZIE ROBIĆ WSZYSTKO, TO IM SIĘ OPŁACI. PRZECIEŻ MOŻE CHODZIĆ O ZAWOŻENIE PAPIERÓW DO KLIENTA, JEŻDZENIE DO KLIENTA WŁASNIE AUTEM. NIE KAŻDA FIRMA MA DO TEGO OSOBNEGO KIEROWECĘ. CZESTO WŁASNIE WYKORZYSTUJE SIE DO TEGO PRACOWNIKÓW BIUROWYCH.

Gość znawczyni rekrutacji
I to są właśnie nasze cudowne firmy. Nie stac ich na pracowników, toner do ksero, porządne komputery a nawet papier toaletowy, ale "ciągną" dalej. To są firmy, które wegetują na rynku, ale taki prezesik musi z czegoś żyć i firmy nie zlikwiduje, mimo że ledwo zipie. Nie stać ich na pracowników do chca takich od wszystkiego. Stad tym pracownikom w glowach się miesza, sami nie wiedza od czego oni sa i efekt taki a to wszystko zle wplywa na funkcjonowanie firmy. I tak w kółko...

Gość do nena
Na rozmowie nic nie ściemniaj, i tak wszystko wyjdzie na jaw;) najlepiej od razu wypytaj na czym praca będzie polegała, bo po co wkopywać się w coś, jak potem bedziemy przezywac schizy i stresy, bo będa kazali jechac gdzieś autem służbowym, a nie ejst się pewnym kierowca?

Gość Nena24
wlasnie dlatego zastanawiam sie czy w ogole zawracac sobie i im głowe, skoro wymagane jest doswiadczenie w jeździe samochodem. To chyba jest tak jak ktos wyzej napisał, ze trzeba bedzie jezdzic do klientow, innych siedzib firmy itp. :O

Gość hop siup hop
odpuść sobie Nena. Bedziesz mieć biuro w samochodzie, po co Ci to?

Gość Nena24
szukam pracy od wrzesnia, załamuje sie juz :O

Gość jeśli piszą
w ogłoszeniu że potrzebują pracownika biurowego z prawem jazdy i doświadczeniem w prowadzeniu to nic innego jak przedstawiciel handlowy czyli jeżdżenie po klientach lub firmach i namawianie ich do kupna czegoś. Raz spotkałam się z takim ogłoszeniem wysłałam cv, poszłam na rozmowę i tam się właśnie wszystkiego dowiedziałam. A piszą pracownik biurowy bo gdyby pisali prawdę to nikt by nie wysyłał tam cv.

Gość Nena24
to jest dokładnie to czego wymagają : Nasze oczekiwania: wykształcenie min. licencjat znajomość obsługi komputera (Excel, Word) doświadczenie w pracy biurowej znajomość języka angielskiego lub/i niemieckiego umiejętność pracy w zespole bardzo dobra organizacja pracy terminowość realizacji zadań, systematyczność, dbałość o szczegóły prawo jazdy kat. B i doświadczenie w prowadzeniu samochodu Doświadczenie w pracy w dziale kadr oraz znajomość przepisów prawa pracy będzie dodatkowym atutem.

Gość Nena24
wiec wątpie ze chodzi o przedstawiciela handlowego.

Gość jeśli piszą
Idź to się przekonasz. A z drugiej strony skoro masz prawo jazdy ( w końcu egzamin zdałaś) to chyba potrafisz prowadzić samochód. Ja tez na co dzień nie prowadzę ale jak by mi ktoś kazał gdzieś pojechać to wsiadam i jadę.

Gość jhvmdsbvzl
Czasami oboba ktora pracuje w biurze musi podjechac np do sadu,na poczte itp.wiec dlatego niektorzy wymagaja prawo jazdy...

Gość skoro podkreslili
doswiadczenie tzn. ze duzo sie jezdzi... tak to zawsze tylko pisze ze prawo jazy kat. B

Gość skandalistkazlistka
Widziałam to ogłoszenie wiem o jaka firmę chodzi. Będziesz od wszystkiego czyli od sekretarki poprzez sprzątaczkę, ogarnianie wszystkiego w biurze,kadrową,przedstawiciela firmy-dlatego będziesz dużo jeździć i bóg wie co jeszcze.